Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon miért van jó ideje...

Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?

2014. ápr. 24. 18:33
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
 371/1938 idegen.1 ***** válasza:
71%
Sok időt eltöltöttem ezzel(is)a vezérlés összes lehetőségét kipróbáltam.Az eredmény:szánalmas.
2015. jan. 31. 23:32
 372/1938 anonim ***** válasza:
86%

idegen1.

"Az eredmény:szánalmas."

-ez mit jelent?

-a meglévő leírások szerint építetted meg vagy esetleg saját ötletet is beletettél

-mekkora méretben építetted meg

-müller motor sok tekercsel vagy csak egy "egyszerű" bedini forgó

-mennyi bemenő/kijövő teljesítmény különbséget mértél

-mi alapján mérted,illetve mi volt a terhelés

Köszi.

2015. febr. 1. 10:17
 373/1938 idegen.1 ***** válasza:
71%

"Az eredmény:szánalmas." Ez azt jelenti,hogy: "Az eredmény:szánalmas."

A meglévő leírások szerint is: Az eredmény:szánalmas.

25cm átmérőjű rotor,16 mágnessel,15 pár tekercs.

Mérni nem volt érdemes:100w ért 20wattot.(de azért megmértem)

Ezek után tettem bele sok-sok saját ötletet.

1/tekercsvariációk-80 menet 2-es drótból.-300 menet 0,5-ös drótból

Harmadik tekercsváltozat:60menet 1-es vezetékből a generátortekercseken,és 60 menet a motortekercs is,de 10x0,5ös elszigetelt szálakból.

Próbáltam ferritmaggal és légmaggal,kicsi és nagy mágnessel.

A vezérlés(alsó és felső mosfet)külön külön is kapcsolható…így minden variáció megvalósítható a „motor” oldalon.Sőt később külön időzítőket raktam be hogy a rotor épp aktuális helyzetén belül is lehessen időzíteni.

Ez az impulzus motor oldal tényleg nagyon érdekes…sokat tanultam belőle.A tól Zéig végigjártam.

A-nál:sokat vesz fel,Zénél gyenge.Hiábavaló a két diódával való visszavezetés.( A tekercsben annyi van amennyit beletettél,de nem adja vissza mind! Hogy miért? ez már egy másik fejezet. )

Neogen/Müller tanulságok:Impulzus motor tekercs több elszigetelt szálból.(nem melegszik,kicsi az „örvényáram”magában a vezetékben)

A páros /páratlan forgó/állórész elrendezés mechanikaialag jó mint kiegyenlítés,de a generátor oldalon a lenz erő ugyanúgy működik. Ferrit(vagy vas)a forgórészmágnest magához húzza,de távolodáskor visszahúzza.Légmagos tekercsnél ilyen nincs.(szélkeréképítőknél érdemes nézelődni)

Kis mágnes vagy nagy mágnes?Ugyanakkora teljesítménnyel hajtott tekercs ugyanakkora erővel hat a kicsi és a nagy mágnesre?

Még két dolgot szeretnék kipróbálni:Vaskorongokat a forgórészbe(a mágnesek helyett)

és a mágneseket a tekercsek végeire.

Vagy:Mágnesek azonos polaritással a forgórészen és a generátortekercsekben forgásirányba néző(merőleges,vagyis közeledéskor vonzó távolodáskor taszító)mágnesek.Ez a generátor oldalon a Lenz erő invertálása lehetne csak nagyon erős a holtpont,viszont a „páros/páratlan”kiegyenlítés itt jól jöhet.De ez még csak elképzelés.

2015. febr. 2. 00:13
 374/1938 anonim ***** válasza:
100%

"Parasztok" gravitáció erejével segitett vizpumpát készitettek. Ezeknek már nehéz lesz elmagyarázni, hogy konzervativ erökböl nem lehet új mozgási energiát teremteni.

https://www.youtube.com/watch?v=G_1_Yn4Eji8

2015. febr. 2. 09:37
 375/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%
Jól látom, hogy folyamatosan hajtják az ingát kézzel?...
2015. febr. 2. 16:29
 376/1938 anonim ***** válasza:
100%
Kézzel viszi be a gerjesztö mozgási energiát ami elmozditja a pumpa dugattyúját. A kézileg bevitt mozgási energiához adódik még hozzá az inga mozgásának kicsatolt vertikális komponense ami mint új, addig még nem létezö energia kerül be a rendszerbe. Az ingával ugyanazt a mennyiségü vizmennyiséget kevesebb munkával lehet átpumpálni mint inga nélkül. Pont ezért is készitették el. Vagy pedig ugyanakkora befektetett munkával több vizet lehet megmozgatni mint inga nélkül. Ha kézzel nem mozgatja, akkor nincs munkavégzés, de ha mozgatja kézzel akkor a befektetett munkája mellé hozzáadódik még nemkevés "grátisz" is. Hogy mennyi adódik hozzá, az az inga hatásfokától függ. Könnyen megeshet, hogy több a "bónusz" mint a befektetett. Vagyis a hatásfok nagyobb mint 2.
2015. febr. 2. 18:06
 377/1938 idegen.1 ***** válasza:
71%

Könnyebb mint vödörrel...A pumpa+áttétel,az a bónusz!

Bringával is könnyebb mint gyalog.Kerék+áttétel az már ingyen energia?

2015. febr. 3. 14:34
 378/1938 anonim ***** válasza:
100%

Itt több mint áttételekröl van szó. A fö energiaforrást a föld gravitációs vonzóereje biztositja. Ez a dolog az, amit szokni kell, megtanulni meglátni. Eltávolodni a konzervativ gondolkodásmódtól és kiegésziteni új elemekkel. A modell méréseinek eredményeiböl kiderithetö milyen arányban oszlik meg a két forrásból származtatható energia. A filmen látható emberek szubjektiv úton érzékelik a többlet jelenlétét, mivel gondolom ök maguk nem végezhettek laboratóriumi méréseket. Itt nem csak pusztán meghosszabbitott erökarokból származó komócióról van szó, hanem valós energiatöbbletröl. Vannak akik azonnal meglátják milyen módon keletkezik a többletenergia, van aki pedig sehogysem, annak ellenére, hogy szájbarágva elmodják nekik a lényeget. Rámutathatok egyes dolgokra, viszont látást nem tudok teremteni senkiben. Pl. van aki tudja értelmezni Mozart szerzeményeit. Ö élvezi azokat. Akik nem képesek (még) rá, azoknak muzsikája dögunalom. Az, hogy még valamit nem látok én, nem jelenti azt törvényszerüen, hogy nem is létezik.

Két érdekes kérdés merült fel bennem:

- Én(is) miért vagyok képes meglátni?

- Mások milyen okból nem képesek meglátni?

2015. febr. 3. 15:43
 379/1938 NeoSzZ ***** válasza:
78%

Ezzel a gravitációval óvatosan kellene bánni. Nemrég bizonyították a Higgs-bozon létezését, ami felelős a tömegért.

A tudomány mai állása szerint nem lehet a gravitációból többletenergiát nyerni.

Tehát, jobban meg kellene indokolni ezt a dolgot, nem elég az, hogy én látom, te meg nem látod.

Egyébként kíváncsi lennék arra is, hogy a Hold takarásában a Földtől származó gravitáció eltűnik-e, vagy a Hold gravitációja hozzáadódik a Földéhez?

Ha nem adódik hozzá, akkor lehet a gravitációt is egy másik gravitációval "árnyékolni" (bár ennek nem sok értelme lenne)...

2015. febr. 3. 16:34
 380/1938 anonim ***** válasza:
100%
Bozonyitsd be te nekem azt, hogy az ingával nem lehet mozgási energiát teremteni :) Nekem, akinek személyes tapasztalatai is vannak. Már én is látom, a "parasztok" is látják, a szerb akadémia is látja aki Veljkot Nobel dijra terjeszti fel (amit nem akárkiknek adnak). Valójában az helyett hogy rugodozol ellene, inkább járj utána személyesen annak, ami már egyre több ember számára egyértelmü. A tudomány pillanatnyi állása szerint a gravitáció vonzóereje segitségével lehetséges mozgási energiát elöállitani. Te magad is elkészitheted a müködö modellt hogy meggyözödj személyesen. Egyébként szerencsére kevés olyannal találkozok akik ennyire elszántan és megalapozott érvek nélkül tagadják ezt az ujdonságot. Az öszinte elöitéletektöl mentes emberek gyorsan megértik az alapelvet és örülnek neki. Az energiamegmaradás törvénye nem lesz érvéntelen, mindössze ki kell egésziteni az ujonnan felfedezett dolgokkal. Uj energiaforrás: a folyamatosan megujuló vonzóerök segitségével.
2015. febr. 3. 16:51
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!