Van, hogy beszáll rendet rakni, ha kedve van. De a házimunka nem az ő dolga, hanem a mienk.
2021. okt. 20. 21:05
2/12 anonim válasza:
Nekem gyerekkoromban mindenben segítenem kellett. A szobámat nekem kellett rendben tartani. A takarítást sosem csináltam egyedül, de mindig segítettem benne. Volt egy panziónk, ott is ugyanúgy takarítottam a felnőttekkel. Főzésnél segítettem, ebéd után is együtt mosogattunk el anyukámmal. Levittem a szemetet, lépcsőt söpörtem, ilyesmik. Nálunk a családban mindenki munkamániás, így hiába nem tetszett, nekem is muszáj volt részt venni ezekben.
2021. okt. 20. 21:31
3/12 anonim válasza:
Hát, ő is ebben a házban él, és fizikailag már képes dolgokra, úgyhogy azokból ki kell vennie a részét. (Ez nem segítség.) Nyilván maga után el kell pakoljon, a szobájában porszívózni, és elmosogatni maga után a tányért, evőeszközt, poharat, öblítse le a kádat maga után. Ja, meg jusson el a szennyesével a szennyestartóig. Ezek talán nem olyan nagy elvárások :)
2021. okt. 20. 22:27
4/12 anonim válasza:
Semmit!Miért kéne segítenie?!
2021. okt. 20. 22:46
5/12 anonim válasza:
Ha eszünk lepakolják az asztalt,letörlik!Szobájukban portalanítanak,mivel van 2 cica felosztották ki mit csinál.A nagyobbik almot takarít,tányérjukat elmosogatja,enni ad nekik minden nap.A kisebbik fésüli őket és feltakarítja az almot ha széthordják a fürdőbe.Ezt is minden nap.
A szemetet is le szokták vinni.
A nagyobbik ha olyat főzök van hogy segít feldarabolni a hús,zöldséget.
2021. okt. 21. 05:09
6/12 anonim válasza:
És amíg nem volt robotporszívónk addig porszívóztak is.
5
2021. okt. 21. 05:10
7/12 anonim válasza:
A saját szobáját teljesen rendben kell tartania, ezt kértem én. Ha van kedve segít teregetni, mosogatni. Felmosni rendszeresen szokott magától és, ha a szobaját porszívózza, szó nélkül megcsinálja a miénket is.
A kinti munkákban , ha szólok segít, igaz nem mindig látom a lelkesedést az arcán :)
Egyébként 11 éves fiú
2021. okt. 21. 06:14
8/12 anonim válasza:
Amikor én gyerek voltam, az enyém volt a mosogatás, törölgetés, porszívózás, felmosás, kuka ürítése, meg persze a saját szoba rendben tartása és takarítása. Később a főzés is hétköznapokon. Anyám egyedülálló anya volt, reggel 8tol 18ig dolgozott, így egyértelmű volt, hogy segíteni kellett.
A gyerekemnek a saját szobáját kell és kellett mindig is rendben tartania és takarítania. Ehhez bármikor kérhetett és kérhet is segítséget. Ezen kívül csak a kutyáját kell ellátnia és idonkent a szemetet a konténerhez vinnie.
2021. okt. 21. 07:04
9/12 anonim válasza:
12 éves fiam van.A saját szobáját teljes mértékben ő tartja rendben,rendrakás,takarítás.Mosást beindítja,szárítóba átpakol,ruhát kiszedi.Szemetet leviszi.Evés után az asztalt lepakolja,mosatlant a mosogatóba teszi.Szerintem ezeket a dolgokat egy fiúnak is meg kell tanulni.Meg tud csinálni egy szendvicset,hot-dogot,tojást tud sütni,kávét,teát megfőz.A tűzhelyet egyedül nem használhatja.
2021. okt. 21. 10:05
10/12 anonim válasza:
Nekem ennyi idosen nem kellett hazimunkat vegeznem (kesobb sem kellett volna, de kolis lettem, onnan meg albiba koltoztem suli utan)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!