Családi ház vagy panel? Melyik a jobb? ( 1-2 gyerekkel )
90%-ban azok vesznek panelt, akiknek nincs pénze családi házra.
Senki nem így csinálja, hogy "na van 100 millióm, vehetnék abból egy családi házat is, de sebaj inkább veszek panelt 30 millióért, a többi 70-et elrakom a nyugdíjmegtakarításba".
Ez kb. olyan kérdés, mint a roller vagy BMW? Nem lehet összehasonlítani.
Egyébként panel és panel között is van különbség. Én Budapestből tudok kiindulni, itt lényegi küölönbség van a 4 emeletes és a 10+ emeletes tömbök között. Előbbi a kulturáltabb, utóbbi az olcsóbb. De egy k jobb kerületben (pl. a III.) egy 4 emeletes panel már-már szinte téglalakás árban mozog, így egyszerűen nem éri meg. A Pók utcai lakótelepen 60 millió felett mennek a panelek is (ok. a normális tégla meg már inkább 80).
Jártam nagyon sok 10 emeletesben: macska- (és néha ember) húgy szag a lépcsőházban, nyáron elviselhetetlen meleg, állandó zaj, csótányok... borzasztó.
Ugyanakkor a családi házra is igaz, hogy ha csak nincs legalább 100 milliód, akkor putri állapotú házat kapsz csak, amit egy élet is kevés rendbe hozni átlagos fizetés mellett. De mondom, Budapestről beszélünk. Vidéken nyilván mások az arányok.
Bírom ezt a proli panelos dumát. Én panelban nőttem fel, most házban lakom agglomerációban. Sorra építik a több lakásos társasházakat a telkekre, mert jobban megéri az építtetőnek, mint egy db családi ház. Tudom, hogy az nem panel, de a lényege ugyanaz, egy lakásban laksz és kb 80-100 milliókat kérnek érte. Szóval szerintem marhára nem az vesz lakást, akinek nincs pénze házra...
Hogy a kérdésre is válaszoljak, amíg kicsik voltak a gyerekek jó volt, hogy van kert meg ilyenek. Mostanra viszont eljutottunk oda, hogy szinte sose vagyunk otthon, csak egy plusz teher a fűnyírás meg egyéb. Én már hajlok arra, hogy menjünk egy lakásba. Bár a #15-nek meg abban igaza van, hogy így van hol tárolni a bicikliket meg ilyesmit :)
8.
"Tapasztalatom szerint, legfeljebb havi 1-2 alkalommal fogsz kiülni, évi 3-4x fogod használni a medencét. Sokkal olcsóbb, ha veszel egy strandbelépőt valami vizicsúszdás helyre"
Attól, hogy te egy megkeseredett ember vagy, még nem kellene általánosítani.
Vagy 20 éve van medencénk a kertben de nem untuk még meg és akár naponta tízszer is belemegyünk, ha olyan az idő. Természetesen a kertet és a teraszt is napi szinten használjuk.
Nyáron reggel már ott kávézunk madárcsicsergés mellett, este pedig szintén ott tv-zünk, borozgatunk stb...
Azt már csak halkan említem, hogy nem lehet összehasonlítani egy kristálytisztán tartott otthoni medencét egy olyan stranddal, amibe a nagy többség simán bemegy bombás lábbal és más fertőzésekkel majd még jól bele is brunyál.
Amúgy megnézted már valaha, hogy mennyibe kerül pl. egy 4 tagú családnak egyetlen napi strandolása??
20ezernél kezdődik és akkor nem jártak még a büfében.
"Szóval szerintem marhára nem az vesz lakást, akinek nincs pénze házra.."
Csak megsúgom a lakás nem egyenlő a panellal.
17 tíz éve élek családiba, baromi keveset sütök medencézek kint, hiába vettem meg
Mint az otthoni kondigép, alig használod
Ha már ennyit medencézel, mennyi a feltöltése, a ph csökkentő por, a klór, a vízszűrő árama, plusz megvenni mindent hozzá ami 5-8 év után kuka?
Jópár strandbelépő kijön évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!