Nem nevetséges ahogy az iszlámisták és keresztények saját istenüket tartják egyedülinek, mint a gyerekek vitáznak, a vallások hiteltelenségét mégjobban mutatja?
Biztos van sok ilyen, de szerencsére nálunk ez nem jellemző, mi a párbeszédre törekszünk az iszlámmal. Inkább azt kell megtalálni, ami a közös, mert sok ilyen van. Egyébként szerintem több, mint a zsidókkal. Az meg nem igaz, hogy a saját Istenemet tartom egyedülinek, mert a muszlim is ugyanazt az Istent imádja, mint mi, csak ők Allahnak hívják.
Egyébként nem csodálom, hogy Amerikában ez megy, mert ott minden alkalmat megragadnak, hogy lejárassák az iszlámot, mert ők a legnagyobb terroristák és errefelé megy ezerre a propaganda.
Hasonlóképp vagyok, mint Te, kedves kérdező. Ha megnézzük a vallások alapjait, akkor szinte mind (legalábbis az általam ismertek) az emberi szeretetre épülnek. És ha egymás mellett megélünk békében, szeretetben, akkor egyértelműen kevesebb a gond. Innét kezdve nem édesmindegy, hogy milyen vallás alapján élünk így? Vagy hogy imádkozáskor melyik szavakat mondjuk?
És én úgy gondolom, amelyik isten az alapján ítél engem meg, hogy hányszor imádkozok egy nap, az nekem túl egoistának tűnik, egy istenséghez képest.
Személy szerint abban hiszek, hogy lehet, valami felsőbb erő (amiről mintázták a vallásokat), ami teremtő, de nem zárom ki azt sem, hogy nincs semmi. És teljesen elfogadom mindenki hitét, amíg az nem próbálja a másik ember hitét támadni, és nem erőszakos vele szemben.
Nem nevetséges, számomra az ateizmus az, ami szánalmas és nevetséges.
Ugyanazt az Istent ők allah-nak hívják, így van, ahogyan előttem is mondták. És akkor mi van? Miért zavar téged?
Az evolúcióval az a baj, hogy el kellene hinnem hozzá, hogy minden magától alakultdt ki és fejlődött. Ha tanultál volna genetikát, ezt nem hinnéd, hogy a semmiből olyan bonyolut dolgok jönnek létre. Még egy számítógépes program se jön létre magától, hogy jönne léter egy élő szervezet? Egy másik dolog, ami számomra nagyon kérdőjeles? Ha van evolúció, miért maradt abba? miért nem fejlődik az emberiség tovább? És miért vannak majmok is? Csak minden második példány fejlődött volna? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!