Hogyan legyek még jobb háziasszony?
Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?
22L
Aki szidja a kerdezot indok nelkul az szerintem feltekeny. Tanul, gyereket var, vezeti a haztartast magasszinvonalon. Lehet hogy ez sokaknak fura meg felfoghatatlan, de ilyen is van...
Kedves Kerdezo! Szerintem igy is nagyon jo haziasszony vagy, en neten szoktam praktikakat nezegetni, vagy a youtube-on. Ugyes vagy, hogy igy kihasznalod az idodet!
Elnezest az ekezetekert!
Puszi:
38 eves, ferjezett, 3 gyerekes, PhD hallgato anyuka.
Azt azért így nem merném kijelenteni, hogy a kérdező mentális beteg, bár valóban mutat OCD jeleket.:-) Nekem ez a minden spontaneitást és kreativitást nélkülöző, a nap minden percét előre, gépiesen beosztó, számomra tizedrangú dolgokban perfekcionista személyiség elviselhetetlenül idegesítő és unalmas, képtelen lennék így élni, hogy saját magamat verem bilincsbe, de nem nekem kell megfelelnie.:-)
Ami a kérdést illeti: a háziasszonyi praktikákhoz hozzátartozik a háztartási gépek, eszközök, rendszerek (pl. szennyvízelvezetés, fűtés) állagmegőrzése, pl. rendszeres vízkőmentesítés, zsírmentesítés, helyes tárolás stb. Alapelvárás a saját termény (zöldség, gyümölcs) feldolgozása, tartósítása, a jó háziasszony eleve azt és annyit termel(tet), amire és amennyire szükség van - ha pl. utáljátok a kelkáposztát, akkor ne is ültessetek, hacsak nincs, akinek eladjátok, vagy elcserélitek nektek szükséges cuccra. Ha még nincs nyári konyhátok, csináltass egyet, sokat segít a befőzési időszakban is, és jobb megoldás, mint a szagelszívó.:-) Jó, ha van egy száraz, jó szellőztethető, hűvös pincétek, sokféle zöldséget, gyümölcsöt sokáig el lehet tartani benne feldolgozás nélkül. Anyám pl. homokkal elvermelve tárolta a krumplit, káposztaféléket, répát, zellert, fehérrépát, céklát, hálós zsákokban, felakasztva a hagymaféléket, ládákban, homok között a paprikát.
Környezetbarát takarításra, karbantartásra, tartósításra millió oldalt találsz a neten. Csak annyit jegyeznék meg, hogy ha te még kisgyerek mellett is perfekt háziasszony akarsz lenni, befőzéssel, mindennel, akkor most kezdd el bevonni a férjedet a benti teendőkbe is. Ilyenkor nincs kerti munka, elég röhejes, hogy ezzel takarózol.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!