Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A mostani fiataloknak elkelne...

A mostani fiataloknak elkelne fél év kötelező katonaság, a mai szülőket látva. Fél évet kibír mindenki, mit gondolsz?

Figyelt kérdés
2021. dec. 17. 06:06
 31/95 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, semmit sem voltál hajlandó megérteni abból, amit sokan írtunk? Fél év sorkatona szolgálat sem ér semmit, ettől nem lennének jobb emberek, csak fél évig tanulnák a sumákolást, szivatást és a lopás "művészetét".
2021. dec. 17. 13:58
 32/95 peca1000 ***** válasza:
73%

Faterom itt lett alkoholista, rányomta az egész életére, a családunk teljesen tönkrement tőle.

Inni, hazudni, lopni. Ezt tanulták meg.

Nekem sikerült papírokkal megúszni.

Uncsitesóm is egy alkesz lett tőle.

2021. dec. 17. 14:34
 33/95 anonim ***** válasza:
59%

"De fél év nem sok, hogy ne olyan ember legyen a mostani fiatalokból mint most hogy visszaszól, kezet emel egy tanárra stb."

Kérdező, már bocsánat, de te 12-14 éveseket szeretnél sorkatonának? Mert általában nagykorúakat szoktak behívni, ott meg már nem szokás, hogy leverik a tanárt, tanár hiányában...

"Vagy olyan letöltendő fél év ahol szülői alkalmasság, rendszerre, fegyelemre szoktatás lenne"

Hát ezekre a sorkatonaság biztos nem nevel. Ott rend és fegyelem egyáltalán nem volt oktatva, csak az, hogy hogyan keltsük ennek a látszatát. Hazudozás, alibizés, látszatmunka volt ezerrel.

"Ma minden második fiú egyszerűen életképzelen, a minimális fizikai terhelést se bírják, max tartani tudják a mobilt"

Hát nem tudom, én a volt sorkatonák között sokkal több elhízott, sörhasú pasit látok, mint a fiatalok között. Sőt, amikor én voltam fiatal, szinte senki nem járt edzőterembe, max néha focizott, ma meg már a fiatalok nagyrésze rendszeresen jár gyúrni, szinte ciki, ha valaki nem.

2021. dec. 17. 14:36
 34/95 anonim ***** válasza:
48%

Voltam sorkatona, határőr 92-93-ban a jugoszláv határon.

A mai napig tudnám használni a gépkarabélyt, a kézigránátot ha úgy adódna.

Igazából nem azért kell, vagy kellene a katonaság, hogy megnevelje a gyereket, meg rendes ember legyen belőle, ez bullshit. Hanem azért, hogy tudjon fegyverthasználni ha kell. Ha Magyarország fegyveres konfliktusba keveredne, mit csinálna az, aki nem tudja mit kell csinálni?

Azért volt itt háború a környéken is elég, meg lesz is, sajnos.

2021. dec. 17. 16:26
 35/95 anonim ***** válasza:
70%

Mikor arról van szó, hogy hogyan kellene nevelni a jövő generációját, akaratlanul is arra gondolok, hogy milyen ember az, aki adja a tanácsot. Hogy akarom-e, hogy a jövő generációja, a jövő társadalma olyan legyen, mint ő... Hogy a gyerekem vagy akár az apám olyan legyen, mint ő.

Ne haragudj, de akik a katonaságot promózzák, azok nem olyan emberek, akiket követendő példának tartok. Egyszerűen nincs arra szükségem sem nekem, sem másnak. Amire meg szükség lenne, azzal meg nem rendelkeznek. Tisztelet a kivételnek.

A fizikum mára már sokadlagos szempont például. Normális ember normálisan sportol, hogy ne amortizálja le magát, nem gumibakancsban pattog, ellenőrizetlenül rángatózva gyakorlatok közben. Azok, akik egy nemzet reménységei és jövője, már nem fizikai munkával keresik a kenyerüket, magukat leamortizálva, hogy a gyerekük mellett már ne legyenek képesek rendesen mozogni sem, hanem magasan képzettek, tanultak és az innovációt keresik, amivel megkönnyíthető a fizikai munkások élete is. A kultúra nem ott lapul, ahol embereket nyúznak olyan emberek, akiknek az erőszakon kívül nincs tekintélye. Sajnálom, ez a jövő már nem jövő.

2021. dec. 17. 17:55
 36/95 anonim ***** válasza:
75%

"Ma minden második fiú egyszerűen életképzelen, a minimális fizikai terhelést se bírják"

És erre a gyógyír a kötelező katonaság.

Hát öregem, én inkább elbujdosnék szégyenemben, ha ilyen címeres hatökör lennék, mint azok, akik ezt az egész fenntarthatatlan, működésképtelen sz.rt visszasírják meg kötelezővé tennék másoknak. De legalábbis nem hangoztatnám ezt az elavult, ráadásul normálatlan álláspontot.

2021. dec. 17. 18:23
 37/95 anonim ***** válasza:
59%

Sokszor leírtam már és most is leírom, de igyekszem nem bő lére eresztve írni most.

Az első körülmény, amit minden véleményt formáló egyszerűen figyelmen kívül hagy, hogy a Magyar Honvédség nem egyenlő a néhai Magyar Néphadsereggel. A honvédség kiveti magából az alkoholistákat, - nem úgy, mint a néphadsereg, amely az egyik alkoholistákat koncentráló erőszakszervezet volt.

A második, hogy nem baj, ha egy életerős, egészséges fiatal férfi ért az alapfegyverek kezeléséhez, tud tájékozódni digitális kütyük nélkül, hideg fejjel tud rögtönözni, ha az életkörülményei megkívánják, meg tudja védeni magát és elsajátít egy szakirányú fegyverismeretet is, - amelyet időközönként fel lehet frissíteni, zárkóztatni néhány nap alatt (a fegyverzet fejlődési üteméhez igazított időközönként).

A harmadik: olyan világot élünk, ahol megoldható, hogy a kiképzésen részt vevők illetve szolgálatot adók minden este a szeretteik körében lehessenek, - nem az a cél, hogy minél hosszabb időre és minél távolabb legyenek egymástól, - szélsőséges esetben pedig lehet pihenő napokkal kompenzálni.

A negyedik: a katonai szolgálat teljesítése közösség formáló erejű, - mivel szervezetten kell együttműködniük különböző feladatokra kiképzett embereknek egyetlen, nagy cél elérésének érdekében. Korunk átlag embereinek alapmentalitását vizsgálva nagyon is szükséges lenne, hogy megtapasztalhassák korunk fiataljai a közösség erejét, értékét, megértsék a működő közösség működését és hasznosságát.

Ezek a leginkább lényeges részletek, amelyeken az emberek túlnyomó hányada rezzenéstelen arccal és különösebb gondolkodás nélkül átsiklik.

2021. dec. 17. 18:53
 38/95 anonim ***** válasza:
74%

Ez a "milyenek a mai fiatalok" dumát az összes előző generáció elmondja. Elhiszem, hogy szomorú az idő múlása és, hogy felettetek eljár az idő. Felettem is eljár. Ezzel nem lehet mit kezdeni.

De ha már itt tartunk, a sokat köpködő 50 év felettiekről annyit, hogy:

- Csináltatok egy teljesen elkúrt rendszerváltást,

- A szocializmus idején szétloptátok az országot,

- A munkahelyekre sokan csak lézengeni jártatok be, hiába volt kötelező jelleggel munkahelyetek, sokan egyáltalán nem is csináltatok semmit,

- Kineveltetek közel 1 millió alkoholistát,

- Dőzsöltetek az orosz hitelből, amit a mostani generációk még mindig fizetnek vissza.

- Amit még ide tud más írni helyettem.

Szóval okosabb, ha csendben maradtok.

2021. dec. 17. 18:55
 39/95 anonim ***** válasza:
73%

"akik a katonaságot promózzák, azok nem olyan emberek, akiket követendő példának tartok."

Így van, ezek olyanok, akik szerint ha nekik sz.r volt, akkor másnak is legyen az. Undorító, f.stalicska hulladék emberek a kocsmapultot támasztva, ez a sorkatonaság rajongótábora.

2021. dec. 17. 18:58
 40/95 anonim ***** válasza:
79%
38-as: pontosan ez az, csak ők meg vannak arról győződve, hogy "ők építették ezt az országot!" De tényleg szétbaxták! Meg arról is hajlamosak elfelejtkezni, hogy ha nem lett volna 45 év komenyizmus, akkor hangyányit előrébb tartanánk, mind anyagilag, mind gondolkodásban.
2021. dec. 17. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!