Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy embernek miért lehet több...

Egy embernek miért lehet több lakása/háza?

Figyelt kérdés

Kicsit kiforratlan a kérdés, de azon gondolkodtam hogy Magyarországon miért van az, hogy ingatlanbefektetők képesek akár 20 házat is "összegyűjteni", miközben kiadnak mondjuk 6-7 házat bérbe, esetleg 3-4 lakást albérletbe és lényegében ebből élnek.

Felmerült bennem az a kérdés hogy az ilyen ember miért hasznos az állam számára? Miközben kvázi keresztbe tesz az olyan családos embereknek, akik saját, önerőből próbálnák megvásárolni az első házukat.

Most itt arra gondolok, hogy van neki tegyük fel 5 olyan háza amit nem tud kiadni, de ideje sincs arra hogy felújítsa, szóval üresen áll az egész. Az ilyen üresen álló házakra miért nem lehet kivetni valamilyen adót? Lakásra nem feltétlen tartom ésszerű ötletnek, de üresen álló, lakható, beköltözhető állapotban lévő házra igen.

Szóval +4,6%-kal nőtt a lakások száma 2011 óta (forrás: Népszámlálás 2022), ez majdnem 300.000lakást jelent. Mégis az albérletárak az egekben, egyetemistaként csak kollégiumba tudok kedvező lakhatást találni. Létezik hogy például Budapesten a lakásállomány többsége külföldi kézen van?

2023. febr. 28. 20:39
 71/100 anonim ***** válasza:
65%
Micsoda egyszerű buta emberek vagytok! A kérdezővel az élen... akiben a mérhetetlen irigységen kívül semmi nem munkál, hiába próbál mondvacsinált érvek mögé bújni. Annyira átlátszó mint az állat.
2023. márc. 6. 18:17
 72/100 anonim ***** válasza:
71%

69*

Válaszoló vagyok

Mi van,ha a jövőben még öröklök lakást,lakásokat.

Mert a családban sok az idős gyermektelen rokon,vagy ha 5-10 múlva veszek még lakást befektetésnek,mert esetleg olyan anyagi helyzetbe leszek hogy megtehetem.

Akkor engem meg kell büntetni adóztatni a gondolkodásmódod alapján.

Véleményed természetesen lehet kérdező,ahogy nekem is van véleményem rólad.

Szerintem csak egy megkeseredett, irigy ember vagy.

2023. márc. 6. 18:27
 73/100 anonim ***** válasza:
22%
68*
2023. márc. 6. 18:28
 74/100 A kérdező kommentje:

Nem értem a szövegkörnyezetemből miért az irigységre következtettek, esetemben akár 30 éves koromra eltudom érni a saját ingatlant.

Nincs kedvem itt 50 évesekkel vitatkozni, kaptam 4-5 értelmes választ amit Ti jól lepontoztatok.

Gondolom rossz témakörbe írtam ki a kérdést, úgy látszik az "otthon" kategóriában még feltételezni sem lehet olyasmit hogy az üresen álló ingatlanokat adóval terheljük. Úgy vagyok beállítva mint valami kommunista, miközben csak annyit kérdeztem miért lehet egy embernek több ingatlanja, de akár vissza is olvashatjátok, én a kérdést az ingatlanbefektetőkre értettem.

Féltsétek nyugodtan a tulajdonaitok az hozzám hasonló naiv, tudáséhes egyetemista kérdésektől, még csak értelmezni sem próbáljátok amit leírtam 30 hozzászólással ezelőtt.

Részemről nem baj, ezen az oldalon a válaszolók 90%-a itt osztja az "észt" (XD) ahelyett hogy keresne valami hobbit, vagy foglalkozna a meglévő ingatlanjaival.

Sok sikert elvtársak!

2023. márc. 6. 18:46
 75/100 anonim ***** válasza:
77%

Van egy lakásom, kiadom neked olcsón.

90 éves, vályogház. Villany van, kút az udvaron. A KSH szerint lakás.

Érdekel?

2023. márc. 6. 18:56
 76/100 anonim ***** válasza:
74%

75*

Énnem adnám ki neki,még leélné.

A kérdezőre még egy kecskét se bíznék.

2023. márc. 6. 19:06
 77/100 anonim ***** válasza:
74%

Te aztán mókás kedvű gyerek vagy kérdező.

Először is kivetnél más ember ÜRESEN álló lakására,lakásaira adót,csak mert neki vannak,olyan lakásai amit, általad nem értelmezhető módon parlagon hevertet.

Ezek után előírod,hogy ezek a lakástulajok,szabadidejüket mivel töltsék.

"ahelyett hogy keresne valami hobbit, vagy foglalkozna a meglévő ingatlanjaival."

Szóval véleményem szerint,mókás kedvű gyerek vagy te kérdező.

2023. márc. 6. 19:37
 78/100 A kérdező kommentje:
Én kifejezetten mókás kedvű vagyok, az itt lévő hozzászólásokból 65-öt részemről lehetetlen komolyan venni, így próbáltam ehhez igazodni.
2023. márc. 6. 20:42
 79/100 anonim ***** válasza:
35%

Az 56-os válaszban van leírva a tuti. Fölös ingatlanra kell kivetni az adót, tehát 3 ingatlan fölött. 3 ingatlan még belefér a normálba, mert mért ne legyen valakinek nyaralója, garázsa, vagy épp szőlleje, stb.

Itt a baj avval van aki nyerészkedik más vesztére az ingatlanok fölhalmozása által, az ilyen ember társadalmilag haszontalan, spekulációja nem a közjót szolgálja.

És igaza van a kérdezőnek meg néhányan akik említették abban hogy a befektetés formái közül a lakhatást szolgáló ingatlanokat ki kéne venni. A lakhatás uis. létszükséglet, akárcsak az ivóvíz. Jóhogynem gazdagék fölvásárolják a vízkészletet a többiek meg dögöljenek szomjan. Mert az ingatlannál ez van, gazdagék kisajátítják, a többiek menjenek a híd alá...

De amúgy a lakhatás ezen hibája nem most fejlődött ki ám, hanem 89 után, amikor egy csomó tanácsi lakást bagóért elajándékoztak a haveroknak... meg a privatizáció... Ezek jól meggazdagodtak a szocializmus eredményeiből, és a kapitalizmusban tőkéssé váltak. A többiek meg csak szenvednek, mert nem gazdag helyre születtek.

Tehát itt több mint 30 évre visszamenőleg kéne utólagosan intézkedni, és helyrerakni azt amit szétloptak...

2023. márc. 6. 21:17
 80/100 A kérdező kommentje:

Ismét egy kiváló, értelmes hozzászólás és arra térek vissza hogy rajtam kívül mindenki lepontozta.

Ezért kaptam szerintem csak gyűlölködő, hőbörgő hozzászólásokat, ezeket nem lehet komolyan venni, értelmesen indokolni sem tudják a válaszukat, sőt egy-két szót kiragadnak az írásomból.

Arra sem képesek hogy időt rászánva normálisan írjanak valamit, ez az oldal egy szenny. 90%-os nyilván új felhasználó lehet, szánalmas.

2023. márc. 6. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!