Mit csinálnak egész nap otthon a gyereketek? Enyémek képeznek, tvznek, és unatkoznak.
Nekem van egy egyke 7 évesem. Olvas, babázik, autózik, kint eszi a málnát a kertben, bent szórakozik a hörcsöggel és a macskával, kirakózik, épít, minecraftozik vagy engem nyüstöl, vagy a kádban pancsol egy két órát naponta, maradék időben eszik, főzünk, lazítás van. Kiselejtezzük a cuccait, rendet rakunk, felújítjuk a szobát a következő évre, és vakációs feladatos füzetet tölt.
Szerintem tökjó, pihenős, csak ne lenne ilyen kegyetlen meleg. Nem mindig kell programot csinálni nekik, ez is nagyon kellemes. Eddig az elmúlt hetekben csak egy Unatkozom"ot hallottam
6 és 4 éves lányok, 5 hónapos öcsi.
A lányok napközben babáznak, eljátszanak egymással, puzzle, rajzolás, festés, társas, lego. Sokszor vannak itt barátok, unokatestvérek, vagy mi megyünk át, vagy megnézzük a nagyikat/ők jönnek át (egy településen élünk).
Voltak táborozni is a múlt héten (külön-külön).
4 után szoktunk kimenni medencézni, az udvaron is eljátszanak (homokozó, trambulin, hinta, kutya, macska, fogócska, bújócska stb.).
És szívesen segítenek a baba körül is.
TV van, de alig van bekapcsolva. Reggeli után meg szoktak nézni egy rövid mesét.
3as vagyok, vedd ki a macskát, a hörcsögöt meg a kertet, akkor is csupa tartalmasak a napjai.
Ugyanúgy téglában is dög meleg van.. Szerezz játékokat, társasozzatok, szerezz logikai játékokat egyszemélyest, könyveket, festéket, ollót, színezőt.. A 7 évesemnél tök nagy "buli" volt, mikor hagytam gyertya lángjával szórakozni a fürdőszobában a kádban. Engedsz kis hideg vizet, nagy fazekat bele,(abba nincs víz), abba bele egy illatgyertyát, és gyújtogathat hurkapálcát, tészta végét, papírt is. Mikor megijed, beleejti az égő cuccot a vízbe vagy a fazékba, semmi baja nem lesz semminek. Kicsepgtet viaszt, beledugdossa az ujját.. Bármivel ki tudja magát élni, kísérletező korban van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!