Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kertes házban élők, ti tisztáb...

Kertes házban élők, ti tisztában vagytok azzal, milyen csodálatos életek van?

Figyelt kérdés

Szívem egyetlen vágya az volt, hogy egyszer családommal együtt kertes házba költözöm.

De most, ötvenen túl is csak panelproli maradtam. Ráadásul most munkanélküli is lettem, így esélyem sincs rá, hogy valaha is tudok változtatni. Ülök itt a 34 fokban, és arra gondolok, milyen jó lehet most annak, aki a kertjében az árnyas fák alatt üldögél, vagy lubickol a saját medencéjében:)

2013. aug. 8. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
77%
locsolás, vakond, galambok amiket most meg kell oldanom.
2013. aug. 8. 18:24
 12/72 A kérdező kommentje:

Egy kertes ház meg iszonyú drága. Pedig a fenntartása is jóval olcsóbb lenne.

Egy jó szalonnasütés, grillparti...EGY ÁLOM:)

2013. aug. 8. 18:25
 13/72 anonim ***** válasza:
78%

10/10

Ég világon semmi baj vele. Én egész életembe abban éltem és oké van kert a családi házban de panelban nem kell kertet gondozni, nem kell fát vágni, nem kell aggódni, hogy utolsó fürdőnek nem marad elég meleg víz, nem kell havat lapátolni stb.

2013. aug. 8. 18:28
 14/72 A kérdező kommentje:
Pl. nyáron iszonyú hőség van, télen sem úgy és annyit fűtesz, amennyit akarsz, hanem amennyit a hőszolgáltató akar, és legalább kétszer annyit fizetsz, min t egy hasonló alapterületű kertes házban.
2013. aug. 8. 18:29
 15/72 anonim ***** válasza:
75%
20 évig éltem kertesházban, most 7 éve élek társasházban és sokkal jobban tetszik.
2013. aug. 8. 18:29
 16/72 A kérdező kommentje:
Voltam kertes házban lakó ismerőseimnél vendégségben, este kiültünk a kertbe, kellemes levegő, csend, szuper érzés volt:)
2013. aug. 8. 18:31
 17/72 anonim ***** válasza:
87%
Ja hát persze vendégségbe minden más. Menj át kertet locsolni meg gaztalanítani is.
2013. aug. 8. 18:33
 18/72 anonim ***** válasza:
55%

Életemben annyi fizikai munkát nem végeztem mint amióta családi házba költöztünk.

30 éves koromig társaházban laktunk, 3. emeleten.

Évente egyszer portalanítottam a polcokat, de minek! Alig kellett takarítani.

Most meg kinyitom az ablakot és 3 nap alatt tiszta por lesz minden. A ház rosszul van leszigetelve erősen szívja be a nedvességet alulról. A házat egyszer felújították, de pont a por miatt 3 évente magunknak kell festegetni a falakat! A havat és az esővizet lapátolhatjuk az udvarról, mert rossz irányba lejt, nem a csatorna felé. A kukát magad húzhatod és a fém bejárati kertajtóban évente kétszer kell zárat cserélni. A kerti autóbeálló kapuját állandóan karban kell tartani, nem is beszélve a kerítésről.

A szomszéd, hát messze van, de minden héten 3x party grillezik és időnként a többiek is követik a példáját.

A kutya meg a hangszer nem zavarja a szomszédokat, ez a legfőbb előny, de engem még mindig zavarnak a szomszédok, az utcán ücsörgésükkel, kerty partykkal, kerti zenéléssel, állandó fúrással fűnyírással, faragással és még ki tudja mivel.

Összességében jobb, mert messzebb van a szomszéd, de rengeteg a fizikai munka, faág metszés fűnyírás stb amitől úgy elfáradok a napon, hogy a kerti padra már nincs kedvem kiülni, örülök, ha az UV sugár már nem ér.

Kertésszel és gondnokkal gyöngyélet az biztos, de ha magad csinálsz mindent a saját házad rabszolgája vagy.

2013. aug. 8. 18:34
 19/72 A kérdező kommentje:

18.19-es, miben jobb?

Mondjuk a társasházak nagy része téglából épült, gázfűtéses, az azért százszor jobb, mint a panel.

2013. aug. 8. 18:34
 20/72 anonim ***** válasza:
79%
Azért annyira nem hawaii a kertes ház, én például most mehetek ki füvet locsolni, ebben a hőségben napi kétszer kell öntözni ha nem akarjuk hogy minden kiszáradjon. Füvet nyírni is egy élmény ilyenkor. :) Mivel sok fánk van, este, amikor már enyhe a levegő, szabályosan felzabálnak a szúnyogok. Áh, nagyon sok gond van vele, legyen akár kert, akár parkosított udvar. És munka után nem egy leányálom még ennek is nekiállni...
2013. aug. 8. 18:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!