Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon miért van jó ideje...

Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?

2014. ápr. 24. 18:33
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
 401/1938 anonim ***** válasza:
100%

A 400-as válaszoló nem József, vagyis nem én voltam.

---

Még szép hogy egy oszloptrafó alatt nem lehet kivilágításra bírni egy tekercsre kötött izzót. Én sem írtam ilyet.

Há-át, tudod az a baj például az említett hegesztőtrafós kísérlettel és a földön álló utcai trafóssal is, hogy egyik sem rövid impulzusokban gerjeszt egy hangolt rezgőkört. Márpedig az utóbbi izgalmasabb lenne, nem?

Karvak!

Azért cáfolják az emberek a hasznos információkat, hogy a tömeg ne higgye el. Ez által az adott hasznos információ nem lesz közkincs. Csak a cáfolóé.

2015. febr. 4. 13:13
 402/1938 anonim ***** válasza:
100%

Csuszi123, egyszer belinkelted ezt a "TV-part I" című videót:

http://www.youtube.com/watch?v=JrDMT6lSeEo

Nem tudod hogy az ábrán a primer és szekunder oldali frekvencia milyen arányban vannak egymással?

[link]

Arra vagyok kíváncsi hogy a szekunder oldali rezgőkört parametrkusan gerjeszti vagy hagyományos módon.

2015. febr. 4. 13:51
 403/1938 anonim ***** válasza:
71%

Én voltam -nem én voltam,te voltál.

Ha annyit nem lehet elvárni,a másiktól,hogy legalább a nevével (legyen az akármilyen kitalált is) megtisztelje a másikat,akkor a "többi témát" hogyan várhatjuk el???Hogyan lehetne esetlegesen így közösen dolgozni?Minimális hozzáállás nélkül? Ezért -ez az oldal- CSAK KOCSMAI szinten kezelendő.Tehát kocsmában vagyok,a sört most pattintom,és nagyokat mondok.

(ugyan tettem ajánlatot egy normálisnak kinéző fórum lehetőségre,értelmes párbeszéddel,de senki nem vette rá a fáradtságot)

Karvak,ugyan ezt kérdezted Idegen1-től is.Te,folyamatosan azt gondolod,hogy csakis és kizárólag az --inga-- az ami a többletet adja.Nem is akarod meghallgatni a másikat,vagy csak fitymálva.Nem figyelsz a másik mondatára mit ír neked.Nem kérdezted (nem kérdezted meg a fórumon sem tőlük) meg tőle azt miért úgy csinálta,mi az előnye,szerinte az mitől jobb,stb.Nem figyelsz,csak kiabálsz a saját gödrödből,hogy senki nem figyel rád.Akkor miként várod el a többitől,hogy téged meghallgassanak?Nem gondolkodtál még el ezen? (most nyugodtan megharagudhatsz)

2015. febr. 4. 14:54
 404/1938 anonim ***** válasza:
71%

# 402/403 szám

-Szerinted mi az a parametrikus és hagyományos gerjesztés?

-Hogyan kell hagyományosan és nem hagyományosan gerjeszteni?

-TV-part I videón,szerinted hogyan van gerjesztve a primer és a szekunder oldal?

2015. febr. 4. 15:00
 405/1938 anonim ***** válasza:
100%

"TV-part I videón,szerinted hogyan van gerjesztve a primer és a szekunder oldal?"

1. Ha a primer oldali frekvencia kétszer akkora mint a szekunder oldali és a vasmag ferrorezonanciás sípolása is tapasztalható, akkor a gerjesztés parametrikus. Vagyis akkor induktivitás változtatásával történik. Parametrikus gerjsztésnél a szekunder oldal egy teljes rezgése alatt kétszer történik meg az induktivitás lecsökkentése.

2. Ha a primer és szekunder oldali frekvencia azonos és nem cél a vasmag telítésbe mágnesezése sem, akkor hagyományos gerjesztés történik.

---

A ferrorezonanciás sípolást azt hallom. De a primer és szekunder oldal frekvenciájának arányáról nincs infóm.

Na jó, tényleg gyerekes kérdést tettem fel.

2015. febr. 4. 15:27
 406/1938 anonim ***** válasza:
100%

"-Szerinted mi az a parametrikus és hagyományos gerjesztés?

-Hogyan kell hagyományosan és nem hagyományosan gerjeszteni?"

Mechanikus esetben például ingánál a "hagyományos" gerjesztést nevezik horizontális gerjesztésnek is. Ekkor a felfüggesztési pontnál vízszintes irányú alternáló mozgással gerjesztjük. És a fonál hossza nem változik.

A parametrikus gerjesztést nevezik vertikális gerjesztésnek is. Ekkor a fonal hossza változik, az inga legmélyebb pontján megrövidül, a két végponton visszanyeri eredeti hosszát.

Mindkettőnek a közös jellemzője az, hogy az inga ω szögsebessége megnő egy Δω-val egy meghatározott pillanatban. Ez által a forgási energiája is. Villamos rezgőkör gerjesztése esetében a rezgőköri I áram nő meg egy ΔI-vel a megfelelő pillanatokban.

Bár nem értem hogy például mindez miért számít nagyot mondásnak. Amit írtam fent van a neten vagy a fizikakönyvekben. Nem én találtam fel hanem a természet. Miért gondolod hogy kocsmai színvonal az itteni beszélgetés? Nem vettem észre hogy különlegesen beszélgetnénk.

2015. febr. 4. 15:44
 407/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%

csüszi123!

Ez:

[link]

egy baromság...

Pár patkó mágnes egymás után?

Ennyire hülyének nézel? Nem kellene...

2015. febr. 4. 18:29
 408/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%
Viszont a gyakorikérdések.hu pörög!
2015. febr. 4. 18:32
 409/1938 anonim ***** válasza:
100%

"A parametrikus gerjesztést nevezik vertikális gerjesztésnek is. Ekkor a fonal hossza változik, az inga legmélyebb pontján megrövidül, a két végponton visszanyeri eredeti hosszát."

Hmmm...ez tetszik. Akkor a fizikai inga parametrikus gerjesztéssel hatékonyabb mintha mondjuk kivülröl elektromágnessel lenditenénk (pl. Bedini inga tekercse) vagy pedig Newmann motor szerü, a felfüggesztési ponthoz közeli helyen adagolnánk be a delta energiát. A konkrét modellnél elegendö lenne az, hogy a felfügesztési pontot egy elektromágnesssel felhuzzuk/visszaengedjük a vonzóerö irányában. Ez jócskán egyeszerüsitené a gerjesztömechanizmust azon kivül, hogy hatékonyabbá is válna.

2015. febr. 4. 18:40
 410/1938 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont a gyakorikérdések.hu pörög!"

Azám! Valójában beinditottunk egy fajta alternativ k-fórum képzödményt, ami a gyakorikérdések.hu talaján kuszik egy témavonalon mint az anakonda.

2015. febr. 4. 18:42
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!