Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek még jobb háziass...

Hogyan legyek még jobb háziasszony?

Figyelt kérdés

Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?

22L

2017. jan. 1. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/83 anonim ***** válasza:

Tudok ajánlani néhány régi szakácskönyvet. Ezek külön fejezetet szánnak a háztartás vezetésre,

bánffyhunyadi Hunyadi Erzsébet A jó házikonyha című könyvében az első fejezet a háztartás vezetésének tudománya.

Az általam sűrűn forgatott Horváth Ilona Szakácskönyv nagyon sok hasznos tanácsot ad a háztartási teendőkkel kapcsolatban is. Szerintem enek a szakácskönyvnek minden háztartásban ott kéne lennie, én a lányainknak adtam,mikor külön költöztek,mert egy kezdő háziasszony minden kérdésére választ talál benne.

Egyik kedvenc olvasmányom Nagyváthy János Magyar Házi Gazdasszony című könyve 1820-ból,bár kissé nehézkes a nyelvezete, mégis betekintést nyújt abba a világba, amikor még mindent maguknak kellett előállítani,a szappantól, a gyertyáig. Ma mikor divat lett az egészséges életmód, hasznos dolgokra bukkanhatunk benne.

Ezeket a könyveket antikváriumban ma is meg lehet kapni,és nem csak akkor kell előkapni, amikor egy receptre van szükségünk, hanem érdemes elolvasni,mint egy regényt.

2017. jan. 5. 08:19
 82/83 anonim válasza:

szerintem dicséretes a kérdező és az első oldal alján válaszoló 22 éves lány hozzáállása.(tovább nem olvastam)

én is így szeretnék majd lenni,ha lesz barátom.

18 éves lány

2018. máj. 30. 21:03
 83/83 anonim ***** válasza:
65%
szerintem korodhoz kepest remek haziasszony vagy. ha szeretnel pl. befozni ahhoz mindig talalsz recepteket vagy idosebb noktol akik csinaljak szivesen adnak tanacsot meg orulnek is ha egy ilyen fiatal asszony erdeklodik ilyen dolgok irant. nagyon tisztelem (en 40 eve vagyok asszony;-))a rendezettsegedet es ahogyan szervezed az eletedet. biztosan boldogok vagytok es ne hallgass azokra akik az altalad kepviselt ertekeket megmosolyogjak vagy leszoljak. azert nincs ma annyi normalis hazassag mert sok no tisztelet a kivetelnek ledegradalonak erzi a ferje "kiszolgalasat". csak eppen azt felejtik el hogy a legtobbszor az ilyen feleseget meg is becsulik es ha mar van egy ket gyerek akkor nem fogjak lecserelni akkor sem ha mar nem 60-90-60 as meretekkel es D kosaras melltartoval jar a vilagban. az igazi jo hazassaghoz az amit te csinalsz egy nagyon jo recept, csak igy tovabb. mi szoktunk befozni stb. ha erdekel valami irj privatot nyugodtan. en nem Mo on elek mar regota, itt bizony ertekelik nagyon az europai felesegeket mert az ausztral holgyek nagy resze nem a szuperhaziassagrol hires.Gratulalok neked legyetek sokaig nagyon boldogok.
2018. júl. 17. 13:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!