100 millió az átlagos használt lakásár Budapesten?
Mitől mentek ennyire fel az árak? Hol van a gazdasági teljesítmény e mögött? Ki tudja ezt megfizetni?
Reális a 100M Ft. Budapesti vagyok és nekem is ez a tapasztalatom.
Gazdasági teljesítmény sehol, ne aggódj senki sem tudja megfizetni.
A lakások már nem otthonok hanem ingatlanok. Gazdagok kereskednek vele egymás közt mint a tőzsdén a részvényekkel. Az ingatlan érték tartása miatt minden gazdasági helyzetben jó befektetés. Így mentik át a gazdagok a pénzüket. Ez viszi fel az árakat is, hogy az átlag dolgozó ember miliárdos befektetőkkel versenyez az ingatlan piacon.

Attól függ mit értesz átlagos használt lakásár alatt. Vannak méregdrága ingatlanok, ez tény, de ezek mindig is voltak.
Viszont azért ha valaki egy kb 60-65 nm-es használt,átlagos állapotú, átlagos helyen lévő ingatlant akar venni az még nem mozog átlagban 100 milliós lakásárban.

Ki tudja megfizetni?
Aki pl eladja az örökölt lakását 60 milkáért, hozzátesz még néhány milliót saját önerőből majd felvesz sok hitelt.
Vagy akinek korábbról van ingatlana és azt adja el. A különbözetet pedig részben ugyanúgy önerőből vagy hitelből fedezi.
Aki fiatal vagy albérletből költözne BP-re az persze megszívta. Nagyon sok önerő kell és nagyon magas jövedelem, mert ma már lazán kelhet 50-60 milliónyi hitel is a lakásvásárlás mellé.

60M körül lehet kapni 14kerben simán. És nem egy rossz kerület.
Persze aki a belvárosban akar, az zsebbe kell nyúljon.

Kőbányán élek panelban, most hirtelen ránézve az én 2 szobás lakásom típusát 50-60 milliókért árulják. És azt mondom, ez egy családnak, kicsi, kellene legalább +1 szoba, meg amúgy is retek környék.
Ez alapján egy normális méretű lakás normális környéken simán 80-100 millió.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!