Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem nevetséges ahogy az...

Nem nevetséges ahogy az iszlámisták és keresztények saját istenüket tartják egyedülinek, mint a gyerekek vitáznak, a vallások hiteltelenségét mégjobban mutatja?

Figyelt kérdés
Csak az érdekesség miatt: Keresztény kb. 2 milliárd követő, iszlám kb. 1 milliárd 570 millió követő.Minden nap szembesülök a két táborral agnosztikusként. Már nagyon sokszor néztek rám csúnyán, nagyon csúnyán és mégcsúnyábban. Egyik muszlim lány ismerősöm azt mondta, hogy én a pokolba jutok. Amikor átment egy vizsgán istenhez imátkozott, szerintem magának kellett volna megköszönnie, mert sokat tanult. Páran féltenek, mert a pokolban fogok elégni, mások szerint meg térjek át minél előbb a hitre, hogy megmeneküljek. Kérdeztem melyik istenben higyjek, mert van egy pár. Erre a reakció egy nagy levegőbefújáz, kidülledt szempár és a szokásos dehát csak egy isten van. Na, igen, mondom egy másik vallású mást mond. Munka mellett járok suliba, egyébként Amerikában élek, itt több, mint 90%-ban vallásosok vesznek körbe. Órán egy csomószor hallottam őket is vitatkozni erről, az egymás igazáról próbálták meggyőzni egymást, én még az elején elmondtam az elméleteimet, miért gondolom valószínűbbnek az evolúciót, erre a válasz mindig ez volt lenéző tekintetek kiséretében, ja, haaa, persze a majmokból lettünk, mi. Egyrészről a megnyilvánulásuk számomra egyértelműbbé tette az evolűció elméletet, másrészről az evolűció soha nem mondta, hogy majmok voltunk, csak közös ősünk van. Na, mindegy, kicsit kitört belőlem most pár dolog, ami nem volt tervbe véve.
2013. aug. 2. 18:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
43%
Nagyon is jo ha valaki vallásos! Sokkal jobb mint aki ateista...mégis ki teremtette a foldet? Az ebereket!! ... nem más mint számomra Allah nektek meg a ti istenetek..Régen minden jobb volt mikor vallásosabbak voltak az emberek.Akkor még voltak olyanfajta szabályok.
2013. aug. 3. 13:50
 12/18 anonim ***** válasza:
62%

"Miért zavar téged a másik hite?"

Pedofil papok tízezrei, evolúció ténye elleni küzdelem, a fiatalság agymosása. Egy kevés, és még több tucatot írhatnék. És ezt bármelyik, nem hobbivallásostól, is kérdezhetnéd, őket is zavarja a többi vallás, mert csak az övék a jó.

"Biztos van sok ilyen, de szerencsére nálunk ez nem jellemző, mi a párbeszédre törekszünk az iszlámmal. Inkább azt kell megtalálni, ami a közös, mert sok ilyen van."

Antiszemitizmus, homofóbia, a nők alsóbbrendűsége, férfiuralom, a gyermekek és rabszolgák teljes birtoklása. Ezekben egyezik a Korán és a Biblia.

"Nem nevetséges, számomra az ateizmus az, ami szánalmas és nevetséges."

Na, akkor mutass egy gyermeket, aki úgy születik, hogy kívülről nyom bármilyen hittételt, vallást vagy annak részeit ^^ mindenki ateistának születik, a vallást belénk nevelik, így maradhat fennt. A téveszme meg nem tiszteletre méltó.

"Ugyanazt az Istent ők allah-nak hívják, így van, ahogyan előttem is mondták. És akkor mi van? Miért zavar téged?"

A fentebbi dolgok zavarnak. És Thor, Dionüszosz, Bacchus, Ozirisz, Krisna, Ishtar, Jupiter, Júnó, Zeusz, stb. is ugyanazok voltak? Ugyan már.

"Az evolúcióval az a baj, hogy el kellene hinnem hozzá, hogy minden magától alakultdt ki és fejlődött."

Nem kell semmit sem hinni. Az evolúció bizonyított tény, egy élet nem lenne elég az összes bizonyíték megtekintéséhez.

"Még egy számítógépes program se jön létre magától, hogy jönne léter egy élő szervezet?"

Az abiogenezishez évmilliárdok kellettek, egy programhoz van max pár éved. Kicsit nagy a különbség.

" Ha van evolúció, miért maradt abba?"

Ki mondta, hogy abbamaradt? Az evolúciónak köszönheted a mai búzát, árpát, kecskét, lovat, kutyát. Csak egy pár példa. Az evolúció lassú, de létező dolog. Próbáld felfogni az évszázadok, évezredek, évmilliók és évmilliárdok fontosságát az evolúcióban.

"És miért vannak majmok is?"

Mert az evolúció célja NEM az ember. A majmokból nem lesz ember, mert nem kell emberré válniuk. Miért kéne? Majomból nem lett még ember, közös őseink voltak velük.

"Nagyon is jo ha valaki vallásos!"

A vallásosak többet bűnöznek, gyilkolnak az isteneikért, és csak a keresztény Istenért eddigi számításaim szerint minimum 135 millió embert öltek meg. És ez egy vallás. Miért is jó, ha valakinek téveszméi vannak?

Bár alacsony kapacitásod látszik azon, hogy képtelen vagy érthetően és helyesen írni, fogalmazni. Muszlim vagy? Menj Iránba, és örülj a nagy erkölcsöknek: gyilkos szabadcsapatok; nők elnyomása, melegek kivégzése; ateisták zaklatása (nem ám csak kommentviták, hanem gyilkosságok és kínzások) a nagy repertoár egy kis része.

A vallás megmérgez mindent.

2013. aug. 3. 23:25
 13/18 Kései Sirató ***** válasza:
45%

Kedves előttem szóló ateista!

Ha tetszik, ha nem Magyarország keresztény állam, te a himunuszt kinek énekled, nem Istennek?

Ha születésnapod van, hogyan köszöntenek? Mert gondolom, az Isten éltessen köszöntés neked sértő. Gondolkozz el ezeken és azon, hogy számodra értéktelen Munkácsy számos festménye, Babits, Gárdonyi, Wass Albert és még sorolhatnám... számos műve..

Európa keresztény, a gondolkodásunkat (a tiédet is) meghatározza a Biblia, számos olyabn kifejezés és név van használatban, ami bibliai eredetű.

AZ hogy Istenre hivatkozva sokan öltek, az az ő bűnük, nem őket akarom jó fényben feltüntetni, csak egy kicsit gondolkozz!

2013. aug. 5. 10:33
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

"Ha tetszik, ha nem Magyarország keresztény állam, te a himunuszt kinek énekled, nem Istennek?"

A himnuszt, mit hagyományos nemzeti szimbólumot, elismerem. Nem tisztelem és nem éneklem, nem tartozik az én személyemhez. És Magyarország SZEKULÁRIS, azaz vallásilag semleges állam, mégha Orbán ateista liberálisból ("Térdre csuhások!" -O. V.) keresztény populista lett, az országunk és a vallás helyzete nem változik.

"Ha születésnapod van, hogyan köszöntenek?"

"Boldog szülinapot!", pl. :) Egy másik antiteista barátom meg csakazért is "Isten éltessen!"-t ír, hogy bosszantson.

Attól, hogy a nyelvetebne benne van Isten, nem lesz keresztény minden, ami ahhoz kapcsolódik. Vagy ógörög vallásúak vagyunk, mert létezik a nyelvünkben egy rakad ógörög isten és mitologikus lény? Ugye, hogy nem.

"Gondolkozz el ezeken és azon, hogy számodra értéktelen Munkácsy számos festménye, Babits, Gárdonyi, Wass Albert és még sorolhatnám..."

Nem értéktelenek (kivéve a keresztényi szeretetből antiszemita Wass Albertet), de ők kevesek a kereszténység bűneit kiegyenlíteni.

"Európa keresztény, a gondolkodásunkat (a tiédet is) meghatározza a Biblia, számos olyabn kifejezés és név van használatban, ami bibliai eredetű."

Ez igaz, rengeteg 2000 éves európai gondolatot köszönhetünk a Bibliának: homofóbia, antiszemitizmus, nők elnyomása, rasszizmus. Ha nem hiszed, olvasd is el a Mesekönyvet. És: ha egy házat porladozó alapra építenek, akkor is bent lakjunk, mert a hagyomány úgy kívánja, vagy költözzünk, mert helyből rossz alapokra nem alapozzuk az életünket? (megsúgom: a keresztény hit a porladozó alap...)

"AZ hogy Istenre hivatkozva sokan öltek, az az ő bűnük, nem őket akarom jó fényben feltüntetni, csak egy kicsit gondolkozz!"

Egy keresztény kér arra, hogy gondolkozzak :D de édes. A kereszténység bűne minden, mert mindig egyként gyűlölnek vagy fogadnak el ezt, meg azt; de a száz évvel későbbi keresztények erényként tüntetik fel, azt amit akkor is elfogadnak, és kvázi "nem-keresztény" mivoltját bizonygatja annak, akiknek a céljai, ideológiái megbuktak, rossznak bizonyultak. Keresztények beszélnek általánosítva ateistákról, más vallásokról, melegekről, az evolúció "propagálóiról". Ezeket mint egyetlen nagy személyt tárgyalják ki, így a saját logikájuk alapján: minden keresztény Istenért tett rossz tett minden keresztényt jellemez, mert annak tudatában (vagy nem tudatában, de a KRESZ nem ismerete sem ment fel az ellene tett kihágások alól) vallják magukat kereszténynek, hogy mennyi sötétség sejlik a vallásuk múltjában.

Close your Bible, open your mind!

2013. aug. 5. 10:54
 15/18 HudsonHawk ***** válasza:
78%

Ez a szép mikor mind a két oldalnak igaza van, egy kicsit...

Szerintem egy kicsit erős egy kalap alá sorolni minden keresztényt. A többség elítéli a népírtásokat, az erőszakos térítés, a vagyoni lehúzást... Már rág nem ugyanaz az ideológiai háttere a kereszténységnek mint 20 éve.

Tény hogy a Biblia 2000 éves, de koronként és felekezetenként is más a megítélése. A melegek kérdése tényleg "forró : )" talaj még manapság is, de a rabszolgaság és a nők elnyomása már kikopott dolog az én észrevételeim szerint.

Viszont valóban szomorú, a megnyilvánulása némelyeknek. Tudás nélkül küzdenek az evolúciót elfogadókkal és néha hülyeségeket beszélnek. Bunkók, órmótlanok, könnyen félre értik az embert. Engem mindíg meglep, milyen sokan vannak.

Én azért fogadom le a teremtést, mert Isten már munkálkodott az életemben így tudok hinni Neki.

2013. aug. 6. 13:53
 16/18 HudsonHawk ***** válasza:

Őszintén és a tájékozódás kedvéért, hátsó, melső nameg oldalsó szándék nélkül... Ki mennyire járatos a Bibliában.

Egyszerűbben fogalmazok ki mennyit olvasott el belőle?

Én kezdő/haladó vagyok az Újszöv. 2x-3x olvastam végig a Ósz.et 0,5x.

2013. aug. 6. 14:03
 17/18 anonim válasza:
91%
Az én szerény vélsményem, hogy Isten van, de Isten és vallás két külömböző dolog. Isten a szeretet Istene nem kér tőlünk olyat biztos, hogy népeket irtsunk ki a nevében, ahogyan az Ószövetségben található. És azt sem hiszem, hogy elvárja tűlünk, hogy tűzzel -vassal toborozzunk hiveket Neki ahogy a kereszténység vagy az iszlám történelmében olyan sokszor történt. Katolikusként kereszteltek meg annak idején, de nem tartom magam egy valláshoz tartozónak sem. Mégis vallom -Isten van.
2013. aug. 21. 17:20
 18/18 anonim ***** válasza:

De nevetséges.

Remélem minél többen ölik meg egymást a hülye vallásosok.

2016. aug. 3. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!