Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én látom úgy, hogy a...

Csak én látom úgy, hogy a keresztények csak prédikálni tudnak a szeretetről, mások megsegítéséről, de ténylegesen senkinek sem segítenek?

Figyelt kérdés
Többször előfordult már, az is,hogy kiírtam ide valami szomorú kérdést,aztán rámírtak hogy “az Isten így szeret meg úgy szeret” de amikor visszaírtam,arra már csesztek válaszolni

2018. dec. 1. 18:08
 81/95 anonim ***** válasza:
94%
Úgy, mint Strasbourgban?
2018. dec. 13. 10:39
 82/95 anonim ***** válasza:
0%
Strasbourgban? Mi volt ott és hogy jön ide?
2018. dec. 13. 10:49
 83/95 anonim ***** válasza:
100%

"vagy belátják hogy az iszlám vallás a békés együttélést írja elő?"

Korán (3:56): „Akik hitetlenek, azokat szigorú büntetéssel fogom büntetni, az evilágon és a túlvilágon, és nem lesznek nekik támogatóik. ”

Gondolom az evilági büntetést valakinek végre kell hajtani.

Korán (3:151): „S vetünk szívébe azoknak, kik hitetlenek rettegést, miáltal bálványokat állítottak Allah mellé, melyeknek nem adatott hatalom. Hajlékuk Pokol, s nyomor lakóhelye a rossztevőknek. ”

Itt nem tudom, hogy a bálvány alatt Krisztust és a Szentlelket értik? Mert legalább az egyik muszlim nagyon ecsetelte Szentháromságra vonatkozó kérdésnél, hogy tulképpen a keresztények politeisták, mert az egy Isten mellé emelik Krisztust és a Szentlelket is.

Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.”

Igazi békesség Allah útján harcolni, mások életét kiontani, de mindegy, mert ha meghal is hatalmas jutalommal várja Allah.

Korán (8:15-16): „Ó, kik hisznek! Ha találkoztok olyanokkal a harcban, kik tagadnak, hát ne fordítsatok nékik hátat. Aki ezen a napon hátát fordítja nékik, hacsak nem harci fondorlatból, avagy hogy törekedjek a csapathoz, hát bizony kivívja Allah haragját, s hajléka a Pokol, sorsa nyomorú.”

Tehát ha könyörületes egy muszlim, akkor azt Allah a pokollal jutalmazza. De jó tudni, hogy a fondorlatot szereti.

Tényleg a béke vallása.

2018. dec. 13. 11:00
 84/95 anonim ***** válasza:
0%

Látom benned egy igazi fanatikus keresztényt tisztelhetünk :) Bizonyára hitgyülis lehetsz, vagy valami hasonló szekta tagja. Elmondtam néhányszor hogy egy-egy sor kiragadásával és kiforgatásával nem jutsz sehova.

"Gondolom az evilági büntetést valakinek végre kell hajtani."

Ha megnézed a szövegkörnyezetet kiderül hogy azokra a hitetlenekre vonatkozik akik Jézus ellen cselt szőttek és Isten hajtja végre ellenük a büntetést.

"Itt nem tudom, hogy a bálvány alatt Krisztust és a Szentlelket értik? Mert legalább az egyik muszlim nagyon ecsetelte Szentháromságra vonatkozó kérdésnél, hogy tulképpen a keresztények politeisták, mert az egy Isten mellé emelik Krisztust és a Szentlelket is."

A szentháromsághívők politeisták, Jézus istenítése bálványimádás. Már a Bibliából is kiderül, Jézus nem Isten. Illetve a bálványimádás a Biblia szerint is az egyik legnagyobb bűn. A vers pedig a túlvilági büntetésről ír.

"Igazi békesség Allah útján harcolni, mások életét kiontani, de mindegy, mert ha meghal is hatalmas jutalommal várja Allah."

Tipikusan kiragadott vers, pedig egyből a következő vers tisztázza milyen harcról van szó:

"Vajon miért nem harcoltok Allah útján és azokért a férfiakért, nőkért és gyermekekért, akiket gyengeségük miatt elnyomnak, s akik azt mondják: "Urunk! Vigyél ki minket ebből a városból, amelynek gonoszak a lakói, s rendelj nékünk magadtól gyámolítót, s rendelj nékünk magadtól segítőt!"

Az elnyomott emberekért kell harcolni akik segítséget kérnek.

"Tehát ha könyörületes egy muszlim, akkor azt Allah a pokollal jutalmazza. De jó tudni, hogy a fondorlatot szereti."

Szó nincs ilyesmiről. Csatában ha valaki megfutamodik a harc elől, magyarul dezertál, az nagy bűnt követ el. A mai világi törvények is kb mindenhol súlyosan büntetik a dezertálást, háború esetén halállal is.

Ahogy korábban is mondtam szánalmas hogy egy-egy kiragadott verse kiforgatásával próbálod igazolni a hazugságaidat. Ezzel csak magadnak ártasz és lejáratod a vallásod. De mi ez a Strasbourg? Hogy jön ide?

2018. dec. 13. 11:58
 85/95 anonim ***** válasza:
75%

"A szentháromsághívők politeisták, Jézus istenítése bálványimádás."

Tehát akkor jól értelmeztem, hogy a keresztényekre vonatkoznak azok a részek.

"Isten hajtja végre ellenük a büntetést"

Nyilván, az lesz a pokol. De ott evilági büntetésről is beszél!

"Szó nincs ilyesmiről. Csatában ha valaki megfutamodik a harc elől, magyarul dezertál, az nagy bűnt követ el."

Miért hív egyáltalán Mohamed harcra? Látod mekkora a különbség? Krisztus békességre hívta a követőit, Mohamed pedig vérfürdőre, aki nem kér a vérfürdőből, arra pedig kegyetlen megtorlás jár.

Nem tudom milyen Strasbourgról beszélsz, én sehol sem említettem.

2018. dec. 13. 12:10
 86/95 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát akkor jól értelmeztem, hogy a keresztényekre vonatkoznak azok a részek."

Azokra a keresztényekre is vonatkozik akik szentháromsághívők. Lehet nem tudod de nem minden keresztény szentháromsághívő, kezdetben pedig egyáltalán nem is voltak ilyenek. Ez az irányzat terjedt el jóval Jézus után. És ahogy mondtam a bálványimádás a Biblia szerint is az egyik legnagyobb bűn.

"Nyilván, az lesz a pokol. De ott evilági büntetésről is beszél!"

Nem írja hogy konkrétan milyen büntetést kaptak. Meg kell nézni, mi lett azokkal akik annak idején üldözték Jézust.

"Miért hív egyáltalán Mohamed harcra? Látod mekkora a különbség? Krisztus békességre hívta a követőit, Mohamed pedig vérfürdőre, aki nem kér a vérfürdőből, arra pedig kegyetlen megtorlás jár."

Ez már tényleg nevetséges. Látom nem tudsz szembenézni a valósággal. Többször is leírtam versekkel alátámasztva hogy önvédelmi harcról van szó ha megtámadnak, és pont egyel feljebb meg azt hogy például az elnyomottak segítése érdekében. Erre megkérdezed miért kell harcolni? :) A te Bibliád szólított fel vérontásra nem a Korán, amit a keresztények gyakran alkalmaztak is a valóságban.

"Krisztus békességre hívta a követőit,"

Jézus is megparancsolta hogy fogjanak fegyvert a tanítványai:

Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.

Máté 1034-36 Azt mondja Jézus: „Nem békét jöttem hozni a földre, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek tulajdon családja lesz az ellensége.”

Mikor el akarták fogni Jézust, A Biblia szerint egyik tanítványa karddal megvágta a katonát. Ebből is látszik hogy Jézus helyesnek tartotta az önvédelmet és az igazságtalanság elleni fegyveres harcot. Ehhez viszont nem volt elég elég követője, mert életében alig volt néhány emberi aki hallgatott rá.

"Nem tudom milyen Strasbourgról beszélsz, én sehol sem említettem."

81-es nem te vagy?

2018. dec. 13. 12:52
 87/95 anonim ***** válasza:
75%

"Azokra a keresztényekre is vonatkozik akik szentháromsághívők. Lehet nem tudod de nem minden keresztény szentháromsághívő, kezdetben pedig egyáltalán nem is voltak ilyenek."

Ezek szerint akkor igaz a pletyka, hogy a muszlimok bizonyos esetekben hazudhatnak nyugodtan. Gondolom ez ilyen helyzet. Ha az apostoli atyák leveleit ismernéd (felteszem ismered valamennyire, amilyen sokat tudó embernek gondolod magadat), akkor látnád, hogy a keresztények kezdetektől fogva hittek a Szentháromságban. Amikor Mohamed kitalálta az iszlám vallást, akkorra már az ariánusok is közel teljesen eltűntek, csak egy-két szekta létezett, akik nem fogadták el a Szentháromságot, pl. az ebioniták, akik hitét Mohamed felhasználta az iszlám kitalálásakor.

"És ahogy mondtam a bálványimádás a Biblia szerint is az egyik legnagyobb bűn."

Nem, a Biblia nem sorolja az égbekiáltó bűnök közé.

"Nem írja hogy konkrétan milyen büntetést kaptak."

Gondolom akkor ezt meghagyta a követőinek. Például a koptok halált kaptak a muszlimoktól büntetésként. Kopt templomok földig rombolását, benne a hívőkkel együtt. Karácsonyi misén merényletet. Afrikai keresztények lefejezését. Van bőven választék és példa a földi büntetésre úgy látom.

"A te Bibliád szólított fel vérontásra nem a Korán"

Számtalan verset mutattam, ahogy a Korán szólít fel. Te egy verset sem mutattál, ahol Krisztus hív ilyesmire.

"A Biblia szerint egyik tanítványa karddal megvágta a katonát. Ebből is látszik hogy Jézus helyesnek tartotta az önvédelmet és az igazságtalanság elleni fegyveres harcot."

Bizonyos mértékig engedett az önvédelem, de a Koránban inkább megtorlásról olvashatunk, mint sem szükséges önvédelemről. Ahogy ezt a megtorlást láthatjuk Mohamed életútján is. Egyébként az említett résznél Jézus azt mondta a tanítványnak, hogy tegye el a kardot és meggyógyította a katonát. Jézus csak tanítványai életét féltette, az ellene elkövetett tetteket nem torolta meg, sőt imádkozott azokért, akik ártottak neki. Mohamed kegyetlenül megtorolt minden sérelmet.

"81-es nem te vagy?"

Szerinted? Most őszintén, ha ezt írom:

akkor én vagyok az a hozzászóló?

2018. dec. 13. 13:10
 88/95 anonim ***** válasza:
84%

"Strasbourgban? Mi volt ott és hogy jön ide?"

Nem nézed a TV-t?

Most volt a karácsonyi vásárban a derék muszlim, elkiáltotta magát az 'Allah akbár'-al és elkezdett lövöldözni, mint a megszállott.

Ilyenek vagytok!

2018. dec. 13. 13:39
 89/95 anonim ***** válasza:
0%

"Ezek szerint akkor igaz a pletyka, hogy a muszlimok bizonyos esetekben hazudhatnak nyugodtan."

Talán pont az a baj hogy ilyen pletykákból indulsz ki, de hogy jön ide a hazugság? Szó nincs erről a versben. Amúgy abban az esetben megengedett ha például te mint keresztény megfenyegetsz engem azzal hogy megölsz ha nem térek át a keresztény hitre. Ilyenkor mondhatom azt hogy keresztény leszek de valójában eszemben sincs áttérni. Egyébként a hétköznapi életben a muszlimok nem hazudhatnak senkinek.

"Ha az apostoli atyák leveleit ismernéd (felteszem ismered valamennyire, amilyen sokat tudó embernek gondolod magadat), akkor látnád, hogy a keresztények kezdetektől fogva hittek a Szentháromságban."

Kezdetben sok, egymástól független keresztény közösség volt saját evangéliumokkal. A szentháromsághívők csak egy volt közülük. Az akkori hatalom mögéjük állt, ezért ez terjedt el. Ezt követően az ariánusokat és más keresztény irányzatokat üldöztek a szentháromsághívők.

"az ebioniták, akik hitét Mohamed felhasználta az iszlám kitalálásakor."

Ennyi erővel akkor Jézus fogta az Ószövetséget, átalakította és kitalált egy új vallást. Persze nem így volt, de a te logikádból ez következik.

"Nem, a Biblia nem sorolja az égbekiáltó bűnök közé."

Nem égbekiáltó bűnök? :) Á nem Csak benne van a tízparancsolatban, de akkor szerinted nem nagy dolog ha egy keresztény hébehóba bálványokat imád?

"Gondolom akkor ezt meghagyta a követőinek."

Nem értesz magyarul vagy a felfogásoddal van baj? A vers szerint Isten bünteti meg, nem az emberek. Azt is mondtam hogy ez Jézust üldözőkre vonatkozik amit még mindig nem sikerült felfognod. Jézus nem alapított államot, így nem volt igazságszolgáltató rendszere sem, sőt követője is alig. Az iszlám szerint bíróságnak kell megállapítani a bűncselekmény tényét és kiszabni a büntetést, nem az egyes emberek dolga.

"Például a koptok halált kaptak a muszlimoktól büntetésként. Kopt templomok földig rombolását, benne a hívőkkel együtt."

A Közel-Keleten 10-15 millió kopt keresztény él ma is. Akik támadják őket terroristák, akiket amúgy a Nyugat pénzel. Európában viszont alig marad őslakos muszlim mert a keresztények elüldözték vagy legyilkolták őket.

"Számtalan verset mutattam, ahogy a Korán szólít fel."

Te kiragadtál egy-egy verset és azokat próbálod kiforgatni, ami eléggé szánalmasa. Keresztények csak ennyire képesek?

"Te egy verset sem mutattál, ahol Krisztus hív ilyesmire."

Te vallásod szerint Jézus Isten. Az Ószövetségi versekben Isten szólít fel tömeggyilkosságra. Ha Jézus Isten akkor ebből az következik hogy Jézus szólít fel tömeggyilkosságra.

"Bizonyos mértékig engedett az önvédelem, de a Koránban inkább megtorlásról olvashatunk, mint sem szükséges önvédelemről."

Önvédelemről van szó amire számos verset hoztam bizonyítékként.

"Egyébként az említett résznél Jézus azt mondta a tanítványnak, hogy tegye el a kardot és meggyógyította a katonát. Jézus csak tanítványai életét féltette, az ellene elkövetett tetteket nem torolta meg, sőt imádkozott azokért, akik ártottak neki."

Jézus azt mondta a tanítványainak hogy fogjanak kardot. Azért állította le őket azon az estén mert kevesen voltak. Nem tudtak volna nyerni.

"Mohamed kegyetlenül megtorolt minden sérelmet."

Mohamed próféta semmit nem torolt meg. Betartotta a törvényt. Ha a magyar bíróság elítél egy gyilkost az nem megtorlás hanem igazságszolgáltatás.

"Szerinted? Most őszintén, ha ezt írom:

akkor én vagyok az a hozzászóló?"

Össze-vissza hazudozol és összefüggéstelenül beszélsz. Simán kinézem belőled hogy te vagy az csak letagadod.

2018. dec. 14. 00:17
 90/95 anonim ***** válasza:
0%

"Most volt a karácsonyi vásárban a derék muszlim, elkiáltotta magát az 'Allah akbár'-al és elkezdett lövöldözni, mint a megszállott.Ilyenek vagytok!"

Ja értem. Te egyes emberek tettei alapján általánosítasz. Akkor ha nem baj, én is alkalmazom ezt keresztények esetében. Köztudott hogy sok keresztény pap pedofil. Ezek szerint nálatok keresztényeknél elfogadott gyerekek megrontása. Ilyenek vagytok! Aztán ott a sok szélsőséges keresztény és terrorszervezet akik ártatlanokat gyilkolnak tömegesen. Ilyenek vagytok! Vagy ott az a keresztény család akik láncra verték gyerekeiket és arra kényszerítették őket hogy memorizálják a Bibliát. Ilyenek vagytok!

Ezek hogy tetszenek?

2018. dec. 14. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!