Kinek mennyit segít otthon a házimunkában a férje/párja?
A minap szóba került a férjemmel, hogy sok férfi kb. egy szalmaszálat sem tesz keresztbe otthon, és hogy nekem milyen jó, hogy ő segít, összetehetem a 2 kezemet (elmosogat, elteszi a megszáradt edényeket, leviszi a szemetet, hétvégén ő csinálja a porszívózást, meg egyébként mindent megszerel otthon, már amit megtud, de eddig nem volt olyan amit nem tudott volna). Másban nem tud segíteni, a takarítás egyéb suvickolós munkái az én dolgom, ahogy a főzés és a mosás is.
Ellenben a munkatársai mind ilyen lusta herék, az asszony kb. rabszolga melettük. És mindenhol ahol megfordult élete során ezt látta, hogy a férfi semmit se csinál otthon, az asszony meg megszakad.
Tényleg én vagyok ilyen szerencsés vagy csak ő mozgott rossz körökben, és vannak még rendes férfiak? Én 40 ő 46 éves.
Pont azt akartam írni, amit a 4-es:
"Semennyit nem "segít", eleve a kettőnk közös feladata."
:-)
Nincs két egyforma élethelyzet.
Nálunk a párom 2 vállalkozást vezet, mellette mezőgazdálkodik is. Közölte, hogy ő semmit nem hajlandó csinálni a háztartásban, viszont minden segítséget megteremt hozzá. Gondolok itt a mosogatógépre, robotporszívóra, és a takarítónőt is ő fizeti.
Eszembe nem jutna, hogy en lefeküdjek tévézni, a mosatlannal meg megvárjam a férjem, mert az az ő “dolga”.
Egy mentálisan és lelkileg egészséges kapcsolatban ezek a dolgok fel sem merülnek.
Addig amíg nem a garázsba él vagy az erdőbe ugyanúgy dolga lenne ezeket megcsinálni.
Ha meg neki a disznóól tetszik akkor éljen benne egyedül.
Az én párom szó nélkül megcsinálja ezeket és mégcsak nem is dicsekszik ezzel. Ő is akar valamiből enni, tisztát hordani stb.
apam a hazon belul max kisebb javitasokat csinal meg, haimunkaban nem vesz reszt. a sajat irodajaban se tart rendet, egy disznool az egesz. nem rakja el a sajat ruhait, de elo se veszi oket, anyam oltozteti. etelt se vesz elo a hutobol, anyamnak kell eletennie.
ezzel szemben az en parom keres nelkul mosogat, tereget, hajtogat. fozni is szokott neha de az inkabb az en feladatom mert szeretek fozni.
Ez így van. Ezért írtam, hogy nincs két egyforma helyzet.
De barátoknál én is azt látom, hogy alapvetően a nők végzik a házimunkát, mi valahogy így szocializálódtunk, vagy nem tudom.
Minden esetre nekem eleg fura lenne, ha arra mennék haza, hogy a férjem a mosdót súrolja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!