Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek még jobb háziass...

Hogyan legyek még jobb háziasszony?

Figyelt kérdés

Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?

22L

2017. jan. 1. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 A kérdező kommentje:
Igen sajnos sok a kotekedo de csak azokkal foglalkozok akik hasznos dolgokat irnak. A kerdesem nem provokativ, 22 evesen van idom tanulni az lenne a gaz ha akkor kezdenem el mikor Noemi 18 eves lesz.. szamomra nem gaz a flyhelper videken sok munka van segit eszben tartani meg az egyeb feladatokat..en nem dolgozok, parom 12ik (nem gyarban) csak most szabin van 3ig..aki a linket kuldte koszonom nemlegyen ertem miert kell a masikat cikizni csak mert jobb akar lenni. Ha azt irnam h unatkozok az lenne h menjek vissza dolgozni mert tp csalo vagyok.
2017. jan. 2. 15:24
 52/83 anonim ***** válasza:
46%

Mekkora tuskó vagy 53-as. Fogalmad sincs a női szerepekről, így FÉRFI sem lesz soha a közeledben. Ettől vagy te ilyen frusztrált. Majd megőrülsz ettől, látszik rajtad.

Más meg tök boldog, és semmi, de semmi alázatosat nem csinálunk, hidd el. Boldogok vagyunk azzal, akit választottunk és nőként tekint minket. Téged meg majd szétvet az ideg, hogy el vagy férfiasodva és sosem becsültek meg :) Annyira látszik rajtad! :D

2017. jan. 2. 15:47
 53/83 anonim ***** válasza:

Nos...nekem van hivatásom, amit imádok, sose volt célom, hogy szuper háziasszony legyek. A háztartásra mindig úgy tekintettem, hogy családi feladat, a jó közérzetünk érdekében meg kell csinálni, de nem ebben kívánok kiteljesedni. Pont azért, mert tizedrangú dolognak tekintem, jó vagyok benne, mivel eredményorientáltan, a lehető legjobban leegyszerűsítve, és feladatmegosztással csinálom.:-) Így a családom sem azért becsül meg, mert a pohár vizet is eléjük teszem, hanem azért, mert 1. sose vett el jelentős mennyiségű időt és energiát a házimunka a családi együttlétből, 2. bármiről tudok beszélgetni velük, nemcsak az aktuális sorozatokról vagy a legújabb receptekről, 3. úgy eresztettem szárnyra a gyerekeimet, hogy nem itt a gyiken kérdezősködnek, hogyan kell vezetni a háztartást, mert itthon megtanulták. Ahogy a férjem se hal éhen, és nem eszi meg a kosz, ha pl. elutazom egy hétre itthonról.

22 éves kezdőként jó segítség egy ilyen program, ezért tényleg nem kell bántani a kérdezőt, később azért megy már rutinból. Sok tanácsot kaptál, kérdező, maximálisan egyetértek azzal, hogy vond be a férjedet, ha csak kisebb dolgokba is, jól fog az még jönni. Ezt a hozzáállást, hogy csak úgy jó minden, ahogy te csinálod, felejtsd el, senki, a gyerekeid sem fogják díjazni, csak elveszed a kedvüket a házimunkától.:-) Ha babát vársz, készülj fel, ilyenkor jól jön egy nagyobb fagyasztó, előre elpakolhatsz félkész vagy kész kajákat, később tudsz lefagyasztani anyatejet, van hozzá spéci tárolózacskó és pohár is. Nyáron rakj el minél több gyümölcsöt, zöldséget, akár felhasználásra készen, kiadagolva. Azt pedig gondold át, mik azok a teendők, amiket ritkábban lehet csinálni, vagy a férjed fogja végezni, érdemes előre megbeszélni, hogy ne legyen ebből súrlódás. Térj át olyan tisztítószerekre, mosószerekre, amik nem tartalmaznak veszélyes kemikáliákat, itt pl. találsz ilyeneket:

[link]

2017. jan. 2. 16:32
 54/83 anonim ***** válasza:
23%

Azért a te fejedben is káosz van előző...

1.) Senki nem teszi a másik elé a vizet. Ezt mégis hol álmodtad? Valamit te itt nagyon félreértesz.

2.) Azért, mert valaki mondjuk háztartásbeli, vagy szereti a rendet, tisztaságot és jó háziasszony, nem jellemző rá, hogy a sorozatokról tud csak beszélgetni, sőt! Ez érdekel a legkevésbé, egy kifejezetten okos, művelt nő vagyok, széles látókörrel és hatalmas tudással ami manapság nem jellemző. Úgyhogy ez sem talált. Csak a rosszindulat és paranoia.

3.) Arról sem volt szó, hogy aki ezt csinálja, annak a férje ne tudná kivenni a részét és ne tudna eligazodni egymaga.

Na mindegy. Meghagyok itt sok embert titkos eltévelyedéseiben amiket itt gondolnak :) Lényeg, hogy nálunk működik, és jó!

2017. jan. 2. 16:42
 55/83 A kérdező kommentje:

Koszonom :)

Az a baj hogy nalunk ugy van hogy en ugye itthon vagyok parom ket helyen melozik.. en a benti dolgokat szeretem csinalni ill kint csinaljuk ketten mert nagy portank van es azt ugy mar nem birom ill kaptunk most ket gyumolcsost amit a tulajdonosa nem hasznalt es azt mondta mi termeszthetunk rajta gyumolcsot. Ha enyhebb az ido parom azt csinalja mert teljesen uj fakat akarunk telepiteni a regieket kivagja, gazos, keritest javitja, a szomszed kutyairol gondoskodik szoval elvan o is. Nekem sem ez az eletcelom, hogy anya legyek es haziasszony, egyetemre szeretnek menni okj utan annyi van hogy most raerek es tanulom a jo haztartas titkat a bevalt praktikakat ellesem ilyesmi.

Azert kerdeztem itt is..

2017. jan. 2. 16:45
 56/83 anonim ***** válasza:
11%

"kedves 10 es en meg a pohar vizet is elebe teszem nemhogy az etelt. es szivesen csinalom 40 evi hazassag utan is. Az is igaz hogy meg is becsul "

A vizet pl. innen. Akinek nem inge, ne vegye magára.:-)

"egy kifejezetten okos, művelt nő vagyok, széles látókörrel és hatalmas tudással ami manapság nem jellemző."

No comment.:D

2017. jan. 2. 16:52
 57/83 anonim ***** válasza:
49%

Vajon hogy mered megkérdőjelezni a szavaimat? Ilyet csak a frusztrált primitívek csinálnak. Abból is a legalja.

A "pohár víz" témával pedig mindenkit sajnos egy kalap alá vettél. Mindenki más. ----> Szűk látókörűség, intelligencia hiánya.

Kedves előző gondolkozz el magadon egy pillanatra.

2017. jan. 2. 18:18
 58/83 A kérdező kommentje:

Ne veszekedjetek mar basszus!

Mindenki mashogy eli az eletet. Az illeto holgy a ferje ele rakja a pohar vizet, megfoz ra de ugyanugy ha beteg ki van szolgalva. En is itthon vagyok terulj terulj asztalkam van a paromnak megis agyba kapom a kavet es a reggelit legtobbszor. Veszekedes helyett inkabb megoszthatnatok tanacsaitok, tapasztalataitok.

2017. jan. 2. 18:22
 59/83 anonim válasza:
57%
Kifőzi anyám lekvárnak ès aztán amikor kell azt hígítom fel vízzel, először kevesebb vízzel (ásványvizes üvegben szoktam) jól összerázom majd felhígítom míg meg nem telik az üveg, ízlès szerint mèg lehet hozzá tenni cukrot vagy èdesítőt ha nem elèg èdes vagy ízes ( azt vettem èszre ha rakok bele cukrot az jobban kihozza a gyümölcs ízèt mint ha lekvárt tennèk bele többet. Arányt nemtudok hozzá mondani mert mindenkinek más az ízlèse. Próbáltam őszibarack szamóca meggy ès szilva lekvárral ès nekem mind ízlett...
2017. jan. 2. 18:26
 60/83 anonim ***** válasza:

"Veszekedes helyett inkabb megoszthatnatok tanacsaitok, tapasztalataitok."

Megosztottam. Engedtessék meg nekem, hogy ha egy nárcisztikus, unatkozó háziasszony primitív személyeskedéssel megszólít, akkor válaszoljak..:-) Részemről ezzel be is fejeztem.

2017. jan. 2. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!