Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Családi ház vagy panel?...

Családi ház vagy panel? Melyik a jobb? ( 1-2 gyerekkel )

Figyelt kérdés
2022. ápr. 12. 17:01
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
98%
Ház
2022. ápr. 12. 17:18
 2/59 anonim ***** válasza:
98%

Kinek mi.

A szomszédom felesége majd megőrült, mert családiház övezet, senki sehol, a játszótér üres stb.

Előnye h sokat tudsz az udvaron is lenni a gyerekkel, saját mini játszótér stb, agyerek jobban le tudja kötni magát, plusz állatok is lehetnek kutya macska. Medence nyáron.

2022. ápr. 12. 17:20
 3/59 anonim ***** válasza:
11%
A proliknak lakás, ők fel sem tudják fogni, mit jelent egy ház, meg amúgy se hallod, hogy mikor dug a szomszéd, nem lehet úgy pletykálni stb.
2022. ápr. 12. 17:28
 4/59 anonim ***** válasza:
31%
Értelmes ember hacsak tehetni nem költözik panelba. Mondom úgy, hogy panelban lakom, de igyekszem mihamarabb tovább lépni.
2022. ápr. 12. 17:34
 5/59 anonim ***** válasza:
16%
Villalakás vagy palotaépületben lakás.
2022. ápr. 12. 17:46
 6/59 anonim ***** válasza:
82%
Ha van rá keret, családi ház. Ha nincs, panel. Nyilván az ember nem azért költözik panelba, mert az olyan jó.
2022. ápr. 12. 17:55
 7/59 anonim ***** válasza:
98%

Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.

Panelnél, mivel általában belvárosban vannak, minden közel van. Ovi, suli, játszótér, orvos stb. Ki lehet mozdulni a gyerekkel. Hátránya viszont, hogy általában kisebbek, nincs akkora élettér a lakásban és a gyereket esténként már folyton le kell pisszegni, hogy ne ugráljon, mert feljönnek a szomszédok szólni. Szóval ott nagyon alkalmazkodni kell, kevés zajt lehet csapni stb, ami 1, de pláne 2 gyerekkel nem egyszerű.

Családi háznál általában nagyobb az élettér, a gyerek kedvére ugrálhat kint és bent is. Hátránya hogy minden távolabb van, jó tömegközlekedés vagy autó kell hozzá. Van, akinek ez nem ér annyit hogy családi házat vegyen. A települést is jól meg kell nézni ilyenkor.

2022. ápr. 12. 18:44
 8/59 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem nagyon attól függ, hogy a családi házhoz mi van közel, amúgy mennyi szabadidőtök és pénzetek van.

Kis gyerekekkel nehéz az is, ha autóval öt-tíz perc a bolt, de én tizenévesen is mindig a paneles ismerősökre irigykedtem, akiknek 3 óra kitakarítani a lakást. Nekünk 8 volt a nem túl alapos heti, általában 3-an 4-6 órákat takarítottunk és kertészkedtünk, minden pénteken, amíg a barátaim buliztak. Utána már nem tudtam visszamenni, mert tömegközlekedve 45 perc volt a suli, és este nem tudtam bulizni, mert nem volt éjszakai járat. Pedig nem laktunk rossz helyen (Szentendre, Pismány). A hétvégi programban szintén nagy volt, a kertrendezés rész, főleg, mivel volt nyaralónk is, így mindig irigykedhettem a többiekre, hogy ők kirándulni járnak, múzeumba, összeülnek hétvégén, mi meg mentünk a nyaralóba.

Szóval nekem felnőttként is egyértelmű a társasház, max egy falatnyi kerttel (100 nm alatt).

Tapasztalatom szerint, legfeljebb havi 1-2 alkalommal fogsz kiülni, évi 3-4x fogod használni a medencét. Sokkal olcsóbb, ha veszel egy strandbelépőt valami vizicsúszdás helyre és elmész wellnessezni valami szép helyre.

2022. ápr. 12. 19:02
 9/59 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk a faluba azok a városból kitelepült családoknak a nagy része, akik városban is nőttek, fel 5-10 után vissza költöztek a városba.

Én nem költöznék társasházba, főleg nem panelbe. Mindig is falun laktam, és ez így is fog maradni.

Az hogy melyik a jobb, az az egyén igényeitől függ. Vannak olyan házaspár ismerősöm, akik kb 50 éve panelba laknak és soha nem költöznének el onnan.

2022. ápr. 12. 19:14
 10/59 anonim ***** válasza:
45%

Akinek ez kérdéses lehet az még az életben nem lakott egy normális családi házban. Ráadásul a gyerekei is "panelgyerekek" lesznek.

Amúgy -ha a panelben a két gyereked rohangál és labdázik a feje felett- akkor majd az alattad lakó napi szinten felkopog és felteszi neked ezt a kérdést, miközben a nőnemű felmenőid emlegetésével egybefűzi a mondandóját...

2022. ápr. 12. 23:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!