Egyedülálló,biztos munkahellyel hogyan vásárolhatnék végre lakást vagy ingatlant magamnak?
Fasza, lefényképeztél egy iciri-pirici konyhát, ahol van kb 30 centi konyhapult és egy remekbe szabott fürdőt, ahol nem tudom hová fér a mosógép, valószínűleg a plafonra.
Ahogy látom a nappaliban alszol, meg az is az "irodád", nagyon király.
Na, akkor megint eljutottunk oda, hogy: ez egy lyuk. Pont. Ennek is van helye a piacon és van olyan élethelyzet amikor ez jó, én sem egy sokkal nagyobb helyen éltem.
Viszont most jön a kardinális kérdés: mennyibe is kerülne mai áron ez a lakás?
Azt meg engedjük is el, hogy ti ennek az eladási árához hozzátettetek 10 milliót és önerőből építkeztek :)
Bocs, nem fogom egyenként minden nm2-t lefotózni, gondolod nincs hűtönk és mosógépünk? Plusz tároló? Vagy csak direkt játszod a h.lyét?
:D nem akarásnak nyögés a vége. N
Te egy albérletbe nyomorogsz, míg nekünk tökéletesen megfelelt 5 évig ez a lakás. Ki is járt sz.rul? :D Na ugye hogy te.
15 milióért kellt el, 5 év alatt 15 milliót spóroltunk (évi 3milliót tudtunk félretenni így, hogy a lakhatás max..25ezer volt). Vettünk fel hitelt (már visszafizettük) és 9 millióért vettük a telket.
Ugyanilyen lakást vettünk tavaly (ezt értsd úgy, hogy a család, nem konkrétan mi), 13 milliórt. Most sem kerül többe mielőtt ebbe is belekötsz
"Te egy albérletbe nyomorogsz, míg nekünk tökéletesen megfelelt 5 évig ez a lakás. Ki is járt sz.rul? :D Na ugye hogy te."
Őőőő, én nagyobb lakásban laktam, csak nekem nem állt benne tizenakárhány millióm, hanem konkrétan semmim. Jelenleg meg nem bérlek semmit, mert minek, távmunka van, ott lakok helyileg ahol jól esik.
Ha nem lesz távmunka, akkor valószínűleg megint bérelni fogok, mert ennyit nekem ez nem ér.
"15 milióért kellt el, 5 év alatt 15 milliót spóroltunk (évi 3milliót tudtunk félretenni így, hogy a lakhatás max..25ezer volt). Vettünk fel hitelt (már visszafizettük) és 9 millióért vettük a telket."
Na, akkor most kiderült, hogy nem ebből és még 10 millióból építkeztetek, köszönöm. Nincs több kérdésem :)
Nem én írtam, hogy kisebb a lakás mint amilyennek mondod, nem egy emberrel vitatkozol.
Az borította ki a bilit, hogy te úgy állítod be a 30 négyzetméteres lyukat, hogy ott nagyon jól meg lehet lenni egy gyerekkel és teljesen normális akkora helyen élni. Persze, kényszerből lehet, de gyerekkel már brutálisan sz..r.
A másik ami kiveri a biztosítékot, hogy olyan baromira tájékozatlan vagy, hogy azt hiszed, hogy azért hisztiznek az emberek, mert LUXUS LAKÁSBAN akarnak lakni egyedül huszonévesen. Idézem megint:
"utolsó: mikor lett divat egyedül fullos lakásokat vásárolgatni? De most komolyan? Ezt melyik pizsamátokba találjátok ki?"
Mi a jó égtől fullos Budapesten egy másfél szobás panel? Mitől fullos egy közepes állapotú garzon, egy cirka 100 éves házban, NEM a belvárosban? Kinek érnek ezek 30-35 milliókat? (Igen, a befektetőknek, ha pörög az Airbnb, főleg ha euróból veszik.)
Angyalom, még egyszer: én hitel nélkül meg tudnék venni huszonévesen egy ilyen izét vidéken mint ti, mert helyből másfélszer ennyit tudok évek óta lakáscélra félretenni mint ti.
De ettől még mindig nem látom, hogy mi a fészkes francért költsem 30 évnyi bérleti pénzemet egy lakásra, amiben semmi extra nincs. Vehetnék fel hitelt is, kapnék is ha drágábbat szeretnék, de szerintem ezek nem érnek ennyit annak, aki lakni akar bennük.
És akkor most mit szóljon az, akinek nincs akkora szerencséje mint nekem? Hol lakjon a bolti eladó, a gyári munkás meg a gyereked tanárai?
"Az borította ki a bilit, hogy te úgy állítod be a 30 négyzetméteres lyukat, hogy ott nagyon jól meg lehet lenni egy gyerekkel és teljesen normális akkora helyen élni."
Mert az is :D a semmiről vitatkozol. Örülök, hogy ennyire jól keresel, az emberek 99%-a, meg akikről a kérdés szól,pont az ellentéte igaz. Szóval mit is akarsz ezzel mondani? Mert a kerdes pont nem az újgazdag elkényeztetett lúrkókról szól, mint te vagy,aki egy átlag lakást leócsáról, mert képtelen elképzelni, hogy kényelmesen meg lehet élni benne. Én meg azt nem bírom elképzelni, hogy Pesten hogy tudnak élni az emberek, büdös, zsúfolt, ócsmány, gusztustalan régi polgári lakások, de nem is kezdek el erről vitatkozni fórumokon olyannal, akinek ez a fertő teljesen megfelel. Szóval újfent nem tudtál semmi hasznosat hozzátenni a témához.
A másik, itt a huszonéves kis gyerek agyaddal te vagy az angyalom és nem fordítva ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!