Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kertes házban élők, ti tisztáb...

Kertes házban élők, ti tisztában vagytok azzal, milyen csodálatos életek van?

Figyelt kérdés

Szívem egyetlen vágya az volt, hogy egyszer családommal együtt kertes házba költözöm.

De most, ötvenen túl is csak panelproli maradtam. Ráadásul most munkanélküli is lettem, így esélyem sincs rá, hogy valaha is tudok változtatni. Ülök itt a 34 fokban, és arra gondolok, milyen jó lehet most annak, aki a kertjében az árnyas fák alatt üldögél, vagy lubickol a saját medencéjében:)

2013. aug. 8. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 A kérdező kommentje:
Utolsó, még az is jobb, mint a panel.
2013. aug. 8. 18:49
 42/72 anonim ***** válasza:
87%
Épp ezen gondolkodtam tegnap. Ha én egy panelban laknék, tuti hogy felkötném magam, most hogy kb. 1 hónapig nem lesz munkám. Vannak itt is hátrányok, bejön a por, kell locsolni, füvet nyírni, gazolni, télen havat lapátolni, ősszel faleveleket szedni, stb. De az is kérdés, hogy milyen a kertes ház? Mert amit itt írtak többen is hogy disznószag meg hasonlók, azok falun vannak. Mi meg Budapesten élünk kertes házban, és mégis nagyon csendes környék. Maximum a kutyaugatást meg a madárcsicsergést lehet hallani. Egyébként nem drága egy kertes ház, csak attól függ, hogy milyet veszel. Ha nem egyből egy 3 szintes 500 négyzetméterest akarsz, akkor 7-8 millióból már lehet venni, egy felújításra szorulót. Aztán szép lassan helyrehozod. Egy panel lakás meg csak kerül már ennyibe. Vagy nem?
2013. aug. 8. 18:50
 43/72 anonim ***** válasza:
75%

31#-e vagyok.

Én imádok hajnalban a teraszon lenni, hallgatni a madarakat, kutyaugatás max.az enyém zavarna, de nem zavar. Cigány a környéken sincsen, mondjuk ide jöhetne, akkor sem rúghatna labdába :) Szeretem a tejes kocsi zenéjét 3 naponta, a Family Frost-ost hetente egyszer, kb.ennyi zaj ér. Ha akarok éjjel 2-kor meztelenül medencézek, azért ez tényleg megfizethetetlen. Hogy van dolog, több mint egy panelban, hát istenem, valamit valamiért :)

2013. aug. 8. 18:51
 44/72 A kérdező kommentje:
Hát én egy vidéki nagyvárosban élek, de 7-8 millióért még egy telket sem kapni erre(:
2013. aug. 8. 18:52
 45/72 A kérdező kommentje:
Utolsó, pontosan erről beszélek. Csodás lehet. Én még az erkélyre sem mehetnék ki ruha nélkül, mindenki odalát.
2013. aug. 8. 18:54
 46/72 anonim ***** válasza:

Hmmm a gyep is melós, szerencsére nyáron nem nagyon kell nyírni, mert kihal... Jó lenne valami aranyos kis alacsony növény oda, én nem nyírok füvet, a párom néha teszi, de ő nem tud, elég érdekesen néz ki a kert utána :D

A hólapátolás nyűgét pont annyira nem értem, mint a motor láncfújását. Egyik sem nagy munka, illetve a lapátolás lehet az, de milyen ritkán van már rá szükség...

Locsolni locsolok, de nem kelek fel reggel, este jobb, nem szárad fel azonnal.

#36: Dehogynem, sok gáz meleget csinál. S nem az a legdrágább. Mi villannyal fűtünk :D Gáz itt nincs a pusztában :) Régen fával, cserépkályhával fűtöttünk (ah a favágás, az vitatéma volt, mert mindketten odavoltunk érte :D), de most már túl szigetelt a ház és különben is jobb így.

2013. aug. 8. 18:55
 47/72 anonim válasza:
74%
Melyik varosban laksz kerdezo? :)
2013. aug. 8. 18:56
 48/72 anonim ***** válasza:
100%
Hol laksz kérdező ahol egy panel egy fillért sem ér, míg minden családi ház egy vagyont ér?
2013. aug. 8. 18:58
 49/72 anonim válasza:
87%

Kertes ház és kertes ház között is van különbség...

Mi úgy nőttünk fel, hogy a felső szomszéd kutyái folyton beszabadultak a kertbe, a tartalék cseréphalmot belakták a darazsak, hogy a szomszéd emésztőgödre kiöntött és tönkretette a szennyvíz az eperágyást. A környéken nem volt egyetlen nagyobb üzlet sem, csak egy kínai bolt, egy vegyesbolt, meg részeges parasztbácsik, akik feltűnően kedvesek voltak az éppen serdülni kezdő kislányokkal.

Azután a szüleim elváltak és feljöttünk anyuval meg a testvéreimmel Budapestre lakni, és igenis hiányzik, hogy többet lássak az égből és hogy fák vegyenek körül. Az a cél, hogy idősebb koromra (legfeljebb 40) legyen annyi, hogy felépítsek egy kis modern házat egy telken, egy olyan helyen ahol a környékbeli emberek is normálisak. Ahonnan a gyerekek ha kirepülnek, szívesen látogatnak vissza. Árnyas fákat szeretnék, hintaágyat, tavacskát, kemencét és fóliasátrat. Meg persze rengeteg szabadidőt, hogy tudjam mindezt gondozni:D.

De vannak nagyon szép panellakások is zöldövezetben és vannak nagyon rossz lepukkant házak is kerttel. Szerintem nem ettől lesz valakinek csodálatos élete.

2013. aug. 8. 19:04
 50/72 anonim ***** válasza:
20%
Hajnali kettőkor mi még szexelni is szoktunk az erkélyen, nem valószínű hogy bárki észrevesz, viszont a kilátás hozzá pazar :)
2013. aug. 8. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!