A te férjed milyen házimunkában segít otthon minden nap?
Csak kíváncsi vagyok, mert úgy vettem észre a legtöbb családban a nő csinál mindet, gyereket nevel, főz, mos, takarít. Miközben mindketten ugyanannyit dolgoznak.
De őket valahogy nem zavarja ez az otthoni szolgaélet. Nekem ez furcsa. Ha a párom csak pihengetne amíg én kínlódok a házimunkával, hát tuti elbeszélgetnék vele, aztán ha nem változtat kivágnám, mert ez nem normális.
Mivel nagyon jól főz, ebben sokat segít. és ha ténykedik a konyhában, el is takarít maga után. A lakás teljes nagytakarításában segít, utoljára Ő mosta az ablakokat :)
Van egy 16 hónapos kislányunk, minden este Ő fürdeti, sokat játszik vele. De hamarosan még több teendője lesz, hamarosan köztünk lesz a kistesó, lesz dolog bőven.
Ja, és ha jó a kedve, reggel még be is ágyaz és míg kávéztam (most rosszul vagyok tőle) minden reggel kaptam a friss kávét :D
Persze meg vannak a tipikus pasis dolgai: szét hagyja a ruhái, a büdi zoknikat, a fürdő valami katasztrófa utána, meg ilyenek :D
De nekem így jó, láttam én már rosszabbat is nála..... :)
2 pici gyerekem van, nincs segítségem.
Nem várom el a férjemtől, hogy házimunkát végezzen. Ő dolgozik egész nap, ha hazaér, az a feladata, hogy a gyerekekkel legyen. Én igyekszem mindig mindent addig megcsinálni, hogy mire ő hazaér, már én is csak pihenhessek.
VAgyis egy feladata van: reggel mikor indul munkába, kezébe nyomom a szemetet, hogy vigye le, nekem ez bőven elég.
Majd ha visszatérek dolgozni, átrendezzük az életünket, de addig nem bánom, hogy minden házimunka az enyém.
első vagyok. Azt elfelejtettem, hogy ő vásárol (vagy együtt, de nem én egyedül) és ő fizeti a közüzemi számlák nagy részét.
A másik anyukának üzenem, hogy a ruháit meg a büdi zoknijait az enyém is széthagyja:)
Reggel bilizteti a fiunkat, addig lustizhatok még 2 percet:)
Az én férjem rengeteget dolgozik. ő keresi a pénzt. Én kötelességemnek érzem itthon tartani a frontot. Minden megcsinálok, sokszor az ő munkáját is, füvet nyírok stb., de nem zavar. őrülök, hogy hasznos lehetek, amíg ő gürizik a pénzért. Neki van lehetősége plusz munkára, és azt mondta nem lenne jobb ha nem vállalná el a plusz munkát és mondjuk én mennék egy boltba dolgozni, és este érnék haza. Nem kell legalább bölcsibe adni a kicsit, meg itthon is azért minden rendbe. Egyébként 2 gyerek van. a nagyobb kiscsoportos.
Viszont ha el kell mennem valahova, igyekszik itthon szó nélkül megcsinálni ezt azt, pl elmosogat. Vagy felporszívóz. Vagy ha bármire megkérem megcsinálja. Sose ül be a tv elé pihengetni, míg én csinálom a dolgom. Ha nem is csinál épp semmit akkor a gyerekekkel van, ami eleve nagy segítség. A mindennapos kötelező feladata a gyerek fürdetés. Ez már természetes ha itthon van.
Íratlan szabály, hogy mindenben segít. Pl. ha látja hogy tele van a mosogatógép, elindítja, ha lejárt, kipakolja, mosógép ugyanez. Főzni felváltva szoktunk, mikor ki. A bevásárlást egyedül csinálom, addig ő vigyáz a gyerekekre itthon, de a kocsiból már együtt pakolunk be.
Nagyobb házimunkát nem kell csinálnunk, mert jár hozzánk egy takarítónő 3x egy héten, aki takarít, vasal.
Az én párom nagyon sokat segít, főleg akkor volt ez így, mikor a gyerkőcök kiscsecsemők voltak (mostmár 2.5 és 1 évesek, és nagyjából visszaállt a bevált rendszer itthon).
Mindent megcsinál amúgy amire csak megkérem, magától ugyan nem "látja" hogy mit kéne csinálni, de ha irányítom, akkor szó nélkül.
A mosógépet meg a mosogatógépet ugyan nem kezeli, de kitereget, porszívózik és port töröl (súlyos porallergiám van, úgyhogy ez évek óta az ő reszortja), leviszi a szemetet. A nagytakarítást is ketten csináljuk, és a Wc-t is ő szokta kisavazni.
És nagyon sokat foglalkozik a gyerekekkel, igazán jó apuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!