Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek még jobb háziass...

Hogyan legyek még jobb háziasszony?

Figyelt kérdés

Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?

22L

2017. jan. 1. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 A kérdező kommentje:
Koszi :) ilyen praktikak johetnek meg :)
2017. jan. 1. 22:09
 22/83 anonim válasza:
32%

Aki szidja a kerdezot indok nelkul az szerintem feltekeny. Tanul, gyereket var, vezeti a haztartast magasszinvonalon. Lehet hogy ez sokaknak fura meg felfoghatatlan, de ilyen is van...

Kedves Kerdezo! Szerintem igy is nagyon jo haziasszony vagy, en neten szoktam praktikakat nezegetni, vagy a youtube-on. Ugyes vagy, hogy igy kihasznalod az idodet!

Elnezest az ekezetekert!

Puszi:

38 eves, ferjezett, 3 gyerekes, PhD hallgato anyuka.

2017. jan. 1. 22:10
 23/83 A kérdező kommentje:
Egy ket kedves valaszolo kivetelevel mind gonoszak es kotekedok vagytok. Leirtam h praktikakat tanacsokat szeretnek ehelyett hasznos valaszok kimelve vannak es csak koteledtek gratulalok
2017. jan. 1. 22:11
 24/83 anonim válasza:
20%
Hat igen az emberek mindenbe bele tudnak kotni. Szerintem jo haziasszony lehetsz es biztos vagyok benne hogy jo anyuka is leszel,aki mast mond az irigy! :)
2017. jan. 1. 22:20
 25/83 anonim ***** válasza:
21%
Mondtam már, hogy nagyon jól csinálod, a rosszindulatúakkal pedig nem kell foglalkoznod. Én amiket írtam az inkább a spórolás témakörébe tartozik, hisz a legtöbb régen ez tartozott a "praktikák" témakörbe. De találsz mást is, csak keresni kell..
2017. jan. 1. 22:23
 26/83 A kérdező kommentje:
Igen egyebkent nekem ez hobbim is mert anya nem ilyen mint en o nem mutatott soha semmit amikor osszekoltoztunk minden apro trukkot a netrol lestem el. Csak mar nem tudom mik vannak meg de a sporolas temakort beirom... holnap valaszolok ha irtok meg! Jo ejt!
2017. jan. 1. 22:40
 27/83 anonim ***** válasza:
81%

Azt azért így nem merném kijelenteni, hogy a kérdező mentális beteg, bár valóban mutat OCD jeleket.:-) Nekem ez a minden spontaneitást és kreativitást nélkülöző, a nap minden percét előre, gépiesen beosztó, számomra tizedrangú dolgokban perfekcionista személyiség elviselhetetlenül idegesítő és unalmas, képtelen lennék így élni, hogy saját magamat verem bilincsbe, de nem nekem kell megfelelnie.:-)

Ami a kérdést illeti: a háziasszonyi praktikákhoz hozzátartozik a háztartási gépek, eszközök, rendszerek (pl. szennyvízelvezetés, fűtés) állagmegőrzése, pl. rendszeres vízkőmentesítés, zsírmentesítés, helyes tárolás stb. Alapelvárás a saját termény (zöldség, gyümölcs) feldolgozása, tartósítása, a jó háziasszony eleve azt és annyit termel(tet), amire és amennyire szükség van - ha pl. utáljátok a kelkáposztát, akkor ne is ültessetek, hacsak nincs, akinek eladjátok, vagy elcserélitek nektek szükséges cuccra. Ha még nincs nyári konyhátok, csináltass egyet, sokat segít a befőzési időszakban is, és jobb megoldás, mint a szagelszívó.:-) Jó, ha van egy száraz, jó szellőztethető, hűvös pincétek, sokféle zöldséget, gyümölcsöt sokáig el lehet tartani benne feldolgozás nélkül. Anyám pl. homokkal elvermelve tárolta a krumplit, káposztaféléket, répát, zellert, fehérrépát, céklát, hálós zsákokban, felakasztva a hagymaféléket, ládákban, homok között a paprikát.

Környezetbarát takarításra, karbantartásra, tartósításra millió oldalt találsz a neten. Csak annyit jegyeznék meg, hogy ha te még kisgyerek mellett is perfekt háziasszony akarsz lenni, befőzéssel, mindennel, akkor most kezdd el bevonni a férjedet a benti teendőkbe is. Ilyenkor nincs kerti munka, elég röhejes, hogy ezzel takarózol.:-)

2017. jan. 1. 22:46
 28/83 A kérdező kommentje:
Kinti munka az udvar takarítása, a lentié is és a fentié is ez az ő dolga. Plusz két helyen dolgozik maszekolni az erdőre jár. Bentre nem vonom mert nem úgy csinálja ahogy én megszoktam. Koszi egyébként na de most már tényleg megyek aludni. Jóéjt szép álmokat :)
2017. jan. 1. 22:51
 29/83 A kérdező kommentje:
Ill most kaptunk ket kertet ismeroseitol nem hasznaltak azokat kesziti fel a tavaszi munkalatokra mert elegge el voltak hanyagolva tehat el van o foglalva :)
2017. jan. 1. 22:53
 30/83 anonim ***** válasza:
25%
Én hasonlóan csinálom, mint te bár ennyire nem nagy rendszerben. Viszont a terhességem alatt végig otthon kellett lennem, a munkám miatt és akkor nagyon sok mindent csináltam, hisz rengeteg időm volt, veteményes- virágos kert, kompótok- savanyúságok - lekvárok elrakása, fagyasztóba derelyék (házi), túrós, lekváros, húsos, zöldséges töltött tészták, leves tésztát készítettem házilag, ételízesítőt is készítettem, meg mellette a kislányom szobáját igyekeztem tökéletesre csinálni, festettem a falra, ágyneműt varrtam. Én a szüleimtől nagyon sok mindent tanultam, így nem volt nehéz. Viszont arra készülj fel, hogy ezeket gyerek mellett szinte lehetetlen kivitelezni. Most próbáld ki őket, csinálgasd, de ne vidd túlzásba, különben megőrülsz, ha a baba mellett majd nem jön össze.
2017. jan. 1. 22:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!