Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
A 400-as válaszoló nem József, vagyis nem én voltam.
---
Még szép hogy egy oszloptrafó alatt nem lehet kivilágításra bírni egy tekercsre kötött izzót. Én sem írtam ilyet.
Há-át, tudod az a baj például az említett hegesztőtrafós kísérlettel és a földön álló utcai trafóssal is, hogy egyik sem rövid impulzusokban gerjeszt egy hangolt rezgőkört. Márpedig az utóbbi izgalmasabb lenne, nem?
Karvak!
Azért cáfolják az emberek a hasznos információkat, hogy a tömeg ne higgye el. Ez által az adott hasznos információ nem lesz közkincs. Csak a cáfolóé.
Csuszi123, egyszer belinkelted ezt a "TV-part I" című videót:
http://www.youtube.com/watch?v=JrDMT6lSeEo
Nem tudod hogy az ábrán a primer és szekunder oldali frekvencia milyen arányban vannak egymással?
Arra vagyok kíváncsi hogy a szekunder oldali rezgőkört parametrkusan gerjeszti vagy hagyományos módon.
Én voltam -nem én voltam,te voltál.
Ha annyit nem lehet elvárni,a másiktól,hogy legalább a nevével (legyen az akármilyen kitalált is) megtisztelje a másikat,akkor a "többi témát" hogyan várhatjuk el???Hogyan lehetne esetlegesen így közösen dolgozni?Minimális hozzáállás nélkül? Ezért -ez az oldal- CSAK KOCSMAI szinten kezelendő.Tehát kocsmában vagyok,a sört most pattintom,és nagyokat mondok.
(ugyan tettem ajánlatot egy normálisnak kinéző fórum lehetőségre,értelmes párbeszéddel,de senki nem vette rá a fáradtságot)
Karvak,ugyan ezt kérdezted Idegen1-től is.Te,folyamatosan azt gondolod,hogy csakis és kizárólag az --inga-- az ami a többletet adja.Nem is akarod meghallgatni a másikat,vagy csak fitymálva.Nem figyelsz a másik mondatára mit ír neked.Nem kérdezted (nem kérdezted meg a fórumon sem tőlük) meg tőle azt miért úgy csinálta,mi az előnye,szerinte az mitől jobb,stb.Nem figyelsz,csak kiabálsz a saját gödrödből,hogy senki nem figyel rád.Akkor miként várod el a többitől,hogy téged meghallgassanak?Nem gondolkodtál még el ezen? (most nyugodtan megharagudhatsz)
# 402/403 szám
-Szerinted mi az a parametrikus és hagyományos gerjesztés?
-Hogyan kell hagyományosan és nem hagyományosan gerjeszteni?
-TV-part I videón,szerinted hogyan van gerjesztve a primer és a szekunder oldal?
"TV-part I videón,szerinted hogyan van gerjesztve a primer és a szekunder oldal?"
1. Ha a primer oldali frekvencia kétszer akkora mint a szekunder oldali és a vasmag ferrorezonanciás sípolása is tapasztalható, akkor a gerjesztés parametrikus. Vagyis akkor induktivitás változtatásával történik. Parametrikus gerjsztésnél a szekunder oldal egy teljes rezgése alatt kétszer történik meg az induktivitás lecsökkentése.
2. Ha a primer és szekunder oldali frekvencia azonos és nem cél a vasmag telítésbe mágnesezése sem, akkor hagyományos gerjesztés történik.
---
A ferrorezonanciás sípolást azt hallom. De a primer és szekunder oldal frekvenciájának arányáról nincs infóm.
Na jó, tényleg gyerekes kérdést tettem fel.
"-Szerinted mi az a parametrikus és hagyományos gerjesztés?
-Hogyan kell hagyományosan és nem hagyományosan gerjeszteni?"
Mechanikus esetben például ingánál a "hagyományos" gerjesztést nevezik horizontális gerjesztésnek is. Ekkor a felfüggesztési pontnál vízszintes irányú alternáló mozgással gerjesztjük. És a fonál hossza nem változik.
A parametrikus gerjesztést nevezik vertikális gerjesztésnek is. Ekkor a fonal hossza változik, az inga legmélyebb pontján megrövidül, a két végponton visszanyeri eredeti hosszát.
Mindkettőnek a közös jellemzője az, hogy az inga ω szögsebessége megnő egy Δω-val egy meghatározott pillanatban. Ez által a forgási energiája is. Villamos rezgőkör gerjesztése esetében a rezgőköri I áram nő meg egy ΔI-vel a megfelelő pillanatokban.
Bár nem értem hogy például mindez miért számít nagyot mondásnak. Amit írtam fent van a neten vagy a fizikakönyvekben. Nem én találtam fel hanem a természet. Miért gondolod hogy kocsmai színvonal az itteni beszélgetés? Nem vettem észre hogy különlegesen beszélgetnénk.
csüszi123!
Ez:
egy baromság...
Pár patkó mágnes egymás után?
Ennyire hülyének nézel? Nem kellene...
"A parametrikus gerjesztést nevezik vertikális gerjesztésnek is. Ekkor a fonal hossza változik, az inga legmélyebb pontján megrövidül, a két végponton visszanyeri eredeti hosszát."
Hmmm...ez tetszik. Akkor a fizikai inga parametrikus gerjesztéssel hatékonyabb mintha mondjuk kivülröl elektromágnessel lenditenénk (pl. Bedini inga tekercse) vagy pedig Newmann motor szerü, a felfüggesztési ponthoz közeli helyen adagolnánk be a delta energiát. A konkrét modellnél elegendö lenne az, hogy a felfügesztési pontot egy elektromágnesssel felhuzzuk/visszaengedjük a vonzóerö irányában. Ez jócskán egyeszerüsitené a gerjesztömechanizmust azon kivül, hogy hatékonyabbá is válna.
"Viszont a gyakorikérdések.hu pörög!"
Azám! Valójában beinditottunk egy fajta alternativ k-fórum képzödményt, ami a gyakorikérdések.hu talaján kuszik egy témavonalon mint az anakonda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!