Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi ez a sok sírás rívás, hogy...

Mi ez a sok sírás rívás, hogy a mai fiatalok nem tudnak lakást venni?

Figyelt kérdés
2022. jún. 25. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom, hogy drágák-e az árak, vagy miért is ilyen magasak, de manapság egyre több az érdekes cikk ilyen téren.

-Első:

Bővülésnek indult a lakáspiaci kínálat, a vevők érdeklődése viszont csökkenni kezdett – állapította meg az Ingatlan.com 450 ezer ingatlanhirdetés adatai alapján.

Itt a link : [link]

-Második:

A kiemelkedő mértékű lakáspiaci drágulás következtében az MNB becslése szerint országos átlagban történelmi magas, 18 százalékos szintre emelkedett a lakásárak túlértékeltsége.

Link:

[link]

- Sőt van egy harmadik ez külföldi:

Az Egyesült Államok két egyik legnagyobb ingatlanközvetítő cége is leépítésekbe kezd: a Compass a dolgozói 10%-ától, a Redfin 8%-tól válik meg - írja a CNBC az SEC közleményére hivatkozva. A leépítések mögött állhat az amerikai lakáspiac lassulására mutató egyre több jel, hiszen a lakáseladások száma hónapok óta csökken, csakúgy mint az új lakáshitelek iránti kereslet.

Link: [link]

Nem tudom mi lesz, de érdekesek ezek a hírek

2022. jún. 26. 14:11
 42/85 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy borsodi falvakban is 20m alap hangon egy putri. Cigányos környéken. Normálisabb helyen 40m. Egy fiatalnak honnan lenne 20-40 milliója? A legtöbb munkahelyen minimálbér a fizu, nem fognak soha ennyit félre tenni. Aki nem akar 3 gyereket szülni a nagy semmire annak nem lesz háza.
2022. jún. 26. 19:08
 43/85 anonim ***** válasza:
72%
42.??? Nagyvárosokban 20 millióért már találsz 2 szobás lakást normális környéken. 15 millióért felújítandót.
2022. jún. 26. 22:02
 44/85 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy még kevesebbért is.

[link]

[link]

[link]

2022. jún. 26. 22:10
 45/85 anonim ***** válasza:
89%

42. És itt vann amiről te beszélsz Ózd, 5-8 millióért koltözetsz. Nem 20-ért.

[link]

Normális faluban lehet 10-től felfelé házat kapni. Aki szereti a csendet es van autója esetleg otthonról dolgozik annak az is jó.

Aki nem vezet, nem szereti a túl nagy csendet vagy nincs munkalehetosege az nyilván községbe vagy városba költözzik.

2022. jún. 26. 22:21
 46/85 anonim ***** válasza:
100%

"hogy lehetséges, hogy egészen az 1990-es évek elejéig-közepéig a többség 20-24 évesen alapított családot egy szál érettségivel vagy szakmunkásképzővel és már akkor építkeztek meg lakást vettek az emberek?"

A korábbi ide írtakból is kiderült, hogy nagyon elnagyoltak az információk erről. Kéne egy konkrétumot mondjál, ki, hol, hogy "kapott" lakást?...

Mi 7-en laktunk egy 2 szobás önkormányzati, bérelt lakásban, egy társbérlet egyik felében (!!), mikor csecsemő voltam, és feliratkoztunk 3-an egy várólistára, dédmamám, anyukám és én, és úgy "kaptunk" egy lakótelepi lakást, ami 2 szoba, és aminek kifizettük az önerejét és 35 évig anyukám fizetésének a 30%-át, tehát ugyanúgy piaci áron megvettük, ahogy ma is hitelre megveszik az emberek.

Mások ugyanígy létszámkövetelménnyel igényelhettek az önkormányzattól bérlakást, ami nem volt az övék, hanem minden hónapban fizettek bérleti díjat, ami szerény volt, nem olyan, mint most a piaci ár, cserébe nem volt se karbantartás, se semmi.

Más lehetőségről én nem tudok, nem volt magántulajdon, 1949-ben minden magántulajdont elvett az állam az emberektől.

2022. jún. 26. 22:40
 47/85 anonim ***** válasza:
100%

28: De régebben elméletben sem vehetett senki, mert nem volt, nem adtak.

Tehát nem hogy jobb, de rosszabb lehetőségek voltak.

2022. jún. 26. 22:44
 48/85 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen mit jelent a "régen"? Én szerencsére nem emlékszek nagyon a kommunista időkre nagyon mert nagyon fiatal voltam. És nem is lakásban nőttem fel. De 80-ban szüleim már építkeznek mert a nagyszüleim spóroltak rá (nem tudom miből spóroltak, falun éltek) és adtak nekik. A nélkül meg lettünk volna lőve.

De a mai 20 éveseknek 95 is régen volt.

2022. jún. 26. 23:02
 49/85 anonim ***** válasza:
35%

" vann amiről te beszélsz Ózd, 5-8 millióért koltözetsz. Nem 20-ért."

Ki akar Ózdra menni te barom? Én olyan helyekről beszélek ahol lehet ÉLNI.Ahol van munkalehetőség a közelben. Ózdról csak menekülnének. Nyilván lehet olyan helyet is találni ahol 2 millióért veszel házat, de napi 200 kilométert utazhatsz munkába. Ezt kb senki se vállalja. Ilyen helyekre olyanok mennek akik nem a munkából fognak megélni.

2022. jún. 27. 05:50
 50/85 anonim ***** válasza:
100%

Senki. Azért linkeltem hogy bebizonyitsam híg nem igaz amiket írsz. Pont te mondtad hogy 20 millióért csak putriban lehet venni. Ez nem igaz.

"Az, hogy borsodi falvakban is 20m alap hangon egy putri. Cigányos környéken."

2022. jún. 27. 09:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!