Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Csak szerintem ősbaromság a...

Csak szerintem ősbaromság a sorkataság bevezetése?

Figyelt kérdés
Itt pattognak a "nagymagyarok", hogy újra be kell vezetni a sorkatonaságot, hogy a fiatalokat tiszteletre meg egyéb anyámkínjára tanítsák. Legyen az katona aki akar. A többi embert kéretik békén hagyni. Köszönöm.
2010. aug. 11. 19:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/124 anonim ***** válasza:
94%

"Nem tekintem ezt a "országot" "hazámnak"

Nem hallottál ilyenről hogy állampolgári kötelesség? Ha az ország ad kötelesség is van. Elfogadtátok a családi pótlékot? Elfogadtátok hogy mások pénzéből tanulhatsz? Elfogadtátok az orvosi ellátást? Mit gondolsz más országokban nincs kötelesség? Több mint itt!

2010. aug. 11. 20:06
 22/124 A kérdező kommentje:
Hidd el, engem nem érdekel melyik országban van. Én egyik országban sen vonulnék be katonának, mert nem vagyok hülye, hogy egy háború során szétlövessem magam.
2010. aug. 11. 20:07
 23/124 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező!

Akkor nálatok elég fura férfiak lehetnek a családban. Nálunk csak az ágállt ellene, akinek már nem kellett bevonulnia. A többiek jobbnál jobb sztorikat tudtak mesélni, kivétel nélkül élvezte mind.

De még mindig nem derült ki, miért félsz a sorkatonaságtól?

2010. aug. 11. 20:09
 24/124 A kérdező kommentje:
Már réges rég nem függ a hadsereg méretétől egy egy sereg erőssége. Konkrétan 100 ezer amerikai Ranger simán szétszedne egy 2 milliós sorozott bakékból álló magyar sereget. Nekik csúcstechnológiájuk van, mi meg leragadtunk a már elavult Grippeneknél. Konkrétan miért van az, hogy egy 20 főböl álló amerikai konvoj simán szétszedi a sokszor 50-60 főböl álló lázadókat? Mert náluk a teknológiai fölény.
2010. aug. 11. 20:10
 25/124 A kérdező kommentje:
Mellesleg engem nem nagyon érintene, mert viszonlag hamar elhagyom ezt a sz@rfészket, szóval nem is tudnának besorozni.
2010. aug. 11. 20:16
 26/124 anonim ***** válasza:
97%

Abban igaza van a kérdezőnek, hogy háború esetén semmi értelme nem lenne harcolnunk, max csak az elv miatt... Teljesen esélytelen lennénk, bármelyik országgal szemben.

Ahol a pénz, ott a technika. Na hát nálunk nincs pénz, nincs technika, csak 50 tank, meg 4 repülő.

Most mellette lenne még pár ezer katona... nem oszt, nem szoroz.

2010. aug. 11. 20:17
 27/124 anonim ***** válasza:
78%

"mert nem vagyok hülye, hogy egy háború során szétlövessem magam."

Az országot szétlőhetik lényeg hogy neked ne legyen bajod. Mi lett volna horvátországból ha a horvátok nem álltak volna ellent a szerbeknek? Az amerikai hadsereg magyarországot is védte amikor megakadályozta a délszláv háború eszkalációját, jó volt potyázni?

2010. aug. 11. 20:21
 28/124 anonim válasza:
85%

Nekem sok jót beszéltek munkatársaim(Kőmüves vagyok) a katonaidőből. Pl. 4kor jött a kenyeres és a tejes, kakaóscsigát meg ilyeneket hozott lerakta és ők megkajálták. Ellogtak, bulizni utánna mennek vissza vonattal, ott találkoztak 2 csajjal akik a balatonra mentekés elhívták őket->mentek. stb De ha 165cm és 60kg vagy akkor tényleg szar, ismerek egy ilyen srácot is, őt szívatták és mindig ő vitte el a balhét.

22/F

2010. aug. 11. 20:22
 29/124 A kérdező kommentje:
Lehet azért nem mondtak sok jót, mert mind apám, mind nagyapám kiszedett egy idegbeteg trénert. Apámat rendszeresen 10 kilométert futtatták, nagyapám meg falun lakott, és széjjel unták a fejüket.
2010. aug. 11. 20:25
 30/124 A kérdező kommentje:
És igen, magasról teszek arra, hogy az országot szétlövik, elmegyek más országba azt csá, de az ember csak egyszer él.
2010. aug. 11. 20:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!