Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon miért van jó ideje...

Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?

2014. ápr. 24. 18:33
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/1938 idegen.1 ***** válasza:
100%

Szerintetek azért írkálok ide,hogy bárkit is hátráltassak a szabadenergia kutatásban?

Csak segíteni akartam,hogy ne pazaroljátok az időt olyan dolgokra amiken lassan 30 éve dolgozom.Egy emberélet(de talán több is) kevés,hogy ebben a kavalkádban tisztán lásson valaki.

Ez működik?Többletet ad? https://www.youtube.com/watch?v=gBnLiuCT174

Vagy a C 720…az hol működik pontosan?

Müller gépet megcsináltam kicsiben-nagyban,egyszerű és bonyolult elektronikával.

A legnagyobb jóindulattal sem adott többletet.Egy idő után meg kellett értenem:indukcióból nem lehet többlet.

Milkovich inga tetszetős darab,bevallom nem csináltam meg mert nehézkes a visszacsatolás.

Az elvet azért kipróbáltam (mert ezt is elhittem), egy forgó változatban ami gyorsabban adott mérhető(lesújtó)eredményt.Nem szoktam beleszólni olyasmibe amit nem értek.

Mozart,Beethoven,Bach…az egy kicsit más.Ha nem értem és nem tetszik nem hallgatom.

Ha pontos az ütem,tökéletesek a harmóniák és jó a hangszerelés akkor azt úgy kell hagyni.

Az úgy jó ahogy Newton megírta..,de van három de:Változtasd meg a hangszerelést!Változtasd meg a ritmust!Változtasd meg a harmóniát! Melyik változat fog tetszeni?

Idézet:

„Hadd említsem példaként Egely Györgyöt. Nem fog megsértődni. Ő számos fontos részletet nem írt le könyveiben, pedig tisztában volt vele.”

Mik ezek a részletek pontosabban?...Tisztában volt vele hogy ezek legendák? És egyik sem működhet???

Valahogy olyan érzésem van mint amikor a kislányomnak el akartam magyarázni,hogy ne nyúljon a kályhához mert forró és fájni fog.Nem hitte el,de megtapasztalta…fájt sírt,és akkor értettem meg:nem működik a tapasztalat átadása sem.Külön külön megtanulni mindent viszont lehetetlen.Vagy ez az evolúció része?Nem lehetne már forró a kályha és a kés nem törheti a kijelzőt?

Csüszi123.

Ha Te lennél az egyetlen egy ember aki megkérdezi:van értelme?...akkor már van!

Sokan vannak így,de nem merik megkérdezni.

Ha úgy gondolnád,hogy nincs értelme:foglalkoznál ezzel?

2015. jan. 12. 01:20
 162/1938 idegen.1 ***** válasza:
100%

Mi az energia?

Ezt tisztázzuk...utána nézzük meg hogy lehet ebből "többlet"

Szerintem:Az energia maga a mozgás.Nagyságát két tényező befolyásolja:A tömeg és a sebesség.

2015. jan. 12. 02:00
 163/1938 anonim ***** válasza:
100%

Idegen, mindenki követte el azt a hibát hogy egy készülék működésének teljes megértése előtt elkészítettük, majd nem működött.

Bizonyára nem hiszed el azt hogy vannak kivételek az energiatétel alól. Akkor hogy lehet például az, hogy valaha a győri SZIF-en (ami akkor még fősuli volt, ma már egyetem), megbízható méréseket végeztek egy Schauberger áramlási csövön, ami egyértelműen többletenergiát adott. És a logikus magyarázata is pontosan megszületett. Valamint a megyei napilap, a Kisalföld is közzé tette mindezt. A 129. válaszban említettem amit Egely György kihagyott, hogy a megmaradási törvények képesek felülírni az energiamegmaradási törvényt. Említettem hogy a Φ = L·I fluxusállandóságot, ami felülírja a W = ½L·I² energiamegmaradást. Hát erről tudott Egely György. Továbbá ha a paramétereket kicseréljük akkor ugyanez érvényes mechanikus esetben az említett Schauberger áramlási csőre is. Vagyis az N = Θ·ω perdületmegmaradás felülírja a W = ½·Θ·ω² forgási energia megmaradását. Ezért generátorként képes működni egy Schauberger áramlási cső. Ahogy a piruettező jégtáncosnő esetében is történik hasonló. Például ha a gyorsan forgó jégtáncosnő kinyújtja karjait, akkor a forgási energiájának egy része elvész. Ez nem tévedés. Akik mérték az említett csövet az egyetemen, köztük mechanikát tanító adjunktus is van. Ezek szerint mindannyian hülyék vagyunk? A pisztrángokkal együtt?

---

Tesla nem véletlenül dolgozott úgy, hogy először képzeletben alkotta meg találmányait. Az a véleményem hogy számos mérnöki vagy feltalálói munkát nem is lehet másképp csinálni. Fordítva szinte kizártnak tartom. Vagyis azt, hogy először elkészítünk valamit, az működik, majd utána lefektetjük az elméleti magyarázatokat. Mert ha az utóbbi sorrendet követjük az nem mérnöki és feltalálói tevékenység hanem szerencsejáték.

2015. jan. 12. 02:04
 164/1938 anonim ***** válasza:
100%
"Tesla nem véletlenül dolgozott úgy, hogy először képzeletben alkotta meg találmányait. Az a véleményem hogy számos mérnöki vagy feltalálói munkát nem is lehet másképp csinálni. Fordítva szinte kizártnak tartom. Vagyis azt, hogy először elkészítünk valamit, az működik, majd utána lefektetjük az elméleti magyarázatokat. Mert ha az utóbbi sorrendet követjük az nem mérnöki és feltalálói tevékenység hanem szerencsejáték." - Szerintem is ez helyes sorrend. Elöször tisztázni az alapelvet, azután tervezni hozzá gépet, ami az alapelv szerint müködik. Van úgy, hogy jó az elgondolás, de a sikertelen kivitelezés miatt elvetik magát az alapelvet. Ez veszélyes, különösen akkor, ha általánositanak: "Mivel nem müködik a deszkamodell, igy az alapelv nem jó(!!!?!?!)".
2015. jan. 12. 03:40
 165/1938 anonim ***** válasza:
100%

Idegen1,

"Szerintetek azért írkálok ide,hogy bárkit is hátráltassak a szabadenergia kutatásban?

Csak segíteni akartam,hogy ne pazaroljátok az időt...

És?Mi lett az eredménye?Nem találtál semmit?Vajon tényleg nincs vagy csak te nem találtad?

"C 720…az hol működik pontosan? "

Több független külföldi illető is mérte.Egyébként tán Kínában is van.

"Ha úgy gondolnád,hogy nincs értelme:foglalkoznál ezzel?"

Akkor nem,csak nem így gondolom.

"Szerintem:Az energia maga a mozgás."

Pontosan én is így gondolom.Csak az a kérdés,hogy ehhez a mozgáshoz hányan csatlakoznak,mennyit teljesítenek és mi a hatása.

# 163/164 válaszoló.Véletlenül Nem Józsefnek hívnak?

Elméletről és a megvalósításról.

Bódaynak volt elméleti előzménye,és mégis mennyi deszkamodellt készített?Pedig csak egy működött neki.Talán.

2015. jan. 12. 07:49
 166/1938 anonim ***** válasza:
100%

Részlet eddigi irományaimból, miszerint új, addig még nem létezö, de a továbbiakban bármire használható mozgási energiát lehet elöállitani a folyamatosan megujuló vonzó/taszitó erök hatására:

Mágnesinga mint energiatermelö

A mágnesek eröterét folyamatosan megujjuló energia teszi lehetövé ami az egyes atomokból származik. Létezik és idöben folyamatosan megujjuló természetü. A folyamatos megujjulás ténye ad számunkra esélyt arra, hogy vonzóhatásukat megfelelö szerkezettel számunkra alkalmas, klasszikus energiaformává alakitsuk át ugyancsak folyamatosan. Gyakran használt univerzális rendeltetetésü, energiaformánk az elektromos áram, melyet könnyen eöállithatunk, raktározhatunk és szállithatunk. Igy kézenfekvö, hogy a folyamatosan megujuló eröforrásainkat erre az energiaformára alakithassuk át az ujonnan keletkezett mozgási energiából.

Egyik ilyen szerkezeti megoldás a mágneses inga amely az ingatömegre ható soha el nem fogyó vonzóerö segitségével ad plusz mozgási energiát ugyancsak magára az ingatömegre. A tömegen megjelenö össz mozgási energiá pedig könnyen átalakithatjuk pl. elektromos energiává indukciós elv alapján. A lényeg az, hogy az ingatömegen több mozgási energia keletkezik, min az a kizárólag csak a szinkronizáltan adagolt gerjesztö energiaimpulzus, amely folyamatossá teszi annak lengését. Ez a két különbözö forrásból származtatható energia mennyiség különbsége, a gerjesztésként bevitt és az állandó mágnes erejéböl átalakitott között, alakitható majd át a továbbiakban számunkra felhasználható energiaformává (pl. villanyáram). A két különbözö forrásból keletkeztethetö energia hányadosa adja az adott paraméterekkel rendelkezö inga hatásfokát. Tehát nem a potenciális és a mozgási energia arányát kell összevetni ahogyan eddig is amikor eredö nullát kaptunk, hanem a gerjesztésre szolgáló energia nagyságát hasonlitani az ingatömegen megjelenö össz mozgási energia nagyságával. Látható, hogy az inga igenis plusz energia elöállitására alkalmas szerkezet. pl. Ha 1 egységnyi klasszikus energiával lengetjük, az ingatömeg pedig 10 egységnyi energiának megfelelö mozgásparaméterekkel mozdul el, akkor a vonzóerö hatására nyert plusz, ajándék energia 9 egység, mig az inga hatáfoka 9/1= 9*100 = 900% vagyis COP 9

A mágnes erötere a töle való távolság növekedésével forditott hatványosan csökken. Ezért, elektromágnessel történö elmozditásánál a feszültségimpulzus minnél rövid lefolyású legyen és minnél közelebb történjen az elmozditandó mágneshez viszonyitva. Ebböl kifolyólag, minnél nagyobb feszültségröl érdemes táplálni a gerjesztötekercseket. A továbblenditéshez konstans energiadózisú impulzusmomentumot kell használni amit pontos “gyujtásszög” beállitásával stabilizálhatunk. A cél, hogy egy idöegység alatt, adott mennyiségü konstans mozgási energiát kapjon a forgórész ahhoz, hogy folyamatosan elfordulhasson, miközben a fötengelyen jelenik meg nyomatékként a többlet energia is.

Az elmozditó impulzus intenzitását minimalizálni kell a befektetendö gerjesztésre szánt energia mennyiségének minimalizálása végett. Értelmetlen a szükségestöl nagyobb, kelleténél hosszabb ideig tartó továbbitóimpulzus, mivel akkor szükségtelenül megnövekszik a szerkezet bemeneti enegriaigénye, ami a hatásfokot rontja. Az egyes alkatrészek helye, a mágnesek nagysága rendkivül döntöen meghatártozza a motor hatásfokát.

2015. jan. 12. 09:52
 167/1938 anonim ***** válasza:
100%

"A mágnes erötere a töle való távolság növekedésével forditott hatványosan csökken. Ezért, elektromágnessel történö elmozditásánál a feszültségimpulzus minnél rövid lefolyású legyen és minnél közelebb történjen az elmozditandó mágneshez viszonyitva."

Például egy Müller generátor építésénél ezekből a sorokból szinte biztosan megfeledkeztünk volna arról hogy a gerjesztés minél közelebb történjen a mágneshez viszonyítva, de még arról is hogy a gerjesztési idő minimális legyen. Csak annyit tudtunk az Adams, Bedini, Müller motorokról hogy a tekercs bekapcsolása akkor történik amikor a mágnes távolodni kezd. Viszont tényleg nem mindegy hogy mennyi ideig "fűti" a tekercset feleslegesen a bemenő energia. Az ilyen apróságnak tűnő információkon múlik a siker.

2015. jan. 12. 10:39
 168/1938 anonim ***** válasza:
100%

hja. ez olyan mint mikor mondjuk pingpong labdát akarsz elfújni messzire. Minnél közelebb van a szádhoz annál messzebbre tud eljutni ugyanakkora fújóerö mellett. Pl. 2m re töled már nem tudod elfújni a gyertyát sem, hiába erölködsz. A leghatékonyabb elektormos energia/forgatónyomaték konverziót newman féle motorral tenném meg.

https://www.youtube.com/results?search_query=newman+motor

A rotormágnes "fürdik" a sztátorra szerelty elektormágnesek eröterében. Mivel a nyomatékot a forgástengelyhez közel adjuk át (rövidebb erökar), igy ugyanakkora fordulatnál meghosszabbithatjuk a tekercsek kitöltési idejét. A feszültség is csökkenthetö. A mágnes, vagy elektromágnes hatékonyabb, ha erejét minnél közelebb fejtheti ki a vonzandó tárgyhoz.

2015. jan. 12. 11:43
 169/1938 anonim ***** válasza:
100%
Akit érdekel. Telepitse fel magának a 3DSMAx 2015 ös verzióját. Ha felkeres skypeon, akkor TeamViewer segitségével prezentálhatom neki a virtuális deszkamodellt ami szemlélteti az alapelv használhatóságát. A newman motor és mágnesinga szimulációt max script ben irtam meg. Bárkinek, bármit ingyen adok.
2015. jan. 12. 11:49
 170/1938 anonim ***** válasza:
86%

A Newman motor hatásfokáról mit lehet tudni?

[link]

2015. jan. 13. 00:37
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!