Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy embernek miért lehet több...

Egy embernek miért lehet több lakása/háza?

Figyelt kérdés

Kicsit kiforratlan a kérdés, de azon gondolkodtam hogy Magyarországon miért van az, hogy ingatlanbefektetők képesek akár 20 házat is "összegyűjteni", miközben kiadnak mondjuk 6-7 házat bérbe, esetleg 3-4 lakást albérletbe és lényegében ebből élnek.

Felmerült bennem az a kérdés hogy az ilyen ember miért hasznos az állam számára? Miközben kvázi keresztbe tesz az olyan családos embereknek, akik saját, önerőből próbálnák megvásárolni az első házukat.

Most itt arra gondolok, hogy van neki tegyük fel 5 olyan háza amit nem tud kiadni, de ideje sincs arra hogy felújítsa, szóval üresen áll az egész. Az ilyen üresen álló házakra miért nem lehet kivetni valamilyen adót? Lakásra nem feltétlen tartom ésszerű ötletnek, de üresen álló, lakható, beköltözhető állapotban lévő házra igen.

Szóval +4,6%-kal nőtt a lakások száma 2011 óta (forrás: Népszámlálás 2022), ez majdnem 300.000lakást jelent. Mégis az albérletárak az egekben, egyetemistaként csak kollégiumba tudok kedvező lakhatást találni. Létezik hogy például Budapesten a lakásállomány többsége külföldi kézen van?

2023. febr. 28. 20:39
 31/100 anonim ***** válasza:
31%

Azért hasznos, mert a tőkéjét az ingatlanpiacba fekteti, ezzel a plusz kereslettel egyrészt az építőipar számára jobban metérülővé teszi az építkezéseket, így több új ingatlan épül, másrészt javítja a társadalmi mobilitást azzal, hogy bérlakásokat ad ki.

Ha nem lehetne egynél több lakása, akkor venne egy MSCI World követő befektetési alapot, és akkor azokba a cégekbe folyna ugyanez a pénz, és azokon keresztül gazdagodna.

2023. márc. 1. 09:57
 32/100 anonim ***** válasza:
13%
A "nem lehet egynél több lakása" meg a van 20 lakása között van egészséges átmenet.
2023. márc. 1. 10:00
 33/100 anonim ***** válasza:
83%
Mi a baj a 20 lakassal?
2023. márc. 1. 10:04
 34/100 anonim ***** válasza:
17%

Szóval aki mondjuk gazdag családba születik, attól jogos lenne elvenni a 20 lakást. Értem.

Esetleg osszuk szét a szegények között?

2023. márc. 1. 10:07
 35/100 anonim ***** válasza:
94%
Egyik családtagom termőföldet vásárolt. Először kihasználta a lehetőséget, a nagyszülőktől kapott kárpótlási jegyre vett rögtön amikor erre lehetősége nyílt. Dolgozott éjt nappallá téve, az időközben nyugdíjas szülők is segítették. Mindent visszaforgatott, azóta már 200 hektár földje van. Ha eladná bizonyára tudna belőle pár lakást venni. Lehet irigyelni?Igen, kapott nagyszülői segítséget, igen, segítik a szülők, de hány ilyen gyerek van akit támogatnak? Viszont odateszi magát, rengeteget dolgozik, visszaforgat,csak a szükségesre költ /ami esetében azért nem jó/, és így gyarapítja a vagyonát.
2023. márc. 1. 10:12
 36/100 anonim ***** válasza:
29%

"egyetemistaként csak kollégiumba tudok kedvező lakhatást találni."

Amit pl. a lakásokat kiadó tulajdonosok adójából építettek a fél- és a teljesen hülye egyetemistáknak!

2023. márc. 1. 10:17
 37/100 anonim ***** válasza:
80%

Nekem jó szakmám van, vettem magamnak egy lakást, édesanyámék elváltak. Anyu fiatalkorában kapott egy lakást, azt megtartották, azóta elváltak, a válási pénzből vett egy másikat.

Apumnak családi ház fele van, plusz egy nagyszülői örökség, ahol egyedüli gyerek (meghaltak a testvérei).

Öt lakásom lesz öröklés után, esetleg hat, ha addig befektetésre tudok venni még egyet. És egy sima melós vagyok, nem Lőrinc unokatesója.

Jogos lenne ha be kéne adnom a közösbe ebből mondjuk 4-5öt?

2023. márc. 1. 10:18
 38/100 anonim ***** válasza:
42%

Amerikában ha látják az emberek, hogy mi mindene van másoknak, azon kezdenek el dolgozni, hogy nekik is legyen.

Idehaza "a szokásos magyaros irigységfaktorral" meg azon dolgoznak, hogy a másoknak se legyen!

(Amúgy egy szégyen, hogy ilyen idióták is bekerülhetnek egyetemekre.)

2023. márc. 1. 10:29
 39/100 A kérdező kommentje:

Nagyon úgy tűnik hogy rossz kategóriába tettem fel a kérdést.

Egy szóval sem írtam hogy el kéne venni bárkitől is bármit, az hogy Ti mit képzeltek bele a kérdésembe ahhoz semmi közöm.

Feltettem egy kérdést hogy: "Egy embernek miért lehet több ingatlanja?"

Erre itt írogatjátok az elkobzást meg államosítást, EGY SZÓVAL SEM ÍRTAM ILYET, de én vagyok elkönyvelve hülyének és elmebetegnek.

Johet még 20 hozzászólás nyugodtan, sok szerencsét a továbbiakban, vitassátok meg az államosítás csínját-bínját.

2023. márc. 1. 10:30
 40/100 anonim ***** válasza:
70%

Ja, hát ha te csak erre az egy kérdésre vársz választ, miszerint "egy embernek miért lehet több ingatlanja?", akkor arra az a válasz, hogy mert nem tiltja a törvény.

Kielégítő válasz?

2023. márc. 1. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!