Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek még jobb háziass...

Hogyan legyek még jobb háziasszony?

Figyelt kérdés

Napi rutint vezetek amiket egy program (flyhelper) segitsegevel felosztok de/du/esti rutinfeladatokra. Ezen kivul hetvegi es havi rutin feladatok is vannak. Heti menut irok, heti egyszer jarunk vasarolni ill meg egyszer a coopba aprosagokert (kenyer,tej). Hetfotol szombatig fozok valtozatosan, minden napra jut vagy zoldseges vagy tesztas vagy fozelekes vagy rakottas vagy tepsis etelek. Leves heti 2x van, nem igenyeljuk. Az udvart ketten tartjuk rendben parommal, ill tavasszal a kertet. Tehat fozok, takaritok ami alap. De a regi jo haziasszonyok mit csinaltak? Milyen trukkjeik voltak, milyen praktikaik? Elrakas, hazi praktikak, befozes stb.. szeretnek meg jobb haziasszony lenni vagy kivancsi vagyok ti hogy csinaljatok?

22L

2017. jan. 1. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
31%
Nagyon jo ha le tudsz fagyasztani etelt, en ha marad 1-2 adag mindig ezt csinalom mert mindig van olyan alkalom hogy na most jo lenne mar enni de eppen valami miatt nincs keszen mi nem sok hideget eszunk. ha csak 1 adag van azt is erdemes elrakni. aztan ha a baba jon akkor pl. lehet olyat hogy mondjuk a parodv latja el a nagyjat a kicsivel es aznap ha jol erzed magad nem vagy tul faradt megfozhetsz es leadagolhatsz par fajta etelt. elokeszithetsz , bepanirozva kisutni husfelet, husgombocokat annyira hogy csak megfozni/sutni kelljen. Kaposztat ne fagyassz le mert nem lesz finom ha felengeded. irjal privit ha kerdesed van. en nem vagyok sajnos ilyen rendes pedig a horoszkopom szerint rendmaniasnak kene lennem;-)))))
2017. jan. 2. 08:39
 42/83 anonim válasza:
15%
Nemtudom milyen állapotban fogyasszátok a cukkinit de mi imádjuk rántva, ès ami nem fogy el azt kipanírozva sütès nèlkül tálcákon lefagyasztjuk majd ha lefagyott bezacskózzuk ès tèlen ha megèhezünk kivesszük, kiolvasztjuk ès kisütjük. Ha a levesből nem fogy el a rèpa vagy a gyökèr, akkor bepanírozzuk ès azt is kisütjük vagy lefagyasztjuk. A kenyèr, kifli, zsemle maradèkot összegyüjtjük, kiszárítjuk majd ledaráljuk ès lesz belőle zsemlemorzsa. Nálunk nagyon kapós a szalonna ès a tepertő, így ha olyan kemèny a bőre hogy nembirjuk megenni akkor elrakjuk ès megfőzzük ha összegyűlik annyi. A szalonnabőrökből kocsonyát szoktunk általában főzni, a tepertőbőrből meg többmindent, pl rizsközè főzzük vagy tarhonya közè vagy valamilyen levesbe főzzük bele. Rostos üdítőt házilag szoktuk kèszíteni, de arra jöttem rá hogy ha dzsemet főzünk ès azt felhígítom akkor az ugyan az, barackból meggyből ès szamócából szoktunk főzni. A cukkinire visszatèrve, lereszelve fagyasztva is eláll ès úgy meg főzelèket tudunk enni tèlen.
2017. jan. 2. 09:40
 43/83 A kérdező kommentje:

Sziasztok :)

Fu nagyon sok jó ötletet kaptam. A nyáron sok rántott cukkinit ettünk most nagyon hiányzik, hogy nem tudok jó minőségűt kapni. Már bánom, hogy nem raktam el de tavaly nagyon kezdő voltam bérházból jöttem családi házba és most ölni tudnék egy bolognai raguval töltött cukkiniért sok sajttal a tetején :))

FlyLadyt ismerem ez a FlyHelper annak az alternatív változata de sokat segít és engem motivál, hogyha ki tudom pipálni, hogy mivel vagyok kész :D

Ha van még ötletetek és ilyen kedvesek vagytok, írhattok még.

2017. jan. 2. 10:59
 44/83 A kérdező kommentje:
Ó és még valami ami eszembe jutott. Mondtátok, hogy van aki szereti "kiszolgálni" az urát. Én nem szolgálom ki de, mikor dolgozik és tudom, hogy este 7re itthon van, akkor újramelegitem az ételt és ott várja az asztalon ahogy tiszta lakásba lép be és melegbe mert egész nap rakom a fát a kandallóba. Nálunk ezért is jo egyébként az én rendszerem mert nagyon poroz a kandalló de fél óra alatt átmegyek mindenen és utána felseprek/felmosok. Higyjétek el nem egész nap takarítok mert mióta így csinálom csak fenn kell tartani a rendet nem takarítni és nagyon sokan vannak még rajtam kívül akik flyladyre hajazva élik a mindennapjaikat és sokkal könnyebb. Én is most elvégeztem a de feladatokat (egy óra volt) most fő a vacsi nemsoká megyünk moziba és pizzázni párommal. Tehát nem ez tölti ki az életem 99%át sőt így sokkal több idő jut magamra mint ez előtt. :))
2017. jan. 2. 11:06
 45/83 A kérdező kommentje:
Rostos üdítőt h csinálod? H teszed el h ne romoljon meg v azonnal megisszátik?
2017. jan. 2. 11:08
 46/83 anonim ***** válasza:
15%

[link]

Ez jó honlap, találsz rajta remek befőzési ötleteket a kamrapolc címszó alatt.:-)

2017. jan. 2. 11:28
 47/83 anonim válasza:
69%
Vegyék tyúkokat, monyàzd őket, ganézz, legyel hányingert keltoen budos es ne furodj. Jarj napi szinten templomba, ba zd ki az osszes modern cuccot a hazbol, rakd tele a hazat ilyen regi teritokkel, dohos budos illatu 150 eves szekrényekkel. Kézzel moss, mososzert ne is hasznalj. Es véletlenül se borotválkozz. A nagy oltari mamabugyis mindig legyen sargas es barnas is. Kb nekem ez jut eszembe a regi haziasszonyokrol.
2017. jan. 2. 11:41
 48/83 anonim válasza:
27%
Nem értem,miért kell piszkálni,amiatt,hogy jó háziasszony akar lenni. Bár,irigyek mindig lesznek. Szerintem te jó háziasszony vagy,feltéve,hogy ez valódi,nem pedig vmi provokatív kérdés,ahogy írta valaki. Én amikor vártam az első babánkat,ha nem volt más,folyton a ruháit rendezgettem.Terveztem,leírtam,mit hogyan. Persze aztán örültem,ha vasalni volt időm. Ez jó dolog,hogy ennyire meg akarsz felelni az,,elvárásoknak", magadnak. Aztán valóban átértékelődik minden,ha lesz gyerkőc,de akkor majd másképp csinálod. A gyorskaja is jó lesz egynek. :) Nem tudom,mit csinálhatnál még,hogy jobb háziasszony legyél,már az vagy.
2017. jan. 2. 13:36
 49/83 anonim ***** válasza:
Ti nem dolgoztok? Én reggel fél 7-kor megyek el otthonról és este 9 fele érek haza. Mozizni meg ilyen dolgokat, max hétvégén tudnék csinálni
2017. jan. 2. 14:19
 50/83 anonim válasza:
22%
Egy jó háziasszony mindent megcsinál és sosem beszél vissza nem panaszkodik. Tehát légy alázatos és rágd meg az ételt a párodnak, ha ő nem tudja. :DD
2017. jan. 2. 14:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!