Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
Igen elcsendesült a "Fórum". Egely szokta mondani hogy a szabadenergia téma tabu, nem beszélnek róla nyilvánosan. Ezek szerint igaza van. Pedig a mozgó alkatrész nélküli generátorok fizikáját érdemes lenne feltárni, megérteni, elmélyíteni. Akár az itt említett Bóday trafót. Vagy további mozgó alkatrész nélküli készülékek:
Bi-Toroid Transformer
Moray
Kapanadze
Akula
Don Smith Device
stb.
---
De hát ez a téma tabu, és aki valami használható tudásanyagot merészel írni így nyilvánosan, az úgy jár mint Karvak, vagyis addig szekálja a közösség míg el nem megy a kedve a további hasznos infók közzétételétől.
Ezért csak olyan infót szabad mondani amitől nem lép előbbre a köz a szabadenergia generátorok terén. Kérdés az, hogy olyat meg mi értelme lenne mondani, ugyanis ha a köz nem lép előbbre, akkor az egyén sem.
#511-es.
Törd hát akkor meg a csendet.Itt nyilvánosan megoszthatod a kísérleti eredményeidet. A mozgó alkatrész nélküli generátorok fizikáját érdemes lenne feltárni,írod.Fejtsd ki véleményed,mond el szerinted hogyan és miért úgy működik/het.De csak reálisan. Aztán hozzáteszem én is a véleményem.Tehát ez a téma nem tabu,nyugodtan mondd.
"az úgy jár mint Karvak, vagyis addig szekálja a közösség míg el nem megy a kedve a további hasznos infók közzétételétől"
Kedves #511-es (azért írom így mert nem tudom máshogy)
Nagyon szépen megkérlek,hogy legyél pártatlan!
Olvasd végig ismét azt a sok 10-oldalt,hogy mi is lett mondva.De röviden.Valaki (karvak) állított valamit,hogy egy befektetett energia mellé párosul egy másik "energia" is,méghozzá ingyen.Tehát valamivel több.Aztán jött egy másik illető (idegen1) aki meg azt mondta,hogy az "ingyenenergiához" az még kevés,bár tény nem elhanyagolható.
Aztán jöttek mások is,példálózgatva,de azok a példák sem voltak teljesen "igyenesek".Ezt egyre élesebben kérdezte az egyik illető (idegen1) míg a sokadalom teljesen másként reagálta le.Tehát.Ingyenes akkor ha az teljesen visszacsatolható.
Saját magát működteti,kihúzható a konektorból.(bár karvak azt is mondta,hogy ez irreális) Tehát ez szerintem nem szekálás.
Az a helyzet, hogy a mozgás nélküli megoldás (tehát tiszta elektronika) nekem magas. (Bocsánat, de én sem tudom másképpen kifejezni magam) Meg gyanus is, ha van benne külső energia forrás.
Én valahogyan az olyan megoldásokat szeretem, amiben se drót se külső energiabevitel. (az utóbbi a legfontosabb)
Egyébként nyomjátok, megpróbálom megérteni.
Neo!
Mozgás nélküli megoldás nincs.,mivel az energia maga a mozgás!A tömeg és a sebessége.Akkor mi lehet a többletenergia?Mozgás gyorsítása önmaga által…gerjesztés,öngerjesztés?Az elektromos áram analóg a Newtoni tömeg „áramlásával”.
Gyorsulás,sebesség,tömeg,tehetetlenség.Ez mind jelen van egy elektronikus eszköznél is.
Így mindenkinek jut a tortából, mechanikahívő,mágnesszerető,elektronikamániás…mindegy.
Van egy közös nevező,és az az elv(lenne).
Kedves 511#!
Nem akarok ilyen parttalan vitákba belemenni,de kihagytad Leslie Szabót!Meg egy pár nesze semmi linket!A bérelhető szabadenergia generátort miért nem linkelted ide?Józsefem Te vagy az?Vagy már több van belőled?
-Moray:Legenda,mint még sokan mások(hadd ne soroljam)
-Kapanadze:Nagy mágus!Láttad,mérted használod a cuccát?
-Akula:Megépítetted?Neked működik?Végignézted nagyon figyelmesen „lantern3 „szétszerelés videót?Láttad hogy amig a tekercsmeneteket számoltad,a panel nem volt a képben?Egy mágikus kondit közben kicserélt egy”segítő”.Jól látszik a videón csak időben eltolva észrevehetetlen.
-Don Smith Device:Vicces hogy neki meg Neked működik…nekünk meg nem.
Ez nem tabutéma,igenis tisztázni kell,de valódi használható tudásanyaggal és nem másokra hivatkozásokkal meg linkekkel.Saját tapasztalatokat kell megosztani élő legendaként,akkor is ha kudarc,hogy ne az legyen hogy száz majom egyet csinál,és ekvivalens hogy egy majomnak se kelljen mind a százat megcsinálni.
Te itt úgy látom elég jól szórakozol…egy linkkel elvehetném a jókedved,de nem akarom.Nyomjad a rizsát.
Csüszi123!
Ez a majom csak írkál,kérdésekre nem válaszol.
Végigjártam a tekercsek,trafók,rezonananciák,feszített rezonanciák,impulzusok útját.
Amikor azt gondoltam hogy mindent kipróbáltam és semmi,akkor rájöttem mi a hiba.Kicsiben akartam megcsinálni,és ha jó akkor majd nagyban.Ez nagy hiba volt…most kezdhetem az egészet előlről.A kicsi itt azt jelenti:törpefeszültség,és itt ha volt is többlet az a veszteségek miatt észrevehetetlen.Tekercsellenállás,diódán eső feszültség,kapcsolóeszköz átmeneti ellenállás .Nagyfeszültségen ezek elhanyagolható veszteséget okoznának úgyhogy itt kellene annyi többletet csinálni,hogy a fel és visszatranszformálás veszteségeit is fedezze.
Valamilyen magyarázatot kellene találni arra, ha mégis sikerülne plusz energiát kinyerni.
Mégpedig a fizika határain belüli magyarázatot.
Szinte biztos, hogy kiröhögtök, de ezt csak fölvetem.
Akkor, amikor azt mondjuk az anyag átalakulhat energiává és az energia is átalakulhat anyaggá át kellene azt gondolni, hogyan tudjuk mi ezt érzékelni.
Ha jól tudom, nagyon kis tömegű anyag nagyon nagy energiává alakulhat át és ugyanez visszafelé is igaz.
Ha látnánk egy magátol mozgó kütyüt, akkor nagyon könnyen megtapasztaljuk annak az energiáját.
De, ha ez az energia teszem azt anyagból keletkezne, irtózatosan kis tömeg eltünéséről lenne szó.
Én nem tudom, hogy az egyre kisebb anyagi részecskék felfedezésének van-e alsó határa?
Feltehetően igen. Ez a határ pedig ott lehet, amikor már olyan kicsi részecskéről van szó, amitől már kisebb nincs is.
Márpedig, ha mégis tovább haladunk a méret skálán "lefelé", el kell jutnunk oda, hogy nincs anyag, eltünt.
Mi maradhat ekkor az anyag helyett?
A fizika szerint csak energia (gondolom én, a laikus).
Tehát, ha megjelenne könyen megtapasztalható, de nem atombomba méretű energia, akkor mondhatjuk-e azt, hogy eltünt az anyagból annyi amennyi ennyi energiához kell.
Nem hiszem, hogy ezt mérni lehetne!
Mint ahogyan azt sem, hogy ha egy anyag valami belső folyamat kapcsán kettéválik (nincs külső ráhatás), akkor két rész együtt ugyanakkora tömegű, mint előtte volt egyben.
Viszont energia biztos, hogy felszabadul valamennyi akár hő, akár mozgás, vagy bármi, ami energia.
Az is lehet, hogy soha sincs kizárólag csak energiából energia, anyagból anyag jellegű átalakulás, hanem a kettő mindíg együtt történik meg.
Csakhogy az energia megjelenése könyebben tapasztalható.
Ha ez egy hatalmas baromság, akkor bocs...
"Mint ahogyan azt sem (hiszem), hogy ha egy anyag valami belső folyamat kapcsán kettéválik (nincs külső ráhatás), akkor két rész együtt ugyanakkora tömegű, mint előtte volt egyben."
Most jut eszembe, a maghasadás nem ilyen?
Egyébként, az abszolut nulla fokot elvileg nem lehet elérni, mert akkor eltűnne az anyag.
Márpedig az univerzum összességében hűl. Mitől melegedne?
Amikor elfogy az energia mindenből, akkor lesz abszolut nulla fok.
Ekkora minden energia anyaggá alakult.
Abszolut nulla fokon minden anyag eltűnik.
(Szerintem ez pillanat alatt fog megtörténni.)
A pilanat alatt eltünt anyag egyúttal energiává válik.
Megtörténik az egyik ősrobbanás.
Na, hogy tetszik? :)
Volt itt a hozzászólók közt néhány akiknek munkája ígéretes volt, de beláthatták hogy semmi értelme nyilvánosságra hozniuk a dolgokat, mert senkit nem érdekel. Az egyik Karvak volt, aki fizikai magyarázat nélkül de jó megérzéssel egy kísérlettel bebizonyította a többletenergiát. Egy másik egy ismeretlen válaszoló volt aki matematikailag is leírta a jelenséget. Aztán valahol történt egy másik említés is a transzformátorok bekapcsolási áramlökéseivel kapcsolatban, de mások egyből lehurrogták hogy az nem igaz vagy nem úgy igaz. De azt nem írta le a lehurrogó hogy akkor szerinte hogyan igaz. Így hát a témát előbbre vivők beláthatták hogy semmi értelme megosztaniuk azt a tudásanyagot ameddig egyéni munkájuk során eljutottak.
Márpedig valóban hasznos lenne tovább vizsgálni például azt, hogy egy induktivitás feszültségre kapcsolásakor a keletkező új fluxus a már tekercsben benne lévő fluxusból fog kiindulni és nagyobb lesz az árammal együtt. Ne fáradjon a következő válaszoló azzal hogy rávágja hogy a terhelés is nagyobb lesz. Mert egyik hozzászóló említette a visszahatás megakadályozásának fontosságát és néhány módját.
Itt látható két film, ami azzal kapcsolatos kísérlet hogy a tekercseket úgy kapcsolgatják feszültségre hogy a vasban már van egy bizonyos fluxus, hisz állandó mágnest helyeztek oda:
https://www.youtube.com/watch?v=IVV0XulMeLE
https://www.youtube.com/watch?v=tftUPfGa8Xs
Ő is hasonló kísérletező lehet mint Karvak, vagyis magyarázatot nem ír vagy nem említ, viszont megérzésből jó úton jár. Ezért a témában elméletben is jártasak megmagyarázhatják a látottakat, azon a nyelven amin a transzformátorok bekapcsolási jelenségeiről is írnak a szakirodalmak.
---
De hogy a mágnesmotor pártiak is olvassanak valamit:
Említésre került az a tény, hogy két azonos pólusú mágnest oldalról könnyebb összetolni és nagyobb taszítóerő keletkezik. Erről szól ez a videó is:
https://www.youtube.com/watch?v=CHWN4V3Qe0w
A következő válasz az volt hogy ez az egész hülyeség. Vagyis hülyeség, ami alapján lehetséges működő mágnesmotort készíteni, habár egy nagy teljesítményű az drága és nagy tömegű.
De összegezve, ha az értékes és jó úton járó gondolat mind hülyeség, akkor minek írnák le azok akik eddig leírták vagy mások akik leírnának mást is szívesen?
Akkor böngészni kell például Egely műveit, mivel ő garantáltan nem ír hasznosítható információt, viszont bizonyára ír választ például az Ősrobbanásról vagy akár még a parajelenségekről is. De ismétlem és hangsúlyozom, az egyik sem hasznosítható információ a szabadenergiával kapcsolatban. Ha meg a hasztalan információ érdekli az embereket, akkor minek írnának hasznosat? Egy hivatásába önmagát bele nem élő pap ismerősöm szokta mondani, hogy ha véletlenül valami komoly és értelmes mondatot mond a misén, akkor a hívek elkezdenek mocorogni és susmutolni. De amikor csupa zagyvaságot mond, aminek értelmét önmaga sem tudja csak pofázik, akkor meg mindenki meghatódva csendben figyel és még jól meg is tömik utána a perselyt mindezért. Hát ezért születnek az újabb "papok" mint például Egyely vagy Kisfaludy György és még lehetne sorolni. Mert a tömeg őket igényli.
"Említésre került az a tény, hogy két azonos pólusú mágnest oldalról könnyebb összetolni és nagyobb taszítóerő keletkezik." a Gőz László féle motor is hasonló elven működik...
Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle?
Ez a videó 2008. okt-6.-án lett feltöltve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!