Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek még jobb háziass...

Hogyan legyek még jobb háziasszony?

Figyelt kérdés

Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?

22L

2017. jan. 1. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:

"Szia. En naponta takaritok. Igy nez ki egy napom:

6.00 - felkelunk, megkavezunk meg pihizgetunk

6.30-8.00 - elpakolom a tiszta edenyeket, beinditok egy mosast, beagyazok, osszehajtogatom es elrakom a tiszta ruhakat a szekrenybe

8.00-10.00 - ez a pihenoidom, ilyenkor azt csinalok amit akarok altalaban olvasni, irni szoktam fizu utan horgolni es kotni akarok megtanulni

10.00-12.00 - megfo az ebed ebedfozes kozben elmosogatok, az eleve szaraz edenyeket elpakolom, asztalt letorlom florasepttel

12.00-14.00 - ebed es pihi

14.00-16.30 - udvaron sepregetek, pakolaszok, allatokat megetetem, bohockodunk parommal, ha itthon van, elmegyunk setalni

16.30-18.00 - portörles, sepres, felmosás

18.00-20.00 - tanulas vagy eppen hodolok valamilyen hobbimnak

20.00 - furdes, vacsi, pihi, tv

Itthon vagyok tappenzen ha suliba jarok akkor a de dolgaimat csinalom meg utana az estit :)) ill ha valami kozbejon pl vedonohoz kell menni, uhra, egyeb helyekre akkor az adott idot kihagyva ugyanugy csinalom igy nem esek ki es nem kell nagytakaritani. Sokkal kevesebb ideig tart egyebkent mint a valosagban nem veszem szigoruan hogy ettol eddig ezt csinalom. Annyi hogy ebbe belefer hetvegenn az ablakpucolas, a tüzhelytisztitas (en azt nem takaritom mindig) 2-3 naponta agynemuhuzas. Fozni hetfotol szombatig fozok,vasarnap templomba megyek ill du sutok valamilyen sutit. Ennyi :))"

Ne mondjátok már, hogy ez nem beteges.

2017. jan. 3. 19:40
 72/83 A kérdező kommentje:
Nem nem beteges mivel nekem most a haztartas vezetese aa "munkam" en igy erzem jol magam amiota ezt a napi rendszert tartom azota nem nagytakaritottam mert egyik feladat sem tart sokaig ugy hogy csak szinten kell tartani. De ugy latom te nagyon unatkozol menjel takaritani mert ha ez neked beteges sztem nem lehet nalad tisztasag
2017. jan. 3. 20:08
 73/83 anonim ***** válasza:

Nálad se lehet nagy tisztaság, kérdező, ha naponta egyszer mosogatsz.:D Egyébként ez színtiszta pótcselekvés, a rendszerbe foglalással pedig megvan az illúziód, hogy az egész napot hasznosan töltöd. Kétszemélyes háztartásban a napi rutin max másfél óra mindennapos főzéssel, hacsak nem ötemeletes, kacsalábon forgó kastélyban laktok. Erre külön beosztást vezetni enyhén szólva röhejes.

Ja igen: én nem "kapom" a mozit, éttermet (meg a színházat, koncertet, utazgatást, nyaralást, síelést, wellness-hétvégét stb) a házimunkáért cserébe, mint valami gyerek, hanem közösen, egyenrangú partnerként megbeszéljük és elmegyünk a férjemmel.

2017. jan. 3. 20:22
 74/83 A kérdező kommentje:

Napi 3x mosogatok...

A tegnapi mozit is ketten akartuk.

De mindketten teszunk azert hogy meglegyen mindenunk...

Mit kell kotekedni?

Unatkozol???

Innentol kezdve csak azoknak valaszolok akik ertelmes kommenteket adnak.. ha nem tudod milyen egy csaladi haazban elni nagy portaval maradj csendben..

2017. jan. 3. 20:35
 75/83 anonim ***** válasza:

Csak egyszer szerepel a rendszerben a mosogatás. Akkor meg mi értelme, ha nem tartod be?

Egyébként városban, nagy kertes családi házban nőttem fel, nem felnőttként, bérlakásból mentem ki. Kicsit többet tudok a témáról, mint te.:-)

2017. jan. 3. 20:45
 76/83 anonim ***** válasza:

"Sokkal inkább ez, mint amilyenben ti éltek: mocsokban, koszban, és rendetlenek vagytok, egész nap nyomogatjátok azt a rühes telefont és semmire se vagytok képesek, tök életképtelenek vagytok. "

Vezető beosztásban dolgozom egy multicégnél, annyit keresek, amennyiről te nem is álmodhatsz. Felneveltem két diplomás gyereket, bejártam a világot, a házamat pedig a nap bármely szakában nyugodtan fotózhatják lakberendezési magazinokba.:-) Egyéb megjegyzés?

2017. jan. 3. 21:41
 77/83 anonim ***** válasza:
Kérdező, akkor lennél jobb háziasszony, ha 15-20 perces munkákat nem másfél óra alatt végeznél el. Amivel te egész nap elszöszmötölsz azt más munka és gyereknevelés mellett is megcsinálja. Én még egy nehéz egyetemet is végzek levelezőn (+munka, +család) és így is minden házimunka rendesen kész van.
2017. jan. 3. 22:19
 78/83 anonim ***** válasza:

65 %-os nyomorék: Mind a kettőt az iskolázatlan 71 %-os írta. Nem én. Ha nem látod vegyél fel szemüveget és ne fórumozz, mert magadat égeted le. De most már kezdem érteni, hogy te vagy a bugris 71 %-os is, azért nem érted. Ugyanaz a primitívség sugárzik belőletek, és ugyanaz az értetlenkedés.

Mehettek dolgotokra!

2017. jan. 3. 22:55
 79/83 anonim ***** válasza:
40%-os: azt te írtad, ki is lett törölve a válaszod, nem véletlen. Buta vagy, mint a föld
2017. jan. 3. 23:04
 80/83 A kérdező kommentje:

Na jo acsi ertelmezesi nehezsegek vannak.

1. Ezt a listat csak azert irtam hogy tampontot adjak a kerdezonek

2. A flyhelperbe a listam sokkal reszletesebb, de reggelente nem tokolok ket orat azzal, hogy elpakoljam a tiszta edenyeket vagy a szaraz ruhakat osszehahtogassam, ezek kulon kulon ot es tiz perces feladatok az hogy hattol nyolcig az egy idokorlat de ebbe benne van a reggeli, zuhany, kave stb.

3. Azert kell ez a rendszer hogy minel tobb legyen az en idom amikor csak magammal foglalkozok megis tudom hogy minden kesz van.

4. En is jarok suliba es gyerek es suli mellett is ugyanigy fogok teljesiteni hanem lehet meg jobban.

5. Ha elmegyunk valahova parommal az nem ajandek mint egy gyereknek mi is megbeszeljuk hogy mikor menjunk szeretnenk e menni de jol esik tudni hogy ugy megyunk valahova is hogy mindketten - o a munkahelyen en itthon - ugy teljesitunk ahogy kell.

Orulnek neki hogyha az unatkozo beszologatasokat melloznetek es mondjuk arra valaszolnatok ami a kerdes mert igy nem sok hasznat latom a google-ben hamarabb talalok valaszt... egyebkent nem csak en vagyok ilyen hogy felosztom a feladatokat sok youtuber es flylady is ezt csinalja es sok rajongoik vannak mivel a dolog lenyege maga a rendszerezes, az, hogy minel tobb szabadidod legyen es ne legyen remalom a takaritas...

Mellesleg egy nem ide tartozo kerdes de hatha tudtok segiteni. Van harom macskank. Ok egy csalad. A ketto mar akkor itt volt mikor idekoltoztunk utana szuletett tavaly tavasszal Pajkos. Az utca vegeben lakik egy oregember neki is van macskaja de nem gondozza oket egyikuk pedig ide akar szokni mert azt latja hogy en jol tartom az enyeimet. Nekunk viszont nem kell negyedik macska noha ott tartunk hogy tegnap mar parom zavarta el az idegen dogot mert ette a kajajukat azok meg neztek. Nem hasznal sem az hogy kergetjuk sem az hogy Pajkos apja folyton nyuzza bemaszik a kocsi ala es onnan leselkedik.. vagy neha az ablakban tanyazik... nagyon idegesito... nem fogok meg egy negyedik macskat etetni mi lenne a megoldas?

2017. jan. 4. 05:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!