Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülálló,biztos munkahellye...

Egyedülálló,biztos munkahellyel hogyan vásárolhatnék végre lakást vagy ingatlant magamnak?

Figyelt kérdés
10 éve dolgozom ugyanott,jól keresek. Szeretnék végre egy lakást venni,van valamennyi félretett pénzem,de még évekig kéne spórolnom ahoz,hogy önerőt gyűjtsek. Mifelénk borzasztó drágák az ingatlanok. Vagyis vidéki szemmel. Egy lakás 18 millió alaphangon... 100-120 ezer egy albi,azt a pénzt inkább hitelre fordítanám. Sajnos családi hátterem nincs, és szüleim sem,akik támogatnának. Mindig kizárólag magamra számíthattam. Kb 300 ezer forintos fix jövedelmem van,van,amikor több.
2021. márc. 9. 18:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
0%
utolsó: mikor lett divat egyedül fullos lakásokat vásárolgatni? De most komolyan? Ezt melyik pizsamátokba találjátok ki?
2021. márc. 11. 19:48
 32/62 anonim ***** válasza:
95%

"utolsó: mikor lett divat egyedül fullos lakásokat vásárolgatni? De most komolyan? Ezt melyik pizsamátokba találjátok ki?"

De bakker, milyen fullos lakásokról beszélünk?

Én paneleket nézegettem Budapesten mostanában, nem putri környékén, másfél szobás méretben és 30-35 milliókért mennek. Nem túlságosan belvárosi, régi gangos házakban a garzonok is közel milliós négyzetméter áron és nem is patika állapotban vannak. Mit gondolsz, kinek valók ezek? Egy párnak, 3 gyerekkel? :D Vagy friss házasoknak? Hát ki az a hülye, aki ilyen helyen készül családot alapítani? Ezeket tipikusan egyedülállók veszik, esetleg tehetősebb családok a gyerekeknek elindulni az életben.

Két informatikai diplomával, jó állással, a budapesti átlagfizetés több mint kétszeresével, sok év szakmai tapasztalattal, 15 misi önerővel is inkább lemondóan legyintek ezekre. Ha nekem drágák ezek, akkor mégis ki a fészkes fene veszi meg őket? Nem fogok tizen milliókat belesz..rni egy lyukba, aztán még felvenni rá 10 év hitelt és a felújítással még sz..pni egy évet. Ezek a lakások nem érnek ennyit. Eljutottunk megint oda, hogy olcsóbb bérelni (már ha most korona alatt egyáltalán van aki akar és hajlandó a fővárosban bérelni bármit is).

De még vidéki nagyvárosokban is horror áron mennek a panelek, én nem is értem ki a rossebb veszi meg ezeket ennyiért. A szülőfalumban 15-től indulnak a felújítandó kádárkockák, pedig nem nagyváros vonzáskörzetéről beszélünk, aki itt nettó 250-et keres, az már jobban visz haza az átlagnál.

2021. márc. 11. 20:50
 33/62 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó: Mi is 33 nm2-es lakásban éltünk, bőven elfértünk, még felesleges hely is van, annyira jól ki van találva. És van gyerek :D 2-3 éves koráig tökéletes egy ilyen hely, annyi idő alatt kb. 10 milliót spóroltunk össze pluszba és úgy építettünk házat. Ketten. Nem egyedül. A régit el kell adni, helyette újat lehet venni, nem egy agysebészet. Persze itt mindenkinek azonnal egy 100 nm2 lakás kéne, teljesen egyedül, mert az annyira reális.
2021. márc. 11. 20:57
 34/62 anonim ***** válasza:
91%

33: ne haragudj, de ezt nem akarom elhinni, sztem max az emlékeid szépültek meg.... mi 35 négyzetméteren élünk 5. éve, teljesen jó a lakás elrendezése és beosztása, de elég sokszor van nyomorgós érzésünk, gyereket pedig sajnos ide kell vállalnunk, és fogalmunk sincs hogyan rendezhetnénk át az 1 db szobát úgy, hogy élhetően elférjen benne 3 ember.

Szóval lehet nektek jó volt, de sztem a másik oldalt is meg kell világítani, ezek a minigarzonok addig jók, amíg nemcsak a pár, de a háztartás is fiatal (pl max 2 serpenyőd van, mert egyszerűen több nem fér el)

A 32-es meg valószínűleg nem 100 négyzetmétert akar, ha panel lakásokat nézeget. Azért ne állítsunk már be luxusigenynek egy másfél szobás panellakast, akkor se, ha jelenleg éppen luxus az árazása.

2021. márc. 11. 21:04
 35/62 anonim ***** válasza:
0%
Sajnálom, hogyha nincs fantáziátok, hogy lehet berendezni egy garzont, nekünk volt, nem 1 serpenyőnk van, lábasból is egész szettek vannak, még befőtteket is van helyünk tárolni, 2 nagy íróasztal, elég helyigényes hobbim van. Ez a ti problémátok, nem azé, akik hasonló laskában élnek, sosem volt ott nyomorgós érzésem. A rezsi is minimális, 25ezer mindennel együtt a havi kiadás a lakásra, bőven tudtunk mellette spórolni. Mint mindenki más, aki nem arra vár, hogy egyedül vesz egy 1,5 szobás lakást (mégis minek 1,5 szoba 1 embernek?), mert az még külföldön is luxusnak számít.
2021. márc. 11. 21:11
 36/62 anonim ***** válasza:
93%

"Utolsó: Mi is 33 nm2-es lakásban éltünk, bőven elfértünk, még felesleges hely is van, annyira jól ki van találva. És van gyerek :D 2-3 éves koráig tökéletes egy ilyen hely, annyi idő alatt kb. 10 milliót spóroltunk össze pluszba és úgy építettünk házat. Ketten. Nem egyedül. A régit el kell adni, helyette újat lehet venni, nem egy agysebészet. Persze itt mindenkinek azonnal egy 100 nm2 lakás kéne, teljesen egyedül, mert az annyira reális."

35 négyzetméter alapterületű, galériázott lakást béreltem, ami egyedül tök oké volt (korona óta elhúztam a fővárosból, de ez most mellékes). Ketten már hosszabb távon is szűkös, mindig benne vagy a másik seggében. A mosdóban és a konyhában meg szabályosan sakkozni kellett a bútorokkal, mosógéppel, mikróval és az egyebekkel, hogy az ember elférjen.

Gyerekkel meg egyenesen elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki ezt komfortosnak nevezze. Rohadtul igénytelennek kell lenni ahhoz, hogy valaki azt mondja, hogy ez normális. Persze, kényszerből ki lehet bírni, amíg picike a gyerek, de nyissuk már ki a szemünket: az bizony nyomor, ha fejenként 10 négyzetméter élettér jut.

Na, akkor jön a következő: egy 33 négyzetméteres lakást (nem tudom milyen) vegyünk mondjuk 30 milliónak. Összespóroltok még 10-et, van 40. Ebből konkrétan építési telket SEM vesztek Budapest vonzáskörzetében. De ha nem is ide akartok építkezni, akkor sem fog ennyiből kijönni semmilyen ház, még könnyűszerkezetes sem. Már régen 600-700 ezres négyzetméter árak vannak (és lehet keveset mondtam), plusz a telek.

2021. márc. 11. 21:18
 37/62 anonim ***** válasza:
Ja és hagyjuk már ezt, hogy nincs fantáziánk berendezni egy lyukat. Igen, lehet tök jól megoldott lakást csinálni 1-2 főre harminc négyzetméterből is, de nem fog ezért 25-30 milliót adni valaki, ha nem befektetésnek veszi, hanem lakni.
2021. márc. 11. 21:21
 38/62 anonim ***** válasza:
91%

35: oke, a két nagy íróasztal a bizonyíték szamomra, hogy ordas nagy kamu, amit írsz :) aki ilyen méretű lakásban él, galéria, külön wc-vel és tároló nélkül, az 1 db kisebb íróasztalt tud elhelyezni, ez kb matematikai tényszerűség, ha az 1 db szobában te meg el akarsz helyezni egy ruhásszekrényt, egy komódot meg egy agyat (és akkor nem beszéltünk kanapéról pl). Vagy ha közös a konyhával és pl van egy 25 négyzetméteres élettér, ott meg etkezoasztalod nem lesz. Szóval nem tudom kit akarsz megetetni, de aki valóban ennyi helyen él, azt biztosan nem tudod.

Az meg főleg hiteltelen, hogy most már elvileg az épített házadból osztod az észt, amihez elvileg elég volt összespórolnotok 10 misit, aha, mikor volt ez? 2010-ben? Most 10 millióból normális helyen telket sem veszel ennyiért. Így aztán könnyű....

2021. márc. 11. 21:30
 39/62 anonim ***** válasza:
0%

Persze, azért, mert őfelségének nem felel meg, azért a másik igénytelen :D Azért ehhez is kell egy fajta kettyó, hogy valaki így gondolja. Ne haragudj, ez a kapálózás szánalmas.

"A mosdóban és a konyhában meg szabályosan sakkozni kellett a bútorokkal, mosógéppel, mikróval és az egyebekkel, hogy az ember elférjen."

Miért, talán egy házban nem kell?

"de nem fog ezért 25-30 milliót adni valaki, ha nem befektetésnek veszi, hanem lakni." Mert csak Budapest létezik. Pláne, hogy te emlegetted a vidéki nagyvárost. Hát mi vidéki nagyvárosban élünk. Tavaly vettünk ugyanilyen lakást 14 millióért. Tyű ez aztán a 30 millió. Kit érdekel Pest? Aki ott nem képest normális fizetésért dolgozni, az ne lakjon ott.

Nekünk sosem kellett sakkozni, hogy elférjünk bárhol is, bár nem is vagyunk dagadékok, nyilván úgy pöppet nehezebb lenne, ez is egyéni szoc. probléma. A zuhany alá konrétan ketten is befértünk

Konyha egyik fele: [link]

[link]

2021. márc. 11. 21:33
 40/62 anonim ***** válasza:
0%

Tessék, az íróasztalom home office alatt: [link]

Ugyanekkora van a másik oldalon. Ez neked kicsi? :D Aham oké.

"ott meg etkezoasztalod nem lesz" Hm fura mód, de van étkező asztal is. De nyilván neked 2 emberre egy 120x80cm-es felel meg, mert az annyi fancy és ha annál kisebb van, az már proli stílus.

Az, hogy miből spóroltuk össze, az nem tartozik rád, tudod, nem illik másik pénztárcájában turkálni.

2021. márc. 11. 21:37
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!