Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért annyira biztosak a...

Miért annyira biztosak a keresztények a saját igazukban?

Figyelt kérdés

Én alapvetően Istenhívő vagyok, vagy legalábbis hiszek a túlvilági lét valamilyen formájában, de az egyháztól távol tartom magam. Az lenne a kérdésem a keresztény hívőkhöz, hogy honnan gondolják olyan biztosan, hogy az ő túlvilágképük/istenképük a helyes. Számtalan más vallás van még a világon, főleg a keleti vallásokat emelném ki, akik teljesen másképp fogják fel halál utáni létet, miből gondoljátok, hogy nem az az igazság?

Ezen kívül: nekem valójában nem a hittel van bajom, hanem azokkal a tevékenységekkel amik az egyház szerint elengedhetetlenek az üdvözüléshez. Pl. szentgyónás, misére járás, áldozás, imádkozás, stb... Szerintem ha van igazság a halál után akkor nem az fog dönteni a sorsodról, hogy az egyház tagja voltál e, és betartottad e az előírásait, hanem az, hogy hogyan éltél, hogyan viszonyultál az embertársaidhoz. Ezek alapján egy ateista szerintem ugyanúgy lehet jó és értékes ember, és nincs szüksége semmiféle térítésre, mert nem ezen kellene hogy múljon semmi. Szerintem. De várom az ellenvetéseket.

2013. jan. 6. 14:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%

A vallással semmi baj nem lenne, utat mutat a rossz napokon, reményt ad ilyenek.

Nagyobb baj a ráépült maffia. Mindegy, hogy katolikus, református, kálvinista, jehova tanui vagy bármi más... Lényeg, hogy FIZESS. Tartsd be a képmutató és felesleges szabályokat - most komolyan hol érdekli az Istent, hogy mit eszek húsvétkor? Ha közben az illető teljesen tiszteli és betartja a főbb szabályokat...

És nem egy pap fogja megmondani, hogy most jó voltam-e vagy nem, hanem az isten. Ennyi. Lásd X.Leo pénzért árulta a bűnbocsánatot meg a többi rablás...

2013. jan. 6. 14:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Az emberek nagyrésze biztos a saját igazában, vallástól függetlenül. Még én is :D
2013. jan. 6. 14:30
 3/13 anonim ***** válasza:
34%

A hit már csak ezzel jár.

Kizárja a szerénységet.

Ahogy az ókor eredményei a középkorban elfelejtődtek és Kolombusz kisebbnek gondolta a Földet, Indiába hajózván, szerencséjére Amerika közte volt, különben aligha élte volna túl a hitre épülő kalandos vállalkozást.

Cook expedíciói már tudományos megalapozottsággal bírtak, bár a Terra Incognita léte ott sem volt bizonyos elsőre, de Ő már tudta a méreteket, felkészült és vitaminpótlásról is gondoskodott.

Ha a túlvilágban hiszel, javaslom, Cook példáját követve, ne vesd el a tudományos álláspontokat és gondoskodj józan paraszti ésszel az egyéb lehetőségekről, nevezetesen, hogy nincs túlvilág, vagy teljesen másképp, bár ezt semmi nem bizonyítja.

Meglepetés nem érhet, így teljesen mindegy, miként pocsékolod el az életed, mert igazán hasznos csak kevés esetben tudsz lenni.

2013. jan. 6. 15:53
 4/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a kereszténységnek nincs semmi köze egyik intézményhez sem.

A példáid közül csak az imádkozásnak van értelme, de annak is csak akkor, ha szívből jön és nem csak ledarálod. (én jobban szeretem az egyéni gondolatokat)

2013. jan. 6. 17:14
 5/13 anonim ***** válasza:
18%

Máté 15

1. Akkor írástudók és farizeusok jőnek vala Jézushoz, Jeruzsálemből, mondván:

2. Miért hágják át a te tanítványaid a vének rendeléseit? Mert nem mossák meg a kezeiket, mikor enni akarnak.

3. Ő pedig felelvén monda nékik: Ti meg miért hágjátok át az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által?

4. Mert Isten parancsolta ezt, mondván: Tiszteld atyádat és anyádat, és: A ki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal lakoljon.

5. Ti pedig ezt mondjátok: A ki atyjának vagy anyjának ezt mondja: Templomi ajándék az, a mivel megsegíthetlek, az olyan akár ne is tisztelje az ő atyját vagy anyját.

6. És erőtelenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.

7. Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván:

8. Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.

9. Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.

10. És előszólítván a sokaságot, monda nékik: Halljátok és értsétek meg:

11. Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.

12. Akkor hozzájárulván az ő tanítványai, mondának néki: Tudod-é, hogy a farizeusok e beszédet hallván, megbotránkoztak?

13. Ő pedig felelvén, monda: Minden plánta, a melyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik.

14. Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek.

15. Péter pedig felelvén, monda néki: Magyarázd meg nékünk ezt a példázatot.

16. Jézus pedig monda: Ti is értelem nélkül vagytok-é még?

17. Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik?

18. A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.

19. Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.

20. Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert.

Máté 6

5

És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, akik a gyülekezetekben és az utcák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.

6

Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván.

Máté 23

5

Minden ő dolgaikat pedig csak azért cselekszik, hogy lássák őket az emberek: mert megszélesítik az ő homlokszíjjaikat; és megnagyobbítják az ő köntöseik peremét;

6

És szeretik a lakomákon a főhelyet, és a gyülekezetekben az elölülést.

7

És a piacokon való köszöntéseket, és hogy az emberek így hívják őket: Mester, Mester!

8

Ti pedig ne hivassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.

Máté 7

15

Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

16

Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?

17

Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.

21

Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

22

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

23

És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

24

Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát:

25

És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.

26

És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát:

27

És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlás

Máté 25

31. Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.

32. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

33. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

35. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

36. Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

37. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

38. És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

39. Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

40. És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

41. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

42. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

43. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

44. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?

45. Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

2013. jan. 6. 17:33
 6/13 anonim ***** válasza:
26%

Az Apostolok Cselekedetei » 13. fejezet

38

Azért legyen néktek tudtotokra, atyámfiai, férfiak, hogy ez által hirdettetik néktek a bűnöknek bocsánata:

39

És mindenekből, amikből a Mózes törvénye által meg nem igazíttathattatok, ez által mindenki, aki hisz, megigazul.

A János írása szerint való Szent Evangéliom » 13. fejezet

34

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

35

Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

Pál Apostolnak Rómabeliekhez írt levele » 13. fejezet

Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

A János írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet

7

Ha én bennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek.

8

Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek; és legyetek nékem tanítványaim.

9

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben.

10

Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; amiképpen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében.

11

Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon ti bennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék.

12

Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket.

13

Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

14

Ti az én barátaim vagytok, ha azokat cselekszitek, amiket én parancsolok néktek.

15

Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, amit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek.

16

Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.

17

Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek.

18

Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.

19

Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.

20

Emlékezzetek meg ama beszédekről, amelyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.

21

De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, aki küldött engem.

22

Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.

23

Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.

24

Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.

25

De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, amely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.

26

Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, akit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.

27

De ti is bizonyságot tesztek; mert kezdettől fogva én velem vagytok.

A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 7. fejezet

Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták

A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 22. fejezet

36

Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?

37

Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38

Ez az első és nagy parancsolat.

39

A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40

E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 6. fejezet

31

s amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal.

32

Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.

33

És ha csak azokkal tesztek jól, akik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.

34

És ha csak azoknak adtok kölcsönt, akiktől reménylitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.

35

Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.

36

Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.

37

Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;

38

Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amelylyel ti mértek.

39

Példabeszédet is monda nékik: Vajjon a vak vezetheti-é a világtalant? avagy nem mindketten a verembe esnek-é?

40

Nem feljebb való a tanítvány az ő mesterénél; hanem mikor tökéletes lesz, mindenki olyan lesz, mint a mestere.

41

Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, mely a te saját szemedben van, nem veszed észre?

42

Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Atyámfia, hadd vessem ki a szálkát a te szemedből, holott te a te szemedben lévő gerendát nem látod. Te képmutató, vesd ki először a gerendát a te szemedből és azután gondolj arra, hogy kivesd a szálkát, amely a te atyádfia szemében van.

43

Nem jó fa az, amely romlott gyümölcsöt terem; és nem romlott fa az, amely jó gyümölcsöt terem.

44

Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg; mert a tövisről nem szednek fügét, sem a szederindáról nem szednek szőlőt.

45

A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája.

46

Miért mondjátok pedig nékem: Uram! Uram! ha nem mívelitek, amiket mondok?

47

Valaki én hozzám jő és hallgatja az én beszédimet és azokat megtartja, megmondom néktek, mihez hasonló.

48

Hasonló valamely házépítő emberhez, aki leásott és mélyre hatolt, és kősziklára vetett fundamentomot: mikor aztán árvíz lett, beleütközött a folyóvíz abba a házba, de azt meg nem mozdíthatta: mert kősziklán épült.

49

Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki csak a földön építette házát fundamentom nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása.

Pál Apostolnak a Galátziabeliekhez írt levele » 3. fejezet

Ekként a hitből valók áldatnak meg a hívő Ábrahámmal.

10

Mert akik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, aki meg nem marad mindazokban, amik megirattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje.

11

Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él.

12

A törvény pedig nincs hitből, hanem amely ember cselekeszi azokat, élni fog azok által.

13

Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká levén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ:

14

Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Lélek ígéretét elnyerjük hit által.

15

Atyámfiai! ember szerint szólok. Lám az embernek megerősített testámentomát senki erőtelenné nem teszi, sem ahhoz hozzá nem ád.

16

Az ígéretek pedig Ábrahámnak adattak és az ő magvának. Nem mondja: És a magvaknak, mint sokról; hanem mint egyről: És a te magodnak, aki a Krisztus.

17

Ezt mondom pedig, hogy a kötést, melyet Isten először megerősített a Krisztusra nézve, a négyszázharminc esztendő multán keletkezett törvény nem teszi erőtelenné, hogy megsemmisítse az ígéretet.

18

Mert ha törvényből van az örökség, akkor többé nem ígéretből; Ábrahámnak pedig ígéret által ajándékozta azt az Isten.

19

Micsoda tehát a törvény? A bűnök okáért adatott, amíg eljő a Mag, akinek tétetett az ígéret; rendeltetvén angyalok által, közbenjáró kezében.

20

A közbenjáró pedig nem egyé, Isten ellenben egy.

21

A törvény tehát az Isten ígéretei ellen van-é? Távol legyen! Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes megeleveníteni, valóban a törvényből volna az igazság.

22

De az Írás mindent bűn alá rekesztett, hogy az ígéret Jézus Krisztusban való hitből adassék a hívőknek.

23

Minekelőtte pedig eljött a hit, törvény alatt őriztettünk, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig.

24

Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg.

25

De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt.

26

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által.

27

Mert akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel.

28

Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.

29

Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Jakab Apostolnak közönséges levele » 2. fejezet

8

Ha ellenben megtartjátok a királyi törvényt az Írás szerint: Szeressed felebarátodat, mint tenmagadat, jól cselekesztek.

9

De ha személyválogatók vagytok, vétkeztek, elmarasztaltatva a törvény által, mint annak megrontói.

10

Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös.

11

Mert aki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél.

12

Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.

13

Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekszik irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen.

14

Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit?

15

Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül,

16

És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, amikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?

17

Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.

18

De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.

19

Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.

20

Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

24

Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből.

26

Mert amiképpen holt a test lélek nélkül, akképpen holt a hit is cselekedetek nélkül.

Kb ennyi az alapok.

2013. jan. 6. 17:35
 7/13 anonim ***** válasza:

A hit szót cseréld ki bíznira és értelmesebb lesz.

Nem az ember van a törvényért, hanem a törvény van az emberért. Ez is benne van a Bibliában.

Nem kell semmilyen ezotérikus, okkult szertartás.

Nem a hiszékenységtől, képmutatástól stb... leszel jó ember.

Isten az atyád, barátod, aki szeret téged.

És a cselekedeteidet nézi, a lelked. Előtte semmi sem rejtett....

Ő azt akarja, hogy a gyerekei békében és szeretetben éljenek.

2013. jan. 6. 17:49
 8/13 anonim ***** válasza:
BBKristof-nál a helyes megfejtés. Bizony az emberek nagy része hisz a saját igazában. Van néhány kósza ember, aki tud még a saját igazában kételkedni, de statisztikailag elhanyagolható a számuk.
2013. jan. 6. 20:39
 9/13 anonim ***** válasza:

Nos egy keresztény nem a saját igazában hisz hanem az Isteni igazságszolgáltatásban valamint a szavában mert ahogy Jézus mondta:

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.

Nem az embernek van igaza hanem a teremtőnek.

Persze mondhat igazat egy ember de csak akkor igaz ha egyezik a teremtő igazságával, vagy is nincs benne semmi hamisság..

ezt most a kereszténységgel kapcsolatban értem, nem az általában vett igazat mondok esetre.

Csak akkor állíthatja valaki magáról, hogy az igazat szólja ha az összhangban van a biblia szavaival, vagy is a teremtő gondolataival szándékával...S ezt tettekben is kinyilvánul.

Ugyan is maga Jézus világított rá arra,hogy lesznek akik az Ő nevében,,az az Jézus nevében tenni fognak dolgokat, még gyógyításokat, meg nagy hatalmas dolgokat, De Jézus törvényteleneknek nevezi ezeket az embereket, és nem is ismeri el őket, mint az ő követői...

(Máté 7:22, 23) 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus nem ezt kérte, hogy tegyék.

Igen akkor amikor itt járt a teljes Biblia elkészültéig szükséges volt hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy lássák az emberek, hogy Isten azt a csoportot támogatja.

De későbbiekben maga Pál kijelentette, hogy ezek megszűnnek, és mást kell csinálni.

Mit?

Többek között gyülekezetbe járni és ott egységesen tanulni Isten szavából:

(Zsidók 10:23-25) . . .. 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Jézus megmondta a tanítványainak, mit kell tenniük azoknak akik a követői akarnak lenni, nincs kivétel és nincs olyan hogy Papi meg laikus osztály.

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig. . .

ezen kívül megtanította nekik, hogyan imádkozzanak, aminek az első nagyon fontos verse az, hogy szenteljék meg az Atyja nevét. De hát ezt meg nem is tudják, vagy nem akarják tudni.

(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved. . .

Meg Isten országát az emberek csak az égben képzelik el, nem úgy ahogy a teremtő,, hogy a földre is létre hozza, ahogy egykor volt, hanem elkezdenek mást beszélni homlok egyenest Isten akaratával.

Persze ide tartozik az is Hogy Isten azzal mocskolják, hogy a pokolba kínozza az élőket mert rosszak voltak, holott a teremtő ilyet nem mondott, még csak gondolni sem gondolt.

A halált adta büntetésűl, nem a kínzást.

Hát ez az igazság ez mind benne van a bibliában...

S merem bátran állítani, hogy ez az igazság...

2013. jan. 6. 22:14
 10/13 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Azok a keresztények, akik jó értelemben azok, azért biztosak, mert megélik lélekben az Istennel való személyes kapcsolatot. A szív meggyőződése teszi őket magabiztosakká, ami miatt készek ezért meghalni is. A múlt évben több százezren meg is haltak érte.
2013. jan. 6. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!