Kinek mennyit segít otthon a házimunkában a férje/párja?
A minap szóba került a férjemmel, hogy sok férfi kb. egy szalmaszálat sem tesz keresztbe otthon, és hogy nekem milyen jó, hogy ő segít, összetehetem a 2 kezemet (elmosogat, elteszi a megszáradt edényeket, leviszi a szemetet, hétvégén ő csinálja a porszívózást, meg egyébként mindent megszerel otthon, már amit megtud, de eddig nem volt olyan amit nem tudott volna). Másban nem tud segíteni, a takarítás egyéb suvickolós munkái az én dolgom, ahogy a főzés és a mosás is.
Ellenben a munkatársai mind ilyen lusta herék, az asszony kb. rabszolga melettük. És mindenhol ahol megfordult élete során ezt látta, hogy a férfi semmit se csinál otthon, az asszony meg megszakad.
Tényleg én vagyok ilyen szerencsés vagy csak ő mozgott rossz körökben, és vannak még rendes férfiak? Én 40 ő 46 éves.
Én is segítek a feleségemnek itthon, amiben csak tudok. Nem bírnám elnézni, hogy csak ő dolgozzon illetve haszontalannak is érezném magam mellette.
Igaz, ez néha elég kontraproduktív, mert például nem tudok olyan szépen hajtogatni, mint ő, vagy ha valamit el kell pakolni akkor ő rendezetten, átláthatóan csinálja, az én megoldásom sajnos közelebb áll az "eltüntetéshez", de próbálkozom! :'D
Semennyit nem "segít", eleve a kettőnk közös feladata.
Mi az alapján osztjuk el a feladatokat, hogy kinek van több ereje. Aki előbb hazaér, az szokott porszívózni, ebédet főzni másnapra, stb. Hétvégén együtt főzünk, együtt takarítunk, stb.
Egyedül ruhát hajtogatni nem hajlandó, mindkettőnk érdekében. :DDD Cserébe a pl. a csaptelepeket mindig ő pucolja le, mert azt meg én gyűlölöm csinálni.
jav: hogy kinek van több ereje vagy ideje, vagy kedve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!