Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi ez a sok sírás rívás, hogy...

Mi ez a sok sírás rívás, hogy a mai fiatalok nem tudnak lakást venni?

Figyelt kérdés
2022. jún. 25. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
Igen de akkor is volt igény a szűk lőktől függetlenedesre csak éppen nem kaptál lakást. Ma is van igény. Mindig volt.
2022. jún. 25. 19:58
 32/85 anonim ***** válasza:
86%

De mondjátok meg meg, hogy ha régen sem volt könnyebb, akkor hogy lehetséges, hogy egészen az 1990-es évek elejéig-közepéig a többség 20-24 évesen alapított családot egy szál érettségivel vagy szakmunkásképzővel és már akkor építkeztek meg lakást vettek az emberek?

Ma egy 20-24 éves érettségivel rendelkező pár hogy tudna építkezni vagy lakást venni?

2022. jún. 25. 20:10
 33/85 anonim ***** válasza:
23%

32. Mondjuk én is egy fiatal válaszoló vagyok, de ezzel "nem értek egyet". Aki akarna, most is tudna családot alapítani érettségizettként 25 körül relatíve stabil háttérrel. Kezdjük ott, hogy az egyik félnek legyen valamilyen jobban fizető munkája. Tehát oké úgy tényleg nem működik, hogy az egyik bolti eladó és a másik portás és együtt keresnek 300 ezret. De érettségivel vagy szakmával is lehet jól keresni. Pl. valaki fuvarozó, vagy szobafestő, burkoló, vagy más fajta szaki. De a nő is lehet pl. egyéni vállalkozó masszőr, vagy műkörmös, fodrász, akik jobban is tudnak keresni. Kereshetnek együtt 500-600 ezret is lazán a párjával. (Ha az egyik picit jobban keres, a másik átlagosan. Azt nem is mondom, ha mindkettő jobban.)

Aztán pont, hogy a jelenlegi támogatási rendszer miatt oké, hogy a szinglik és a gyereket (még vagy soha) nem vállalók mérgelődnek, de aki gyerekeket akar, annak pont ideális a mostani helyzet az állami támogatásokkal. Még 2 gyerekre is fel lehet venni úgy kedvezményes hiteleket, hogy 20 millióra csak 100 ezer a törlesztő (babaváró+csok hitel), illetve kapni jó pár fajta egyéb kisebb-nagyobb támogatást. Néhány évig félretesznek havi párszázezret ketten, felveszik ezeket a támogatásokat (direkt a 2 gyerekre valóakat mondtam, mert 3-at kevesen akarnak) és azért lakást ebből már tudnak venni az ország minden városában.

2022. jún. 25. 20:38
 34/85 anonim ***** válasza:
88%

33-as, de pont az a lényeg ebben, hogy anno átlagemberek is tudtak ilyen fiatalon családot alapítani. Mondom, az én anyám bolti eladó volt, apám meg vonatvezető és tudtak építkezni úgy, hogy még gyerekeket is vállaltak mellé. Most az, hogy IT-menedzserek meg burkolók esetleg tudnak lakást venni 25 évesen... Bár, én speciel ezt sem tartom teljesen igaznak, már minden képzés 2 éves, mimimum 20 éves vagy, mire egy szakmát megszerzel az érettségit követően ( az én szüleim 17 évesen már dolgozhattak a szakmunkásképzővel, ma hova vesznek fel dolgozni teljes munkaidőben ilyen fiatalokat?), aztán még van 5 éved spórolni a pároddal együtt, de akkor valamelyikőtök szüleinek meg kell engednie, hogy ott lakjatok, vagy gondolod albérleti díj mellett még spórolnak is majd?

Na, ez is egy nagy különbség, míg régen normális volt szülőknél kezdeni az életet, ma ezt a többség nem engedi meg. Mármint, nem költözhet oda a gyereke párja.

Illetve, mondod ezt a 20 millió hitelt.... Hát nem tudom, te hol élsz, én Debrecenben, itt egy 3 szobás panel 35-40 millió, de akkor még fel kell újítani, berendezni, satöbbi, a 20 millió hitel mellé mennyi ideig kell spórolni másik 20-25 millióra? Ahhoz 5 év alatt is havonta 350-400 ezret félre kell tenni, ergo akkor megint ott tartunk, hogy szülők kellenek, akik eltartják a fiatal párt 25 éves korukig, hogy spórolhassanak.

2022. jún. 25. 21:10
 35/85 anonim ***** válasza:
80%

34.

1. Jól bemondtad a Budapest utáni legdrágább nagyvárost ahol lényegében budapestivel azonos árak vannak. Megint csak azt tudom mondani, hogy nem mindenki csak ezeken a helyeken lakik, nem csak itt lehet nézelődni sem.

2. Nem kell egyből 3 szobás panelt venni. Én is 2 szobás lakásba születtem a testvéremmel és a szüleim akkor vettek 3 szobás lakást, amikor kb. 8-10 évesek voltunk és meglett rá a pénzük. És én már a 90-es években születtem. A 2 szobás panelek mennyibe kerülnek, azokat mondd.

3. Nem muszáj együtt élni 20-25 éves párként. Igen, lehet a szülőkkel kell élni és takarékoskodni. Erről szól az élet, hogy lemondásokkal járnak a dolgok a nagy cél érdekében. Vagy valamilyen módon érdemes megoldani az ingyenes vagy az olcsó lakhatást.

4. Nem csak IT-menedzserekre és burkolókra gondolok, rengeteg szakma van, amivel lehet valamivel az átlag felett keresni, fel is soroltam még egy pár másikat, de biztos még több is van. Ha valaki pénzt akar keresni, akkor kitanulhat egy olyan szakmát, amivel pénzt lehet keresni. Senki nem tiltja meg. Lehet szakmát is váltani, ha valaki elsőre nem választott jól.

5. Írj számokat. Ezek nagyon random gondolatok, hogy "vagy gondolod albérleti díj mellett még spórolnak is majd?". Igen. Pl. keresnek ketten együtt 500-600 ezret, abból a lakhatás 150 ezer (Debrecenben), és eltesznek 200-300 ezret. Igen ebből nincs wellnessezés, nincs mindenkinek saját kocsi, nincs "akármit meglátok és megkívánom azt megveszem" élet, de megint csak ez valami olyasmi, ami lemondásokkal jár és ezek a dolgok pont, hogy azoknak sem voltak, akik 30-40 éve voltak fiatalok és gyűjtöttek lakásra.

2022. jún. 25. 21:29
 36/85 anonim ***** válasza:
100%
34. Nem tudom miből gondolod hog régen jobban mehengedték a szülők higy a gyerekük párja odaköltözzön. És a mozdonyvezető nem minimálbérért dolgozik.
2022. jún. 25. 22:08
 37/85 anonim ***** válasza:
100%

Sopron környéki vagyok, innét már napi 100 ezer ember ingázik a határ túloldalara, de hatovabb esik netán még a forint akkor lehet lassan mindenki kijár majd. LoL. 1500 eurót egy gyári betanitott melóra is magadnak ami jelenleg 600 ezer forint

. És évi 14 x jön. I

2022. jún. 26. 08:09
 38/85 anonim ***** válasza:
100%
Így lehet előre haladni, nem 300 ezerből a 40 milliós panyelkára gyűjteni.
2022. jún. 26. 08:10
 39/85 anonim ***** válasza:
100%
Én sok embert ismerek akiknek van másodállása, hivatalos nem hivatalos, vagy alkalmi kiegészítésként.
2022. jún. 26. 10:01
 40/85 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés provokàció, aki bedölt neki az már ugyi megvalaszolta ennyi
2022. jún. 26. 12:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!