Viselkedésileg, szerintetek hogy bírnák a fiatalok a sorkatonaságot?
Nem rettegnének, inkább felháborítónak és nevetségesnek tartanák, ami jogos is.
A dédapám (idén lenne kilencvenhat éves, én vagyok huszonhárom) a katonaságnál szolgált, az ő feladata volt az újoncok kiképzése és hidd el, egyrészt régebben sem voltak erre nyitottabbak az emberek, másrészt ő is sokszor teljesen hasztalannak látta az egészet.
Az gondolni egy egész generációról, hogy puhány és életképtelen pont olyan ostoba általánosítás, mint amilyenekre például a szexizmus és rasszizmus is épül.
Neked is csak a callofduty-ban volt közöd a katonasaghoz.
Aki elso nap puhany, utolso nap is az volt, amit a szulo nem nevelt bele 20 ev alatt, azt mar nem fogja 6 honap behozni.
Visszafeleselés volt, es mobilozas is.
Es 16 év egyenruha utan se tartok mindig rendet.
Sokkal emberibb lenne az egész, mert az emberi jogok semmibevételét egyész egyszerűen nem lehet csak úgy eltitkolni a mai világban. A fiatalok nem csicskulnak be valakinek csupán azért, és nem félnek. A tekintélyelvűség meg úgy ahogy van megszűnne.
Így meg persze azok nem élveznék már ezt annyira, akik pont azért istenítik a sorkatonaságot, mert ott hatalmat kaptak, és bármit megtehettek másokkal, amíg nem folyt vér.
Az ilyesmi arra való, hogy pár beteges, szadista hajlamú kiélje magát másokon.
Egyáltalán felnőtt embereket miért kell nevelni?
Diktatúrában szokás a felnőtt embereket nevelni, akik lázadnak a rendszer ellen.
Ilyesmi az emberiség primitív korszakában lehetséges, amikor még azt sem tudták mik azok az emberi jogok.
A rabszolgaság kora véget ért, fel kellene dolgozni.
Jót röhögtem a témanyitó kb 70es évek előtti sorkatonasági tapasztalatáról vagy könyvekből olvasta.
Voltam épp fél évet, lőni nem lőttem, örök takarítás volt a téma, a futóképességeket egyszer mérték fel, asszem 22 perc alatt futottam az 1200at, 19 perc volt a szintidő... :) Az országnak már csaka a kamusorkatonaság hiányzik, hisz már van kamujólét, kamuokostelefon tiltás, kamura vett szabályok tengere. Kamuprobléma amit felvetettél, avagy a szülői nevelés hiányosságait tolnád máshová.
Nemcsak a fiatalok, de a mai középgeneráció is összecsinálná magát.
A mai magyar ember lehetetlenül el van kényelmesedve. Többek között ezért is akkora probléma a gyereknevelés sokaknak, mert hát a gyereknél a saját kényelmedet félre kéne tenned és vele foglalkoznod. Na, a legtöbb férfinak és nőnek ez eleve nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!