Családi ház vagy panel? Melyik a jobb? ( 1-2 gyerekkel )
Kinek mi.
A szomszédom felesége majd megőrült, mert családiház övezet, senki sehol, a játszótér üres stb.
Előnye h sokat tudsz az udvaron is lenni a gyerekkel, saját mini játszótér stb, agyerek jobban le tudja kötni magát, plusz állatok is lehetnek kutya macska. Medence nyáron.
Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai.
Panelnél, mivel általában belvárosban vannak, minden közel van. Ovi, suli, játszótér, orvos stb. Ki lehet mozdulni a gyerekkel. Hátránya viszont, hogy általában kisebbek, nincs akkora élettér a lakásban és a gyereket esténként már folyton le kell pisszegni, hogy ne ugráljon, mert feljönnek a szomszédok szólni. Szóval ott nagyon alkalmazkodni kell, kevés zajt lehet csapni stb, ami 1, de pláne 2 gyerekkel nem egyszerű.
Családi háznál általában nagyobb az élettér, a gyerek kedvére ugrálhat kint és bent is. Hátránya hogy minden távolabb van, jó tömegközlekedés vagy autó kell hozzá. Van, akinek ez nem ér annyit hogy családi házat vegyen. A települést is jól meg kell nézni ilyenkor.
Szerintem nagyon attól függ, hogy a családi házhoz mi van közel, amúgy mennyi szabadidőtök és pénzetek van.
Kis gyerekekkel nehéz az is, ha autóval öt-tíz perc a bolt, de én tizenévesen is mindig a paneles ismerősökre irigykedtem, akiknek 3 óra kitakarítani a lakást. Nekünk 8 volt a nem túl alapos heti, általában 3-an 4-6 órákat takarítottunk és kertészkedtünk, minden pénteken, amíg a barátaim buliztak. Utána már nem tudtam visszamenni, mert tömegközlekedve 45 perc volt a suli, és este nem tudtam bulizni, mert nem volt éjszakai járat. Pedig nem laktunk rossz helyen (Szentendre, Pismány). A hétvégi programban szintén nagy volt, a kertrendezés rész, főleg, mivel volt nyaralónk is, így mindig irigykedhettem a többiekre, hogy ők kirándulni járnak, múzeumba, összeülnek hétvégén, mi meg mentünk a nyaralóba.
Szóval nekem felnőttként is egyértelmű a társasház, max egy falatnyi kerttel (100 nm alatt).
Tapasztalatom szerint, legfeljebb havi 1-2 alkalommal fogsz kiülni, évi 3-4x fogod használni a medencét. Sokkal olcsóbb, ha veszel egy strandbelépőt valami vizicsúszdás helyre és elmész wellnessezni valami szép helyre.
Nálunk a faluba azok a városból kitelepült családoknak a nagy része, akik városban is nőttek, fel 5-10 után vissza költöztek a városba.
Én nem költöznék társasházba, főleg nem panelbe. Mindig is falun laktam, és ez így is fog maradni.
Az hogy melyik a jobb, az az egyén igényeitől függ. Vannak olyan házaspár ismerősöm, akik kb 50 éve panelba laknak és soha nem költöznének el onnan.
Akinek ez kérdéses lehet az még az életben nem lakott egy normális családi házban. Ráadásul a gyerekei is "panelgyerekek" lesznek.
Amúgy -ha a panelben a két gyereked rohangál és labdázik a feje felett- akkor majd az alattad lakó napi szinten felkopog és felteszi neked ezt a kérdést, miközben a nőnemű felmenőid emlegetésével egybefűzi a mondandóját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!