A mostani fiataloknak elkelne fél év kötelező katonaság, a mai szülőket látva. Fél évet kibír mindenki, mit gondolsz?
Az a különbség, hogy ott ennek értelme is van.
Szervezetten megy, hasznos, tanulnak, gyakorolnak - és utána képesek megvédeni a hazájukat. Fejben is és gyakorlatban is.
Szivatás nincs. Ahol van, az illetőt gyorsan leépítik.
Ja, és nem esnek ki a munkából évekre.
#91:
"Szervezetten megy, hasznos, tanulnak, gyakorolnak - és utána képesek megvédeni a hazájukat. Fejben is és gyakorlatban is."
A közhiedelemmel ellentétben ez itt is így volt, ma meg a NATO-tagságban még inkább így kellene, hogy legyen.
"Szivatás nincs. Ahol van, az illetőt gyorsan leépítik."
Állítólag már itt sincs. Amúgy, amikor volt, akkor is a sorálományon belüli másod- és harmadidőszakos katonák részéről volt hagyomány, és inkább voltak azok egyféle durvább tréfák, "csesztetések" az újoncokkal.
Tévhit, hogy nem volt hová panaszra menni egy túlkapás esetén.
"és nem esnek ki a munkából évekre."
Legutóbb már csak 6 hónap volt, egy munkanélkülinek talán még jól is jött.
#6: "A nagyapámnak, az apámnak, a férjemnek sok évet elvett a fiatalkorából a katonaságnak nevezett idő"
Mégis, számszerint (emberenként) mennyit?
És mi az az életrabló tevékenység? (Időrablóról már hallottam.)
Ugyan nem én írtam a 6-os választ, de 1-2 év is bőven túl sok. Pláne, ha valakit a várandós felesége mellől küldenek el fugát vakarni, és kimarad az életéből a gyereke első 1-2 éve, amit SOHA nem fog visszakapni. (Rokonom így járt.) Vagy "csak" a jegyese mellől. vagy "csak" a munkájából, amiben tehetséges lenne.
Ez tényleg életrabló tevékenység - én se hallottam még a kifejezést, de szerintem ide tök találó.
Felnőtt ember majd rendelkezik a saját életéről, idejéről.
Ha bevezetnék a sorkatonaságot, a családommal gondolkozás nélkül elköltöznék olyan országba, ahol nincs ilyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!