Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi ez a sok sírás rívás, hogy...

Mi ez a sok sírás rívás, hogy a mai fiatalok nem tudnak lakást venni?

Figyelt kérdés
2022. jún. 25. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/85 anonim ***** válasza:
87%

Mert kb lehetetlen egy mai fiatalnak saját erejéből, átlagos keresettel még hitelre is lakást venni egy viszonylag élhető helyen?

Én pl havi 100 ezret tudok félrerakni, ha nincs semmi hirtelen kiadásom (egészségügyi, autó, albérletben valami, stb), 10 év alatt jönne össze egy önerő a jelenlegi 30 milliós panelra, addigra meg lesz 60. Ja és párban sem hú de sokkal könnyebb ám. Köszönjük meg a csodálatos állami támogatásoknak, amik a 30-40-es, már gyerekes, ingatlannal rendelkező korosztály további ingatlanhoz jutását támogatták csak. Meg persze ott van néhány felelőtlen huszonéves, aki orrba-szájba felvette a babaváró+csok+lakáshitel öngyilkos kombót 0 gyerekre, ami azért elég durva helyzetet okozhat nekik később.

2022. jún. 25. 08:21
 2/85 A kérdező kommentje:
Ha 100 ezret tudsz havonta félretenni akkor az évi 1.2 millió. 10 év alatt 12 millió gyűlik össze. Az önerő meg 20%
2022. jún. 25. 08:26
 3/85 anonim ***** válasza:
90%
Persze, ha soha semmire nem költök, nem leszek beteg, nem megy tönkre az autó, vagy nem lesz autóm, ami vidéki városban egyenlő a halállal kb, nem megyek nyaralni, nem megyek sehova. És 40 éves koromra lesz egy panel lyukam, ahova még gyereket sem lehet vállalni... Ez aztán a jövőkép
2022. jún. 25. 08:28
 4/85 A kérdező kommentje:
Hát amúgy az a baj, hogy a mostani generációnak fontosabb az 50 ezres nike cipő, a hawaii nyaralás hitelre, hogy legyen mit posztolni instagramra/facebookra, mert olyan világot élünk ahol a felszínesség a mérvadó.
2022. jún. 25. 08:31
 5/85 anonim ***** válasza:
85%
Okoska! Az infláció emelkedése miatt 10 év múlva a 12 millió legfeljebb a felét éri, a lakásárak meg a dupláját.
2022. jún. 25. 08:35
 6/85 anonim ***** válasza:
91%
Sem 50 ezres nike cipőm, sem hawaii nyaralásom nincsen, de nekünk mai fiataloknak nem az az életcélunk, hogy az egész életünket feláldozzuk egy lakás megszerzéséért, szeretnénk kicsit élni is. Nekem az élet az, hogy meg tudom venni nem a legolcsóbb kaját a boltban, persze nem is a legdrágábbat, tudok magamnak új ruhát vásárolni (nem 50 ezerért), fent tudok tartani egy 10-15 éve üzembiztos autót és évente el tudok menni egyszer-kétszer nyaralni átlagos nyaralásokra. Ezek kb a hatalmas igényeink...
2022. jún. 25. 08:37
 7/85 A kérdező kommentje:
Pedig ismerősi körömben látom, hogy 1-1 ruha vásárláskor 100 ezret is elköltenek, persze mellette meg a szokásos sírás, hogy albérletben lakik.
2022. jún. 25. 08:40
 8/85 anonim ***** válasza:
94%
Én legfeljebb a mamamhoteles ismerőseimen látom, hogy ilyenekre tudnak költeni. Ja és a mamamhotel sem opció mindenkinek, nekem pl nincs hova menni, párom szülővárosában meg 0 közeli a munkalehetőség.
2022. jún. 25. 08:42
 9/85 anonim ***** válasza:
23%
Én már nem vagyok "mai fiatal", ezért emlékszem, hogy 30 - 40 éve még ennyi esélye sem volt egy fiatalnak lakást venni. Ráadásul akkor az albérlet sem úgy nézett ki mint ma, hogy valaki egyedül beköltözik egy fullos lakásba. A legtöbb helyen ott lakott a főbérlő is, egy másik szobában, közös wc - fürdő-konyha használattal.
2022. jún. 25. 09:28
 10/85 anonim ***** válasza:
89%

Változnak az idők, változnak a körülmények.

A 90-es években azért volt könnyű saját lakáshoz jutni, mert az addig tanácsi lakásokat ki lehetett olcsón vásárolni. Így vette meg fater is az akkori, viszonylag nagy alapterületű lakásunkat két havi fizetéséből (amit Németországban keresett).

A 2000-es évek elejétől elkezdtek rohamosan nőni a lakásárak.

Utána legközelebb a 2008-as válság utáni pár évben (2010 és 2014 között) estek vissza olyan 33%-al az árak. Akkor megint azért volt könnyű, mármint akinek volt rá készpénze.

Ezek után újra gyors tempóban nőni kezdtek a lakásárak és gondolom a következő válságig ez így is marad.

Most megint hegynyi árak vannak, persze, hogy nem tudnak lakást venni.

2022. jún. 25. 10:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!