Kertes házban élők, ti tisztában vagytok azzal, milyen csodálatos életek van?
Szívem egyetlen vágya az volt, hogy egyszer családommal együtt kertes házba költözöm.
De most, ötvenen túl is csak panelproli maradtam. Ráadásul most munkanélküli is lettem, így esélyem sincs rá, hogy valaha is tudok változtatni. Ülök itt a 34 fokban, és arra gondolok, milyen jó lehet most annak, aki a kertjében az árnyas fák alatt üldögél, vagy lubickol a saját medencéjében:)
#51: A gáztartály macerás és nem tudom az árát, de ha annyi, mint a palackos, akkor a vezérelt villany olcsóbb. Különben is lebontattuk a kéményt :D Gázcsövek berakása, ellenőrzések, kéményseprő, nem hiányzik az nekünk :)
Nincs bajom a villanyfűtéssel.
Ahogy írták, kertes ház és kertes ház közt óriási a különbség. Nekünk tavaly a kecskék lerágták a kis naspolyafát, na az durva volt (nincs kerítés és a szomszédnak sem és a két telek közt sem. macska, kutya, birka és gyerek is jár be, plusz emberek, akik akarnak valamit, az mondjuk előny ;)), de ez legyen a legnagyobb problémám (de csak a múltban, most már védeni akarjuk szegénykét, mert nagy kincs a decemberi finom gyümölcs, nagyon élvezem. ja igen, gyümölcsfák, az szuper, egy komoly érv számomra a kertes ház mellett ;)).
A közeli bolt és jó tömegközlekedés ember- és körülményfüggő, itt egész jó távolságban van a bolt és a zöldséges, 5-8 km-re, legalább mozgok kicsit kánikulában és hóban is :D Amikor budai zöldövezetben laktam, akkor is több km-re volt és hegynek föl kellett vinni a megpakolt hátitáskát. Azóta vannak járműveink ;)
Nem lehet most, mert a fiam is itt lakik, lakásra gyűjt, egy fizetésből élünk. Most fontosabb, hogy neki összegyűljön a pénze.
Gondolkodtam külföldi munkán, de nem tudok nyelveket.
De nem is panaszkodni akarok, csak elábrándoztam, milyen jó lenne:)
Különben meg, mikor említettem a családomnak, nagyon letoltak, hogy milyen nagyravágyó vagyok, nézzem azt, akinek még ilyen sincs. Így aztán csak itt ábrándozgatok néha:)
Kérdező, én maximálisan egyetértek veled. Én Budapest egyik külső kerületében élek, 65 nm, +erkély. A rezsim télen 90-100e ft, nyáron "csak" 70e ft körül van.... Nincs egyedi fűtés. Nálunk is 32-35 fok van a lakásban. Én annyiban vagyok rafkósabb, hogy az erkély félkör alakú, amire vettem műfüvet. Persze ez is l.ó.f.@.s.z., egy kertes házhoz képest, de hát na :D
Nekem is nagy álmom egy kertes ház, nagytestű kutyával, kertre néző konyhablakkal:) De hát majd egyszer biztos mindkettőnknek összejön. Kitartást!
#64: A félkör az legalább félkör :) S láttam már "erkélyeket" úgy negyed nm alatt, hogy annak mi értelme van, fel nem fogom...
Vannak szuper teraszos lakások is, el vannak tolva a szintek, az mindig tetszik, mikor látom.
De igazából... így sok év bérlés után (Budapesten, amíg össze nem költöztem a párommal, csak a szoba volt az enyém... az első helyen még az se... s láttam egysmást, mikor keresgéltem) azt kell mondjam, óriási dolog, ha van egy saját otthonod, akár lakás, akár apró, akár lerobbant. Amin van pl. ablak (láttam kiadó szobát a Moszkva tér mellett, aminek speciel nem volt, leszámítva azt, ami egy kürtőbe nyílt, ahova mások wc-je)...
Attól még az ember képes jobbra vágyni, ez teljesen természetes. De a meglevőből is sokszor ki lehet hozni jobbat. Legalább belülről, optikailag... Amitől nem lesz az igazi, de mégis.
S ahogy írták, az idilli hely és az idilli élet nem ugyanaz, jó családi légkör pedig egy kisebb, ócskább, rosszabb helyen levő panelban is lehet. Amiért sokan odaadnák a békétlenkedő, beleszólós anyós-após palotáját, amiben meghúzhatják magukat...
Kertre néző konyhaablak... Mostanság ki se nézek, csak tele van a fejem az építkezés második fázisával, a ház belül siralmas, de majd kialakul... De igen. Az új helyre rakott konyha kilátására nem lesz majd panasz. Eddig fenyőkre és a hársra nézett, ezentúl a kertre, a tóra és a Vértesre fog. Fent jobb a kilátás, ott Bakony is van és magasabban vagyunk, ellátunk a fák fölött. Jó nekünk. Jó lesz. De már most is az, mert ez a MIENK. Nagyon cukorfalat rezsivel, most valami 11 ezer volt Nettel, vagy mi. Úgyis költünk a házra eleget, de annyira poén, hogy csak Net és villany van :D Majd faragunk belőle, még nincs napkollektorunk se. Persze ez csak a július, de a fűtés se sok. A szigetelés volt az :D
Tisztában vagyok vele, és hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen helyen nőhettem fel, valamint, hogy a gyerekeimet is családi házban nevelhetem. :)
De ez most elég furán veszi ki magát, hisz a kérdésedre válaszoltam, mégis olyan mintha dicsekednék...
Tisztában vagyok,sokan irigyelnek is érte!
Nekem a kert vége egy tóra fut ki,a ház mellett egy közepes erdő van.
Pár száz méterre a szegedi vadasparktól...
31# vagyok.
Tényleg szuper kertes házban lakni, aki meg azt írta, hogy nem jut meleg víz az utolsónak fürdéskor, az nem igaz, mert már olyan rendszerek vannak, hogy hogy csak na. Nekünk kondenzációs hőközpont van, amíg engedem a meleg vizet, addig jön, a fűtésem a 200nm-re egy évre kb 300ezer forint. És meleg van, falfűtés van és padlófűtés, még senki nem panaszkodott, hogy fázott volna nálunk.
Viszont a panelben lakókat sem nevezném prolinak, van olyan ismerődöm, aki megtehetné, hogy kertes házat vegyen, de neki jobb ott. Lehet ezt lustaságnak, vagy kényelemnek nevezni, de én nem hiszem, hogy proli lenne. Aki meg vágyik egy kertes házra, és nem teheti meg, azt tényleg sajnálom, viszont ha van egy kis motiváció, merészség, nem hiszem, hogy elérhetetlen.
68.
Hú, ott aztán jó sok szúnyog lehet, kullancs lehet, én aztán nem irigyellek, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!