Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A mostani fiataloknak elkelne...

A mostani fiataloknak elkelne fél év kötelező katonaság, a mai szülőket látva. Fél évet kibír mindenki, mit gondolsz?

Figyelt kérdés
2021. dec. 17. 06:06
 51/95 anonim ***** válasza:
82%

Senki nem írt és küldött be olyan tartalmat, ami az alkoholizmust és az ügyefogyottságot sírta vissza. Meg lehet tölteni értelmes tartalommal fél évnyi időt. Voltam sorkatona is, - átéltem én is a számomra kedvezőtlen körülményeket, eseményeket úgy, mint sokan előttem, velem és utánam is. Tagadhatatlan tény, hogy amit a néhai Magyar Néphadsereg képviselt, az 2021-et írva felvállalhatatlan és oktalan pazarlás lenne. Az viszont nem rossz befektetés, ha egy ember tapasztalatokat szerez olyan területen is, amire - mondjuk ki, - az a jó, ha soha többé az életében nem kell használnia (élesben)!

Döntésre képes, határozott emberré válik, van fizikuma, kezelni tud valamilyen szinten stresszhelyzeteket, tudjon, ha szükséges (!), szabályok szerint cselekedni, ill. uralni az érzelmeit - és sorolhatnám, de úgy sincs sok értelme! A lényeg: megoldható egy jó tematikával és emberséges megközelítéssel, hogy a katona képzése, betanítása a többség által hasznosnak talált mederben történjék - kifejezetten a katonai ismeretekre korlátozva! -Például megtanulhat - állami költségvetésen - tehergépkocsit vezetni vagy közép szinten számítástechnikát kezelni... Aki azt állítja, hogy ezek is haszontalanok a társadalomra vetítve, arról tényleg megállapítható, hogy rosszhiszeműen viszonyul a felvetett témakörhöz, mert többek között ezek is mozgatói a jelenlegi társadalomnak.

2021. dec. 18. 09:54
 52/95 anonim ***** válasza:
100%
51: Svédországban és Svájcban el tudom képzelni, hogy így működik.
2021. dec. 18. 09:58
 53/95 anonim ***** válasza:
73%
50-es: Igen, az öregek is előszeretettel baxtatták a kopaszokat ilyesmikkel. De az a beteg perverzió, ahogy ezt még élvezték is... Meg csupa ilyen értelmetlen, semmiházi dolog, erről szólt az egész, nem hazaszeretetről meg közösség építéséről... Aki hivatásos az csinálja. De másokat erre kényszeríteni, hát kösz nem.
2021. dec. 18. 10:03
 54/95 anonim ***** válasza:
79%

"Senki nem írt és küldött be olyan tartalmat, ami az alkoholizmust és az ügyefogyottságot sírta vissza."

De a kötelező katonaság kizárólag erről szólt, semmi másról! Semmi hasznosítható dolgot nem tanultál ott, amit alkalmazol a való életben!

"Döntésre képes, határozott emberré válik, van fizikuma, kezelni tud valamilyen szinten stresszhelyzeteket, tudjon, ha szükséges (!), szabályok szerint cselekedni, ill. uralni az érzelmeit"

Mindezen felsoroltakra a sorkatonaság teljesen alkalmatlan, vagy te ezeket ott láttad? A hivatásosnál igen, de a sorkatonaságnál sehogy nem vettem észre ezeket.

"Például megtanulhat - állami költségvetésen - tehergépkocsit vezetni vagy közép szinten számítástechnikát kezelni... "

Ehhez sem kell sorkatonaság, máshol is meg tudod tanulni ezeket, ha érdekelnek.

Értem amúgy, hogy mit szeretnél mondani, az nálad a lényeg, hogy a mai katonai kiképzés az nem a kommunista korszak sorkatonaságára hasonlítana. Erre azonban semmi garancia nincs, mert alkalmatlan emberek most is tömegével vannak. A mai hivatásos és önkéntes katonaság maximálisan elég vészhelyzetekre vagy amikor be kell vetni őket. Nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg.

2021. dec. 18. 10:11
 55/95 anonim ***** válasza:

Nem tudsz - és nem is akarsz - elszakadni a múlttól, felesleges tovább érvelni neked, - mert nem akarásnak nyögés a vége.

Múlt és jelen! Jelen és múlt! Nem tudsz különbséget tenni a kettő között! Részemről ennyi, - nem pazarlok több időt a tudatos értetlenkedésedre!

2021. dec. 18. 10:18
 56/95 anonim ***** válasza:
55%
55-ös: Honnan tudod ilyen biztosan, hogy most más lenne, mint akkoriban? Mivel tudnád bizonyítani?
2021. dec. 18. 10:28
 57/95 anonim ***** válasza:
74%
56: Ha a mai sok, lövöldözős-robbantgatós, 3D-s és 4D-s játékon felnőtt tizenéveseknek fegyvert adnának a kezébe, Isten tudja, mi sülne ki belőle. :O :)
2021. dec. 18. 10:31
 58/95 anonim ***** válasza:
100%
51-es: az a baj, hogy te olyan sorkatonaságot szeretnél, ami hellyel-közzel egyenlő a hivatásos állománnyal. A hivatásos állománynál elhiszem, hogy ott rend és fegyelem van, és valóban hasznos tudást ad. De a sorkatonaságot SEHOL nem ilyen. Vannak ismerőseim külföldön, akik voltak sorkatonák (pl. Ausztriában, Svájcban, Finnországban) és ott is megy a kopaszok szívatása, az alkoholizálás, a lopás, és az alibizés. Azért, mert egyszerűen a legtöbb sorkatonának púp a hátán az egész. Nem lehet 18-24 évesekből fél-egy év alatt Übermenscheket csinálni, ha nincs rá igényük. A hivatásos katonák mind-mind önkéntesen vonultak be, kapnak rendes fizetést, rendes ellátást, és rendes kiképzést. A sorkatonákra ez nem igaz, mert logisztikailag és anyagilag megvalósíthatlan.
2021. dec. 18. 11:31
 59/95 anonim ***** válasza:
46%

Vitatkoztok itt a marhaságokról, lózungokról😂

Most nyilatkozta egy ukrán tisztviselő, hogy a 128-as ukrán dandár egymaga cafatokra verné a magyar honvédséget, ha úgy adódna. Ez mai, vagy talán tegnapi hír! Egy fegyveres konfliktus esetén mit csinálna a sok facebook, meg tiktok huszár, ha meg kapná a behívót? Mert megkapná, nyugi. Sírnának-nyígnának, anyúúú, én nem akarok menni, brühühü, a telefonom legalább vihetem?😂 Aki elbújik, az dezertőr lesz és már a hadbíróság dönt a sorsáról.

Most ez a dandár, ukrajna nyugati határát fogja megerősíteni, mert Magyarország szemtelen politikát folytat szerintük.

Aki nem tud fegyvert használni, nem ismeri a harcászat alapfogalmait, nem volt még az anyukájától távol, max a balatonsoundon, az mit fog csinálni, ha balhé lesz?

2021. dec. 20. 08:50
 60/95 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy mi az, hogy fél év?

Az csak a legutolsó évben volt, mielőtt eltörölték.

KETTŐ év volt a katonaság.

Aztán fél évenként rövidítették, mikor rájöttek, hogy rossz.

Nagyjából akkor, amikor megszűnt a szocializmus, és már nem kellett a lógósokat valahova beterelni, ahol úgy nézett ki, mintha dolgoznának.

2021. dec. 20. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!