Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Családi ház vagy panel?...

Családi ház vagy panel? Melyik a jobb? ( 1-2 gyerekkel )

Figyelt kérdés
2022. ápr. 12. 17:01
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
26%

30: nem tévedsz, van egy 24 ezer forintos közös költség. Cserébe ha beszarik a kapunyitó motorja, a gondnok intézi a javíttatást és nekem nem kerül külön pénzbe. Ellenben ha ez a saját házamban történik, akkor hívhatom a szerelőt, aki kijön: 1 nap szabadságom rámegy, elkér legalább egy 100-ast, majd újra kijön (még egy nap szabi).

Félre ne érts, nem azt akarom mondani, hogy aki házat vesz, az hülye. Teljesen megértem, hogy valaki szeret a ház körüli munkákkal bíbelődni, de ne jelentsük már ki, hogy aki nem ilyen, az panelproli...

2022. ápr. 13. 14:44
 32/59 anonim ***** válasza:
100%

Én most építkezek, és családi házban nőtem fel. Eleinte kertkapcsolatos sorházi lakást akartam venni. Többet megnézve mindig az udvarral voltak a problémáim. 100-150 m2-es 2 szoba + nappalis lakásokról volt szó. Ha kétszintes volt a lakás, akkor a szomszédok oldalról telibe ráláttak az udvarra, ha a felsőszinten külön lakás volt akkor pedig fentről és oldalról. Ez eléggé frusztrált, így maradt a családi ház.

Viszonylag kis telket kerestem, mert nem szeretnék sokat foglalkozni vele. Így sikerült vennem egy 580m2-est. Mindezt a faluközpontban, de egy átmenő forgalomtól mentes utcában. Így csendes, gyalog 2-5 perc sétával bármit elérek: buszmegálló, posta, orvos, fogorvos, óvoda, bolt, kocsma, dohánybolt. Munkahelyem 20-25 perc kocsival. Ráadásul a falu egyik legmagasabb pontjánál van a telek, a leendő teraszomról panorámás kilátás van a Pannonhalmai várra.

Panelba nem költöznék soha, néhányszor aludtam benne és nem jött be.

2022. ápr. 13. 17:26
 33/59 anonim ***** válasza:
77%

31#

87 óta családi házba lakok. De évi 290000et még soha nem kellett elkölteni karbantartásra.

Volt 15-20 éve egy hatalmas jégeső, ekkor 200 db cserepet kellett cserélni, néhány ablak üveget. (A drywitos házak úgynéztek ki mintha szétlőtték volna őket) biztosító fizetett

Kb 10 éve volt egy kerti csap csőtörés, biztosító fizette az egészet.

Kerítést 10 évente festjük kb 100000 segédanyagokkal együtt.

Fűnyírót 5-6 évente kell venni, mindig a legolcsóbb praktikerest vesszük, mert a dombos telken egy briggs se bír többet csak 3x annyiba kerül. Fűnyíró benzin+ karbantartása max 20000 évente.

Pár évente kell venni pár kerti eszközt, pl tavaj csak egy új ásó kellett 5000, de évi 20-50000 ftból általában javítva/pótolva vannak a dolgok.

Saját véleményem, ha nincs össze várva a probléma, akkor alacsony költséggel fenttartható egy családi ház is. Persze ha valaki 1000 mestert fizet vagy kertészt akkor más a matek.

2022. ápr. 13. 18:11
 34/59 anonim ***** válasza:
84%

Amit megengedhetsz, az.

Vidékiként nekem nyilván ház, és nem is nagyon tudom elképzelni, hogy valaki ne házba vágyjon, különösen nem egy panelből.

Ettől még én is panelt vettem fél éve Budapesten, mert ennyire tellett. Most újítom fel, szeretem, örömömet lelem benne és tudom, hogy tök jó benne lakni még nagyon sok évig. De a végcél nekem (is) a ház, és szerintem a legtöbb embernek ez.

Gyerekek ne panelben nőjenek azért fel, ha van rá lehetőség, hanem kertben, napfényben tágas térben.

2022. ápr. 13. 20:38
 35/59 anonim ***** válasza:
A közösköltségben benne van a portaszolgálat, a takarítas, a lifthasználat, a szemetszállítás. A luxusnál wellness részleg, konditerem. Tehát nem csak a karbantartás díját fizeted.
2022. ápr. 13. 21:19
 36/59 anonim ***** válasza:
94%
Erre a kérdésre nincs konkrét válasz. Rengeteg tényező befolyásolja, mi kertesházban élünk gyerekekkel, de egyáltalán nem tartom panelprolinak aki nem. Sőt többre becsülöm az olyan családokat, akik addig nyújtozkodnak, ameddig a takaró ér, mint akik hitelt hitelre halmoznak és laknak egy lepusztult kertesházba, csak mert az gyerekkel olyan jó.
2022. ápr. 13. 21:23
 37/59 anonim ***** válasza:
75%

"A közösköltségben benne van a portaszolgálat, a takarítas, a lifthasználat"

Lift csak 5. emelettől felfelé van.

Ezek szerint az az elegáns luxus lakópark egy 10 emeletes tömbházakból álló lakótelep.

:)))

2022. ápr. 13. 22:18
 38/59 anonim ***** válasza:
90%
Sosem értettem, hogy miért csak a panel vagy a családi ház létezik sokaknak. Vannak tégla építésű, jól hangszigetelt társasházak is. Az meg életmód függő, hogy a családi ház vagy a társasházi lakás az előnyösebb.
2022. ápr. 14. 06:12
 39/59 anonim ***** válasza:
17%

34:

Én nem vágyom családi házba. Sok időt töltünk a természetben túrázással, keveset otthon, így csak teher lenne egy kertes ház.

2022. ápr. 14. 06:15
 40/59 anonim ***** válasza:
90%
37. Nem én vagyok a 24 ezres közösköltséges, csak példákat írtam miszerint a közösköltség egyéb díjakat is tartalmaz.
2022. ápr. 14. 06:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!