Kertes házban élők, ti tisztában vagytok azzal, milyen csodálatos életek van?
Szívem egyetlen vágya az volt, hogy egyszer családommal együtt kertes házba költözöm.
De most, ötvenen túl is csak panelproli maradtam. Ráadásul most munkanélküli is lettem, így esélyem sincs rá, hogy valaha is tudok változtatni. Ülök itt a 34 fokban, és arra gondolok, milyen jó lehet most annak, aki a kertjében az árnyas fák alatt üldögél, vagy lubickol a saját medencéjében:)
Jó, igaz, hogy nem a gáz a legdrágább, de a kérdező nyilván nem tudná megfizetni a villanyt.
Mellesleg ki lehet vitetni egy nagy gáztartályt, ami feltöltenek nektek mindig, bár nem tudom fűtéshez elegendő lenne-e.
Amúgy a kerti munkák nehézségeit csak a fiatalok nem értik. De egy bizonyos kor után, akár már negyvenes évektől nem kellemes ezeket elvégezni. Fájós derék, érzékeny gerinc, stb. szinte mindenkit érint. Fájós térd minden nőnél kialakul, aki fiatalon magassarkút hordott.
Meg egyszerűen fáradtabb lesz az ember, az a munka, ami meg se kottyant neki húszas éveiben, pikk-pakk megvolt, az rendesen kikészíti, elkedvteleníti az embert pár évtizeddel később.
Meg a napi 8 óra után pont elég, ha az ember a párjával, gyerekével, háztartással foglalkozni jut, na meg önmagával, ha sportolni is szeretne eljárni. Még bizony kevés is ezekre az idő, pláne ha nem csak egy gyerek van.
Hát még kerti munkával is töltse az ember az idejét?
Miskolc kornyeke?
Az ujsagban lehet talalni 3,8millioert meg miskolcon is, nem ciganytelepnel egy kissebb csaladi hazat. esetleg cserere nem gondoltal? Mert olyan hirdetesek is vannak, hogy csaladi hazat cserelne panelra! Stb! Olvasd at figyelmesen a helyi lapokat, mint pl (nemtudom ismered-e) Szuperinfo! :)
Imádok kertes házban lakni! Igaz, egyelőre csak béreljük és nem igazán használom ki a kertet (pl. most a meleg miatt), de imádok kint enni a diófa árnyéka alatt, tarthatunk állatokat és egyedül vagyunk. :) Az egyetlen dolog, ami zavar, hogy mindkét oldalunkon társasházak vannak, amik elég luxuskivitelben vannak megépítve szembe a mi házunkkal. A szomszédaink közül is néhány vissza sem köszön...
Remélem, Neked is sikerül elérned azt, amit szeretnél!
Köszönöm, utolsó, remek lenne:)
Most már biztos nem, épp mostanában vesztettem el az állásomat.
Minden csak nézőpont kérdése. Te csak azt irigyled, amit egy kertes házról elképzelsz, és amit a filmekben, újságokban látsz. Neked nincs, valószínűleg nem is lesz (bár nem kizárt), ezért kiszínezed azt, amiről álmodozol.
Azt nem irigyled, ami egy kertes házban is megtörténhet: pl. brutális gyermekbántalmazásokat. Az idilli környezet nem jelent idilli életet - mert az emberek nem idilliek, ugyebár...
Tisztában vagyok vele, de nálunk is 30 fok van a lakásban.
Egyébként egy panelt is el lehet adni, és elköltözni kertes házba, a mi környékünkön 3-4 millióért már kapsz házat. És innen nagyon sokan járnak ki dolgozni külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!