Szerintetek a vallásos hit a pszichopatológia melyik területére tartozik?
Figyelt kérdés
Az orvostudomány szerint kóros állapot, de nem vagyok biztos abban, melyik területet érinti a leginkább, talán a doxazma lehet az, talán inkább pszichiátriai disszonancia, nem tudom eldönteni.
2019. ápr. 30. 16:27
1/79 anonim válasza:
"Az orvostudomány szerint kóros állapot"
Mióta?
2/79 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom mióta.
2019. ápr. 30. 16:52
3/79 anonim válasza:
Az orvostudomány szerint? Ismerek egy kiváló pszichiátert, aki vallásos. A hitnek semmi kmöze az orvostudományhoz.
4/79 Rachel Warner válasza:
Hát az az orvos elég nagy kókler lehetett. Vagy csak valami bazi nagyot akart mondani.
5/79 anonim válasza:
A vallásos hit társulhat kóros állapotokkal, mint a doxazma. Ettől még nem lesz maga a vallásos hit egy kóros állapot.
6/79 lilla64 válasza:
Ezt arra szokták mondani csak,aki eltúlozza a vallása gyakorlását.Pl.Vasárnap nemcsak egy misén vesz részt,hanem ott van mindegyiken.
Én ismerek olyant,hogy reggel beűl a korai misére,ott van délg,ez egymás után három mise,aztán visszamegy az estire is
7/79 anonim válasza:
Nem tartozik a pszichopatológia területéhez. A normális elmeműködés része, ami az irracionalitás területére terjed ki.
8/79 anonim válasza:
A vallásos hit nem betegség. Az ateista diktatúrák tekintették annak. Sztálin alatt a Szovjetunióban volt gyakorlat a szibériai népek sámánjait kényszergyógykezelésre hurcolni. Több ezer embert kínoztak így meg.
9/79 Tak válasza:
Simán csak a pszichológia szakterülethez áll legközelebb,nem indoklom.
10/79 anonim válasza:
Mint előttem elmondták, nem betegség. Viszont ilyen kérdést feltenni, benne, hogy "az orvostudomány szerint" "doxazma" "pszichiátriai disszonancia" súlyosan beteg dolog. Jobbulást! Addig is, míg javul az állapotod, legyél inkább a sóhivatal szorgos dolgozója, és ne foglalkozz sem a vallással, sem a pszichológiával - nem neked való.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!