Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülálló,biztos munkahellye...

Egyedülálló,biztos munkahellyel hogyan vásárolhatnék végre lakást vagy ingatlant magamnak?

Figyelt kérdés
10 éve dolgozom ugyanott,jól keresek. Szeretnék végre egy lakást venni,van valamennyi félretett pénzem,de még évekig kéne spórolnom ahoz,hogy önerőt gyűjtsek. Mifelénk borzasztó drágák az ingatlanok. Vagyis vidéki szemmel. Egy lakás 18 millió alaphangon... 100-120 ezer egy albi,azt a pénzt inkább hitelre fordítanám. Sajnos családi hátterem nincs, és szüleim sem,akik támogatnának. Mindig kizárólag magamra számíthattam. Kb 300 ezer forintos fix jövedelmem van,van,amikor több.
2021. márc. 9. 18:57
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:
Közép Európa legnagyobb multija.
2021. márc. 9. 21:04
 22/62 A kérdező kommentje:
Tök mindegy. Közlekedés megy ezerrel, törölje az admin a kérdést inkább. Biztos egy anonim oldalon fogok hazudozni.
2021. márc. 9. 21:05
 23/62 A kérdező kommentje:
*kötekedés
2021. márc. 9. 21:06
 24/62 anonim ***** válasza:
50%

22.,nem fogja mivel semmi szabályszegő nincs benne és örökre fenn marad..

előbb gondkodj mielőtt kérdést teszel:)

2021. márc. 9. 21:07
 25/62 anonim ***** válasza:
25%

22.miben hazudnál?

min akadtál ki hogy törölni akarod?

2021. márc. 9. 21:12
 26/62 anonim ***** válasza:

Ebben a helyzetben úgy tudod megcsinálni, hogy minél kevesebbet költesz 3-4 évig lakhatásra.

Azalatt félreteszel havi 100-at, mivel néha többet kapsz, így évi 1,5 millióval kalkuláljunk!

A meglévő 2 milliót fektesd be, vegyél valamit, aminek nő az értéke, pl. garázs, tároló, azt ki is tudd adni bérleti díjért.

Vegyük úgy, az ér 5 milliót 3 év múlva.

Hozzzáteszed az addig megspórolt kb. 5 milliót és megvan az önerőd.

De meg is tarthatod, ha jó bérlőd van és segít a törlesztésben az a bevétel.

Kevesebb, mint 5 éven belül a saját lakásodban lakhatsz.

2021. márc. 9. 23:06
 27/62 anonim ***** válasza:
93%

26, úgy beszélsz 2 millió forintról, mintha 200 lenne... Mit tud csóró befektetni 2 millából? egy garázs tudod mennyibe kerül? 5 alsó hangon.

Kérdező: kemény helyzet a lakáskérdés mostanában,esetleg egy párt találni és úgy?

2021. márc. 10. 09:09
 28/62 anonim ***** válasza:
90%

Szia! Én is így vettem lakást, annyira nem nagyon durva, a 18 milliós cél kifejezetten jó is. A fizetésem nekem is annyi volt nagyrészt mint neked, azóta több, de az önerő nagyját még kisebb fizetésből gyűjtöttem össze. Nekem 12,6 millió kölcsönre volt szükségem végül, ekkora fizetésre megadták egyedülállóként is, most 63 a törlesztőm.

Igaz, nekem szerencsére volt több fizetésen felüli ösztöndíjam, projektpénzek, ezeket egy az egyben el tudtam tenni, de ez csak kicsit gyorsította a projektet, egyébként nekem is 120 volt az albérlet + rezsi.

Illetve az is segítség volt, hogy menetközben lett lakótársam, máris nem egyedül fizettem, többet tudtam félretenni, és még felújításra is maradt egy millióm. Ezt 29 éves koromra sikerült.

2021. márc. 10. 12:26
 29/62 anonim ***** válasza:
90%
28-szerintem nekem is max ilyen korra lesz talán hitellel is tvagy önerővel de jó sok évbe telne majd.
2021. márc. 10. 13:27
 30/62 anonim ***** válasza:

Lehet linkelgetni neki városokat, meg lakásokat, de az a helyzet, hogy egyedül, nettó 300-ból kb. nem lehet ingatlant venni, ha ehhez nem jön hozzá valami örökség. Sz..rt sem ér a forint és te az ingatlanpiacon nem csak a magyarokkal versenyzel, hanem a külföldiekkel is. Csak a miheztartás végett: 2020 márciushoz képest több mint 10%-kal kevesebbet ér a fizetésed, ha forintban kapod és még erre jön az infláció is, amiről a KSH következetesen hazudik évek óta...

Ha havi 100 ezret félre tudsz rakni, kizárólag ingatlanvásárlási célra (ami szerintem egy kisebb csoda kategória ennyiből), és ezt be tudod úgy fektetni, hogy legalább az inflációt ellensúlyozd vele (a MÁP+ jó lenne, ha pár évente nem szakadna be a forint), akkor 10 év múlva lenne egy valamirevaló önerőd, egy valószínűleg felújítandó valamire.

2021. márc. 11. 19:36
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!