Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kertes házban élők, ti tisztáb...

Kertes házban élők, ti tisztában vagytok azzal, milyen csodálatos életek van?

Figyelt kérdés

Szívem egyetlen vágya az volt, hogy egyszer családommal együtt kertes házba költözöm.

De most, ötvenen túl is csak panelproli maradtam. Ráadásul most munkanélküli is lettem, így esélyem sincs rá, hogy valaha is tudok változtatni. Ülök itt a 34 fokban, és arra gondolok, milyen jó lehet most annak, aki a kertjében az árnyas fák alatt üldögél, vagy lubickol a saját medencéjében:)

2013. aug. 8. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
53%

Ha leírom, megint csak lefognak pontozni, mint minden esetben....

Születésemtől fogva panelban éltem 18 éves koromig, 8.emeletem, 28 nm-en.

Ma 36 évesen 200nm.-en élek egy kertvárosban. De!

Igazad van, össze sem lehet hasonlítani, itt ha akarok kimegyek a kertbe, ha akarom, grillezek, ha akarom medencézek, vagy csak locsolom maga, és napozok.Viszont, amikor te pl. télen hazamész, nem kell havat hányni, itt mindig van munka, ezt nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Minden évre jut valami.Ja, és csak az ablakaim száma 18, szóval ehhez mindig hívok egy segítséget, mert egyedül lehetetlen normálisan egy nap alatt végezni vele. értékelem az életemet, de ez csak annak való, aki tényleg tud pénz, időt, fáradságot rááldozni.Jó, vannak olyanok is, akik kertes házban élnek, és csak mondjuk 60, vagy 80 négyzetméter, az is ezerszer jobb, mint egy panel, és kb nincsen annyi gondjuk, mint nekünk.

Én imádok itt lakni, nem cserélnék senkivel, csak azért írtam, hogy itt sem mindig Hawaii, DJ, napszemüveg :)

2013. aug. 8. 18:41
 32/72 anonim ***** válasza:
83%

Itt sincs semmivel sem hűvösebb, pedig északi fekvésű szobám van...

Medence? Heh? Olyan itt nincs. :D

Én meg mondjam azt, örülni fogok, ha 50 éves koromra legalább egy panellakásom lesz?

2013. aug. 8. 18:41
 33/72 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok. Itt nincs ára a panellakásnak. Mondjuk, én szívesen kertészkednék. Nem 5-6száz négyszögöles telekre gondoltam, csak egy 100-160 körülire. Azt befüvesíteném, virágokat ültetnék, gondoznám:)
2013. aug. 8. 18:43
 34/72 anonim válasza:
76%
Azért bele ne haljunk már egy kis locsolásba, fűnyírásba, hólapátolásba meg abba, hogy ciripelni mer az a mocsok tücsök. Még a kukát is saját magunknak kell kirakni hetente egyszer, úristen, most mi lesz :D Komolyan mondom, olyan problémákat tudtok felhozni, amit nem is értek, ezek teljesen mindennapi dolgok. Nyilván egy kertes házban meg a környékén több tennivaló van, mint egy panelban, de jobban magadénak is érzed és nagyobb szabadságod van benne, mint bezárva egy betonkockákban.
 35/72 anonim ***** válasza:
74%

# 29/32

Miért kellene garázs? Városba nincs annyi garázs mint amennyi autó.

36/72 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem azért írták a favágást, mert gázzal fűteni a legdrágább. Nem is csinál igazán meleget.

Más kérdés persze, hogy ki is lehet hozatni a fát a fűtéshez, eltárolni valahol, ámde akkor esélyes, hogy a farakások közé beköltöznek az egerek, hangyák is.

2013. aug. 8. 18:44
 37/72 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül.
2013. aug. 8. 18:44
 38/72 anonim ***** válasza:
89%

#23: Jaj hát akit a kutya, ciripelés, brekegés, bagolyhuhogás zavar, azzal nehéz mit csinálni :D

Az nyugodtan hallgathatja a szomszéd kisfiú trombitaóráit a panellakásban...

Bagolyhuhogás, az mennyire szuper lenne, meg a varangy a nappaliban, sajna ide csak légy jön be és szarvasbőgés, utóbbinál direkt kiültünk a teraszra és hallgattuk :D

De békák szerencsére vannak, van a közelben egy nagy tó, rálátunk innen a hegyecske tetejéről :)

Azt elfeledtem írni az előbb, hogy a kert ugye opcionális. Vannak kertes házak, amiknek csak egy kis beton/díszkő placca van egy csepp fűvel és növénnyel, a telek nagyobbik felét a ház foglalja el. Mondjuk olyan nem kéne, de el tudom képzelni, hogy valakinek az az ideális.

2013. aug. 8. 18:46
 39/72 anonim ***** válasza:
70%

Én mindig kertesházban éltem, és panelról álmodoztam. Egy kis kuckó, lehetőleg minél magasabban, amiből belátni a környéket, nem kell minden reggel 6-kor kutyaugatásra vagy fűnyírózajra ébredned, bármikor leugorhatsz a garázssori éjjelnappaliba ha hiányzik vmi a hűtőből, a falusi

cigányok nem járnak be az udvarodba, h elvigyék, ami tetszik, nincs kertimunka... csak arany élet van:-) A természetbe panelból is ki lehet járni.

2013. aug. 8. 18:46
 40/72 anonim ***** válasza:
77%

A locsoláshoz én még hozzátenném, hogy már ez sem probléma kertes háznál:

[link]

ilyenről hallottatok már? :) Csuda egy találmány, kb. 30 éve van a piacon :)

Ha pedig nem akarsz gazolni, akkor veszel egy remek fűnyírót és virágos fákkal, fásszárú bokrokkal ülteted be. A locsoló magától meglocsolja, havonta egyszer pedig csak nem fáradtság lenyírni a füvet.

Amúgy meg ilyenkor esténként locsolni nem fárasztó, külön jó a hőség után pancsolni egy kicsit.

A mi házunk egyszintes téglaház, bent 25 fok körül van, pedig nincs légkondi :) Apukám szigetelte le (ez a foglalkozása).

Ha a parkettázás rendesen van megcsinálva, vagy le van csempe rakva, a por se száll fel.

A kertes ház nem egyenlő egy tanyával, egy kisvárosban nem nagyon vannak a szomszédnak disznói sem, a kerti partik engem meg egyáltalán nem zavarnak.

Míg panelba laktunk 1,5 éven át minden reggel bútort tologattak, fúrtak faragtak felettünk. Ez sem indok.

2013. aug. 8. 18:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!