Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A mostani fiataloknak elkelne...

A mostani fiataloknak elkelne fél év kötelező katonaság, a mai szülőket látva. Fél évet kibír mindenki, mit gondolsz?

Figyelt kérdés
2021. dec. 17. 06:06
 41/95 anonim ***** válasza:
84%

Szeretem, mikor az apaságban, a férjségben, a társ-ságban kudarcot vallott férfiak akarják megmondani nekem, hogy mit tartsak igazi férfinek...

Bocs, lehet, hogy nem az az igazi férfi, amilyen a mai fiatalság férfiképe, de hogy ti sem voltatok azok, az biztos.

Foglalkozzatok a magatok dolgával, majd mi eldöntjük, hogy a saját exkatona gyökér apánk után milyen gyereket akarunk nevelni, milyen férfi oldalán.

2021. dec. 17. 19:09
 42/95 anonim ***** válasza:
73%

"lehet, hogy nem az az igazi férfi, amilyen a mai fiatalság férfiképe, de hogy ti sem voltatok azok, az biztos."

Ja, de a kocsmában párás szemekkel ülve mind azt hiszi, hogy ő volt a nagy kemény gyerek, ozt' védte a hazát. Persze. Védte a sok hájfejű pártfunkcit, meg az alkesz tiszteket.

2021. dec. 17. 20:04
 43/95 anonim ***** válasza:
84%

"a Magyar Honvédség nem egyenlő a néhai Magyar Néphadsereggel. A honvédség kiveti magából az alkoholistákat, - nem úgy, mint a néphadsereg, amely az egyik alkoholistákat koncentráló erőszakszervezet volt."

Na már bocsáss meg, de ez egyszerűen nem igaz. Én 2001-ben voltam besorozva, és akkor is ugyanaz az alkoholizálás, alibizés, lopás, hazudozás ment, mint a fateromnál.

"A második, hogy nem baj, ha egy életerős, egészséges fiatal férfi ért az alapfegyverek kezeléséhez"

Te életedben hányszor fogtál fegyvert? Mert én bevonulásom előtt és leszerelésem után egyszer sem. Köszönöm szépen, továbbra is férfi vagyok. Nem mintha amúgy az a kb 10 darab ellőtt töltény megtanított volna a lőfegyverek szakszerű használatára, a szolgálati fegyverünket mi meg csak elméleti szinten tanulmányoztuk, annak szétszedése-összerakása át lett ugorva, mert "nem volt rá idő". Mondjuk érthető, egy folyosó felmosása 4 ember számára egész napos melót jelentett, így nem csoda, hogy semmi értelmes dologra nem jutott idő.

"tud tájékozódni digitális kütyük nélkül"

Hát ez így 2021-ben olyan, mintha azt várnád el, hogy a mai generáció is tudjon lóval közlekedni, mert szüleink és nagyszüleink számára nem volt más lehetőség.

"mivel szervezetten kell együttműködniük különböző feladatokra kiképzett embereknek egyetlen, nagy cél elérésének érdekében"

Na innen látszik, hogy te nem voltál katona. Rengeteg helyen dolgoztam életemben, és a Honvédségnél szervezetlenebb, inkompetensebb bagázst keresve sem találni. Mellesleg ez az állítás konkrétan bármelyik munkahelyre is igaz.

"megértsék a működő közösség működését és hasznosságát"

Hát ez inkább a sorkatonaság ellen szól, ugyanis erre a feladatra a Honvédség teljesen alkalmatlan :D

2021. dec. 17. 22:32
 44/95 anonim ***** válasza:
20%

Egyáltalán ne zavartasd magadat, hogy az általad említett korszak óta eltelt 20 év. A helyzet az, hogy történt valami 20 évvel ezelőtt, amit beégettél az agyadba - és azt harsonázod, amerre mész arra nem véve a fáradtságot, hogy mielőtt elkezdesz okoskodni utána nézz bárminek is. Nem rólam, magadról állítasz ki ezzel bizonyítványt - közröhej tárgyává téve magad. És hogy mennyire tudatlan vagy a témakörben: 1996 óta vagyok hivatásos katona. Nem iszom, nem dohányzom - és csalódást kell okozzak: a hivatásos állományba vételem idején sem hódoltam ezeknek a szenvedélyeknek.

Örülök annak, hogy kívülállóként tanulhattam tőled valami olyanról is újat, amit élő adásban néztem végig. -Tényleg jellemző volt az alkoholizmus valaha a szervezeten belül, de a jelenről füstöd nincs, csak hadoválsz összevissza - abban tévképzetben, - hogy képben vagy!

Most pedig pisloghatsz fejedet csóválva, mint sötét gyalog a sakktáblán!

2021. dec. 18. 06:17
 45/95 anonim ***** válasza:
89%
Azon ismerőseim, akik voltak katonák (zömük 9 hónapig), az első hónapokban jellemzően panaszkodtak, hogy mekkora szívás az egész. A közepe táján, hogy már valamivel jobb, mert végre nem ők a kopaszok. A végefele meg dicsekedtek, hogy milyen jó buli szívatni a kopaszokat, kiadni rájuk a feszkót. (Különösen az az ismerősöm, aki az utolsó 9 hónapos állományban volt, az akkori újoncok már csak fél évet kaptak, élvezkedve mesélte, hogy emiatt extrán megkeserítik nekik a dolgokat.) Utána jött a leszerelés, berúgás ezerrel, meg miegyebek, örültek, hogy vége van. Majd eltelt néhány hónap, és úgy kezdtek el beszélni az egészről, mint egy tök jó buliról. Az utólagos emlékszépülés néha ugye bizarr dolgokra képes. De azt abszurdnak találtam, amikor valaki azzal jött, hogy ennél jobb buli nincs is. Nem is tudom. Eljutni egzotikus helyekre a világban. Részt venni minőségi nagyszabású rendezvényeken, fesztiválokon. Találkozni kedvenc világsztárral személyesen. Azok nekem jó bulik. De az már közel sem lenne az, hogy majdnem 1 évig csicskáztatnak, szívatnak, gyakorlatilag félig börtönben vagyok. Mondom, az üres életű emberek szeretik a katonaságot úgy beállítani, mint életük hatalmas, feledhetetlen eseményét.
2021. dec. 18. 06:58
 46/95 A kérdező kommentje:

Azok aki azt írják hogy a magasan képzettség meg az informatikai tudás elég egy embernek, azok szokták rendszeresen kiirni fbon hogy segítséget keresnek 1 m3 tűzifa behordásához, meg amit rendelt építőanyagot a neten, be kéne hordani a kapun belülre.

Ez nem szégyen? Nem idős emberekről van szó, fiatal emberekről. Na ezek a herék. Régen ilyen nem volt.

2021. dec. 18. 07:56
 47/95 anonim ***** válasza:
59%

46!

Régen ilyen nem volt, de nem a katonaság miatt.

2021. dec. 18. 08:42
 48/95 anonim ***** válasza:
100%

"azok szokták rendszeresen kiirni fbon hogy segítséget keresnek 1 m3 tűzifa behordásához, meg amit rendelt építőanyagot a neten, be kéne hordani a kapun belülre."

XD Nyilván, mert vagy nincs rá ideje és keres annyi pénzt munkával, hogy felfogadjon valakit dolgozni a ház köré.

Mit nem lehet ezen érteni? Majd pont a sorkatonaság a megoldás mindenre.

2021. dec. 18. 08:45
 49/95 anonim ***** válasza:
89%

"Egyáltalán ne zavartasd magadat, hogy az általad említett korszak óta eltelt 20 év."

Igen, és 2004 óta hivatásos honvédségünk lett. Oda meg olyanok mennek, akiket érdekel ez a terület, vagy hivatásszerűen tudja végezni ezt a feladatot. De nem mindenki alkalmas erre! Az, hogy válogatás nélkül minden férfiúnak kötelező volt, az azt eredményezte, hogy másra alkalmatlan, teljesen idióta kiképző őrmesterek parancsaira kellett ugrálni (meg fogkefével felmosni a folyosót, ennek mi értelme volt vajon?), a laktanyaparancsnok ezredes elvtárs meg ott fetrengett saját hányásában meg vizeletében, meg azt sem tudta, hol van egyáltalán. Ezt kellene visszahozni?

2021. dec. 18. 09:29
 50/95 anonim ***** válasza:
72%
49: Amiket én még hallottam: Zsebek bevarratása, ha megláttak egy kopaszt zsebretett kézzel. Valamint néha, ha semmi dolguk nem volt, levágatták velük a zubbonyaikról a gombokat és visszavarratták.
2021. dec. 18. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!