Viselkedésileg, szerintetek hogy bírnák a fiatalok a
sorkatonaságot?
Figyelt kérdés
Ugye ott a parancs az parancs, nincs vissza feleselés, testileg megedződnének, ha a hidegben alaki gyakorlat van, nincs okosteló, maguknak reggel 6-ra bekell ágyazniuk, rendet rakni a szekrényben, lezuhanyozni, mert 6-tól reggeli. Ez csak egy 6 hónapos sorkatonai szolgálat lenne. Szerintetek ettől rettegnének a mai fiatalok, mert puhányak?
Csak mert én is élvezem őket, csak apám már kifogyott belőlük. Ráadásul a legnagyobb sztorija is az volt, hogy hogy csempészte be a piát, meg hogy annyira komolyan volt véve az éjjeli őrködés, hogy a puska szuronyával kiásott egy eperfacsemetét, és senki sem szólt érte (direkt hazahozási szándékkal csinálta).
okt. 23. 14:53
12/17 anonim válasza:
11-es, azért az őrséget komolyan vették. Pl. tudok olyat, hogy az illető elaludt őrségben, a felettese meg észrevette, eltette a fegyverét, majd utána az illetőnek komoly baja lett abból, hogy a fegyvere nem volt meg.
okt. 23. 14:58
13/17 anonim válasza:
Én vagyok 9es.
"És te hogy bírnád elviselni a feletteseid baszogtatását" Állj, a felettes parancsol, ha hülye vagy akkor baszogat.
" és csicskáztatását?" a régebb óta sorozott katona csicskáztathatna, node fél éves rendszerben ilyen nincs, mert megoldható hogy amikor leszerel az öreg, aznap jön a fiatal.ez már 200ben is így volt.
okt. 23. 16:22
14/17 anonim válasza:
11es: nincs semmi komoly sztorim, a sorkatonaságnál nem történt semmi különleges, ugyanazokat a bornírt kamu dolgokat látta ott is az ember, mint a való életben. Na talánm kummantani ott lehetett jól megtanulni, de még piálni se ott tanult meg az ember. Az őrséget tényleg komolyabban vették mert a hivatásos őrparancsnok nem szerette ha jön valami fejes és a sorkatona baromsága miatt cseszegették.
Aki a sorkatonaságtól vár bármilyen fiatalság fegyelmező dolgot, az vakarja le magát a falvédőről. Egyik osztálytársam apja volt még 3 évet vmikor az ötvenes évek végén, hatvanas elején, ő is azt hitte hogy attól javul meg az ember ha sorkatona.
okt. 23. 16:30
15/17 anonim válasza:
Véleményem szerint a katonaság célja, hogy kiölje az emberből az egyéniséget, hogy egy parancsot végrehajtó gépezet legyen, a rendszer gépezete. A sok szigor, a megaláztatás, a büntetés mind ezt a célt szolgálja. Én 26 éves vagyok, de engem munkára neveltek a szüleim, már gyerekként is dolgoztam és nem is okozott gondot megállni a helyem egyedül külföldön. Ha széjjel aláztak volna a katonaságon, lehet, hogy annyi önbizalmam se lenne mint amilyen kevéssel elindultam. Nem attól lesz a férfi, férfi, hogy katona, meg sörivő, meg focit néz és otthon elveri az asszonyt cefrétől bűzölögve miután kijön a gyárból. Ez egy letűnt kor maradványa.
okt. 25. 22:59
16/17 anonim válasza:
Most is úgy, ahogy korábban, azaz sehogy. Soha semmilyen körülmények között nem volt semmi értelme. Tudni lehetett a komcsi korszak alatt is, hogy nem lesz semmi háború, mégis terrorizálták vele az embereket. Most is ijesztgetnek vele egyesek, pedig most sem látszódik háborús veszély. Andrássy miniszterelnöksége alatt vezették be hivatalosan, legyen érte ezerszer is átkozott.
nov. 1. 10:19
17/17 anonim válasza:
afganisztanban a fejkendos selejt most hogy birja ? xd xd xd na milyen erzes te nemzethy nyomorek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!