Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért akarják...

Keresztények miért akarják saját vallásuk borzalmait ráhúzni az iszlámra?

Figyelt kérdés

Keresztényektől egyre gyakrabban olvasok olyan kritikát az iszlámról, amit ha jobban megvizsgálunk, kiderül, nincs köze az iszlámhoz és ami miatt még érdekesebb, valójában a keresztény vallás tanítása. Ilyen például a vallás erőszakos terjesztése. Keresztények szerint a dzsihád egy szent háború ami más vallásúak kiirtására vagy erőszakos áttérítésére irányul. Igazság viszont az hogy az iszlámban nem létezik olyan fogalom hogy szent háború, a dzsihád pedig elsősorban belső küzdelem azért hogy jobb emberek legyünk. A Korán egyértelműen tiltja a vallás erőszakos terjesztését és ártatlanok legyilkolását. Ha megnézzük a történelmet, keresztények állításával ellentétben, az iszlám nem erőszakkal terjedt. Arab vagy török birodalmak esetében nem jellemző az erőszakos térítés. Ellenben a keresztény vallást, egy rövid kezdeti időszakot kivéve, erőszakkal terjesztették. Más vallásúakat legyilkolták, aki pedig túlélte azt erőszakkal megkeresztelték. Keresztes hadjáratokat például maga a pápa hirdette meg, és kijelentette hogy aki meghal a harcokban az bűnbocsánatot nyer világi bűnei alól. De nem kell ehhez messzire menni hogy lássuk, hiszen a magyar népre is erőszakkal lett rákényszerítve a keresztény vallás. Gyarmatosítás korában pedig szintén erőszakkal terjesztették a keresztény vallást az őslakosok között. Keresztényeknek ezekre ma az a válaszuk hogy akik ilyet tettek azok nem valódi keresztények. Ha viszont megvizsgáljuk a Bibliát, kiderül hogy ezek a erőszakos véres cselekedetek valójában a Biblián alapulnak. Például mikor a keresztesek legyilkolták Jeruzsálem teljes zsidó és muszlim civil lakosságát, azt tették amit a Bibliában olvastak. Nem kevés olyan vers van a Bibliában ami népirtásra, a más vallást követők legyilkolására szólít fel. Például:

Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

Egyértelmű a vers. Teljes népirtásra szólít fel.

Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak

Itt külön ki is van hangsúlyozva hogy gyerekeket, nőket is le kell gyilkolni.

Mózes 2. könyve, 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.

Ebben a versben pedig arról van szó hogy 3000 zsidót gyilkoltak le csak mert az aranyborjút akarták imádni, magyarul más vallást választottak.

Ez az erőszakosság ma is megfigyelhető keresztény társadalmakban. Alábbi táblázatban országonként látható a gyilkosságok száma 100 ezer főre vetítve. A 30 legerőszakosabb mind keresztény többségű ország. Az első 50 is szinte mind keresztény.

[link]

Az iszlám a békés együttélésre szólít fel, a keresztény vallásban viszont nagyon erősen benne van az erőszak és a tolerancia teljes hiánya, akár teológiai, akár történelmi szempontból nézzük.

2019. febr. 18. 22:21
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/171 A kérdező kommentje:
Ahogy látom már csak nácik és fanatikus keresztény szektások írogatnak, de persze nem a kérdésre válaszolnak. Akad olyan keresztény aki megpróbálna kulturáltan a kérdésre válaszolni? Eddig érdemben egy hozzászól volt, de ő sem keresztény.
2019. febr. 20. 23:43
 112/171 A kérdező kommentje:

# 110

"Elnézést, én úgy tudtam és szerintem mindenki más is, hogy a muszlim hordák rontottak Európára, kezdve Bizánccal és nem fordítva."

Akkor rosszul tudtad. Ha visszamegyünk a legelejére, úgy kezdődött hogy a muszlimok követett küldtek a keresztényekhez, akit a keresztények megöltek. Emiatt lett háború a bizánciak és muszlimok között. Magyarországot semmilyen támadás nem érte, mégis Nagy Lajos hadjáratot indított a törökök ellen. Szóval a valóságban fordítva volt. Keresztények indították, Magyarország pedig előbb támadta meg a törököket.

2019. febr. 20. 23:49
 113/171 anonim ***** válasza:

"Látom neked sem megy a magyar nyelv értő olvasása. Azt mondtam lehet muszlimnak vallják magukat, de az életvitelük alapján nem voltak vallásosak."

Tudom, pontosan erről az ostobaságodról beszélek. Hiszen életvitel alapján alig pár százalék vallásos van a keresztények között, de ezt már nem akarod felfogni, hanem a fanatikus kis agyad vérszemet kapott attól hogy egy statisztikában láttad a keresztény és az erőszak szót.

2019. febr. 21. 01:45
 114/171 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországot semmilyen támadás nem érte, mégis Nagy Lajos hadjáratot indított a törökök ellen. Szóval a valóságban fordítva volt. Keresztények indították, Magyarország pedig előbb támadta meg a törököket."

Lol, jó hogy nem már az oszmán birodalmat állítod be ártatlan báránykának, aki csak azért harcolt mert a csúnya gonosz keresztények megtámadták...

Gondolom az olyan tények se izgatnak különösebben hogy a törökök provokálták ki az ellenük indított hadjáratot azzal hogy folyamatosan támadtak és portyáztak a déli fekvésű államok, köztük a magyar érdekeltségű Bulgária területein.

Lehetőleg objektív forrásokból tanuld a történelmet, ne az erősen elfogult iszlám propagandaoldalakról, mert csak újra leégeted magad hogy mennyire fogalmad sincs az adott kor viszonyairól, mint most!

2019. febr. 21. 01:57
 115/171 A kérdező kommentje:

# 113

"Tudom, pontosan erről az ostobaságodról beszélek. Hiszen életvitel alapján alig pár százalék vallásos van a keresztények között, de ezt már nem akarod felfogni, hanem a fanatikus kis agyad vérszemet kapott attól hogy egy statisztikában láttad a keresztény és az erőszak szót."

Ez ostobaság? Keresztények néhány tucat terrorista alapján egyenlőséget tesznek minden muszlim és a terroristák közé, az iszlámot pedig erőszakos vallásnak akarják beállítani. Én 50 keresztény ország statisztikájáról beszélek többmillió eset alapján. Először pedig nem ártana ha tisztáznád ki keresztény. Mert amíg nem teszed meg, nem mondhatod hogy ezek a gyilkosok nem keresztények.

2019. febr. 21. 08:35
 116/171 anonim ***** válasza:
100%

# 97

"A bűn problémáját akkor oldod meg az iszlám szerint ha megbánod, Isten megbocsátását kéred, illetve ha embertársad ellen követted el, akkor az ő megbocsátását is kérned kell és igyekezned kell nem megismételni a bűnt."

Ez jó, de sajnos nem elég! Mi van akkor, ha nem érzem magam bűnösnek, pedig elkövettem. Akkor hogyan bocsátson meg a felebarátom, akit bántottam?

Vagy ha már meghalt aki ellen elkövettem a bűnt, és később jöttem rá, hogy vétkeztem ellene. Akkor mi a helyzet?

Az a baj, hogy egy bűnt nem lehet csupán bocsánat kéréssel és megbánással jóvátenni. Megbocsátani sem tudunk a másik embernek olyan könnyen.

Mert saját magunkba és a másik ember belénk vetett bizalma ilyenkor összetörik. A bizalom helyreállításának mindig ára van. Ez egy súlyos igazság, akár tisztában van vele valaki, akár nem. Ezért van szükség áldozathozatalra. Nem Istennek kell a mi áldozatunk, hanem nekünk van rá szükségünk ahhoz, hogy szívből el tudjuk fogadni az Ő kegyelmét. Felebarátunknak is csak úgy tudunk megbocsátani komoly ügyekben, ha hálásak vagyunk Istennek a kegyelméért.

Jézus kereszthalála által nem a világot váltotta meg, hanem minden embert egyenként, aki megérti azt a példát, amit áldozatával felmutatott.

2019. febr. 21. 08:44
 117/171 A kérdező kommentje:

"Lol, jó hogy nem már az oszmán birodalmat állítod be ártatlan báránykának, aki csak azért harcolt mert a csúnya gonosz keresztények megtámadták..."

Továbbra is tény hogy magyarok támadtak először.

"Gondolom az olyan tények se izgatnak különösebben hogy a törökök provokálták ki az ellenük indított hadjáratot azzal hogy folyamatosan támadtak és portyáztak a déli fekvésű államok, köztük a magyar érdekeltségű Bulgária területein."

Magyarországnak mi köze van Bulgáriához vagy Bizánchoz? Ha egy dél-amerikai keresztény országot támadás ér akkor Magyarországnak is ugrania kell? :)

"Lehetőleg objektív forrásokból tanuld a történelmet, ne az erősen elfogult iszlám propagandaoldalakról, mert csak újra leégeted magad hogy mennyire fogalmad sincs az adott kor viszonyairól, mint most!"

A wikipédia iszlám propaganda oldal? :) Nyilván elfogult vagy de a tények azok tények.

2019. febr. 21. 08:44
 118/171 Kései Sirató ***** válasza:
100%
A wikipédiát tekinted hiteles forrásnak? Tudtad, hogy a wikipédiához bárki hozzáírhat?
2019. febr. 21. 08:59
 119/171 A kérdező kommentje:

"A wikipédiát tekinted hiteles forrásnak? Tudtad, hogy a wikipédiához bárki hozzáírhat?"

Biztos muszlimok szerkesztik a magyar wikipédiát :)

2019. febr. 21. 09:35
 120/171 anonim ***** válasza:
100%

"Továbbra is tény hogy magyarok támadtak először."

Mint ahogy továbbra is tény hogy a támadást a törökök provokálták ki.

Hogy a déli határaink alatt rendszeresen támad mindenkit egy agresszíven terjeszkedő birodalom, ezt nyilván nem fogja senki tétlenül nézni. Pláne, hogy mint említettem, Lajos királynak érdekeltségei is voltak a török által gyötört Bulgáriában.

2019. febr. 21. 11:16
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!