Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek még jobb háziass...

Hogyan legyek még jobb háziasszony?

Figyelt kérdés

Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?

22L

2017. jan. 1. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk romáknál egy nő még egy üveget se adhat úgy a férjének hogy arról nincs lecsavarva a kupak vagy a csokit bármit kibontatlanul. Nálunk ez természetes dolog hogy egy nő tudja mi a dolga. Igaz én cserébe semmit nem kapok nem még ilyenek hogy ágyba kávé meg stb😅.De viszont ő tart el én nem dolgozhatok ez a minimum hogy "kiszolgálom". Néha ugy érzem mintha a gyerekem lenne ugy kell vele foglalkozni meg kiszolgálni de én szeretem jó látni az arcát mindig mintha látnám a szemébe hogy ő hálás érte és ez mindennél többet ér. Elég szomorúnak tartom hogy a mai világba felcserélődtek a szerepek,a nő hordja a kalapot és elvárja a férjétől hogy takarítson?? 😅 az én férjwmnek meglátnám a porszivót a kezébe szerintem hanyatt vágnám magam a nevetésbe és biztos hogy nem ugy néznék rá mint egy férfi. Meg például mikor a férj marad otthon a gyerekkel mert a nő dolgozik?? Ezek számomra felfoghatatlan dolgok. Egy nő dolga a háztartás es a gyerek nevelés a férj meg tartsa el a családot. És ez így van rendjén akárki akármit mond kérdezzétek meg a mamáitokat hogy ők ezt hogy látják.
2017. jan. 3. 11:40
 62/83 anonim ***** válasza:
82%
11:40 Ez csak nálatok van így rendben. Egy normális ember nem így gondolkodik, hogy ez a nő dolga, amaz meg a férfié. Ez beteges és nem normális felfogás
2017. jan. 3. 12:04
 63/83 anonim ***** válasza:
#63-as, a tietek más kultúrkör, van még néhány ilyen a világon.:-) Ha neked ez így jó, csináld. Az én anyám, sőt, a nagyanyám is dolgozott, becseszett volna, ha emellett még a háztartás is egyedül az ő gondja.
2017. jan. 3. 12:31
 64/83 anonim válasza:

63-as

En is roma vagyok es szerintem ez ma mar nem ugy mukodik meg a romaknal sem ahogy azt te leirod. Nem mondom hogy baj van ezzel de szerintem ez meg a nagyszuleimnel mukodott igy regebben.Az en csaladom minden ferfi tagja be szokott segiteni a hazi munkaban.

2017. jan. 3. 12:56
 65/83 anonim válasza:
Ja es nalunk minden no dolgozik a csaladban es a nagymam is pedig 60 eves.
2017. jan. 3. 12:58
 66/83 A kérdező kommentje:
Mert ez a ti kulturkorotok :)) en megcsinalom itthon a dolgomat mindig melegbe jon haza fott etel varja tiszta lakas nalunk ez adok kapok alapon megy. A semmiert nem lenne agyba kave es reggeli. Egy pelda: anya nem dolgozik, de nem is tori magat, hogy munkaja legyen, elvan a 40e forintos nyugdijaval (nyakat mutottek) apa dolgozik, apa takarit otthon es nagyihoz jarnak at enni. Nem is jarnak sehova es nem a penz miatt mert tudnanak menni apa fizuja miatt csak apa ugy van vele hogy nem erdemli meg. Mi megyunk mindig mindenhova mert mindketten elvegezzuk a feladatainkat. Parom a munkahelyein en itthon. Nekem a haztartas vezetese a feladatom, ebben szeretnek most a legjobb lenni. Sot amiota logikusan csinalom nem is vegzek nagytakaritast csak hetvegen tuzhely/ablakpucolas mert belefer az idombe es "en" idom is van sok. Pl.: hatkor kelunk, kave, nyolcig megcsinalom itthon a reggeli dolgaimat utana nyolctol tizig pihi. Tizkor az ebedet odateszem foni, az delig elfo maganak majd ebed es du pihi fel 2ig-2ig attol fugg van e suli. Kettotol fel otig az udvaron vagyok amig sotet nem lesz aztan fel 5tol hatig az esti dolgaimat megcsinalom. Onnantol megint en ido - ha nincs suli -, es nyolctol tevezgetes, pihi. Ezek az en idok is nagyon jok mert ilyenkor tudok irni, olvasni, netezni v tanulni. De meg igy is van amit nem csinalok jol kulonben nem tettem volna fel a kerdest. Hazi praktikak, befozes stb.. Szoval ez nalam is igy teljesen rendben van ahogy masoknal is mindenki ugy csinalja a dolgait ahogy megszokta. Nem erzem hogy rosszul csinalnam az enyemet mert parom havonta visz moziba/etterembe, penteken buli lesz nalunk. Ott mondjuk megoszlanak majd a feladatok, mert en fogom sutni a rantott husit, csinalni a salikat, a sos sutiket, takaritani bent, parom takarit kint, csinalja a bogracsost, hogy ne bent legyen kupi. :)) Irjatok meg ha van jo otletete puszi
2017. jan. 3. 15:37
 67/83 anonim ***** válasza:
91%
Jaj, kérdező...:D És ehhez neked szorgos htb-nek kell lenned, hogy havi egyszer moziba/étterembe vigyenek?:-)
2017. jan. 3. 15:53
 68/83 A kérdező kommentje:
Nem de en ugy tartom valamit valamiert. Nem csak moziba jarunk es etterembe barmit megkapok amit szeretnek. Az hogy szorgos vagyok meg csinalom otthon aminek dolgom az en uri bolondsagom..
2017. jan. 3. 16:04
 69/83 A kérdező kommentje:
Mint mondtam nekem jelenleg ez a munkam. Ebben szeretnek a legjobb lenni egyebkent hihetetlen hogy ebbe is bele tudtok kot i. Mi igy elunk... ink valami hasznosat irjatok
2017. jan. 3. 16:08
 70/83 anonim válasza:
En ugy szoktam hogy ha meg marad a bolognai hus, akkor masnap tepsibe rakom valamilyen masfajta tesztaval es rakok ra jo sok tejfolt meg sajtot es ki sutom a sutoben. En nagyon szeretem.
2017. jan. 3. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!