Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én látom úgy, hogy a...

Csak én látom úgy, hogy a keresztények csak prédikálni tudnak a szeretetről, mások megsegítéséről, de ténylegesen senkinek sem segítenek?

Figyelt kérdés
Többször előfordult már, az is,hogy kiírtam ide valami szomorú kérdést,aztán rámírtak hogy “az Isten így szeret meg úgy szeret” de amikor visszaírtam,arra már csesztek válaszolni

2018. dec. 1. 18:08
 11/95 anonim ***** válasza:
14%

Még valami:

A példám szerint pl. 1000 keresztényből 1-2 normális. A többi selejt.

2018. dec. 2. 09:21
 12/95 anonim ***** válasza:
29%
Én együttéreznék, de nem találnék szavakat. Úgyhogy nem biztos, hogy tudnék segíteni. Nem vagy a közelben, hogy megsimogassam a fejedet, a válladat, és nem ismerlek, hogy átölelhesselek.
2018. dec. 2. 09:49
 13/95 anonim ***** válasza:
0%

Ha egy keresztény, vagy egyáltalán egy vallásos segítséget, támogatást kap, akkor nem hálás érte annak, aki adja, mert hite szerint nem az az ember adta, akitől valójában kapta, hanem magától Istentől, aki rávette a segítőt, az adakozót az irgalmas cselekedetre.

Márpedig a hála, a segítség elismerése alapvető mozgató erő, hiszen ki a fene akar hálátlan emberekre jóindulatot pazarolni, de mivel a keresztények, illetve a vallásosak tudják, hogy miképpen megy ez, hogy maguk sem lennének hálásak, ezért nem is váltják tettekre az eszméiket.

Az álszent duma, hogy nem ismeri az ember az összes keresztényt, hiszen ha bőven lenne adakozó a Földön, akkor nem lenne ennyi nyomorúság, vagyis csak nagyon kevesek azok, akik tényleg akarnak is másokon segíteni, a melldöngetésen kívüli valóságos tettekkel.

Az Iszlám parancsolatai ugyan előírják az alamizsna adását, de az alamizsna nem hathatós segítség, ahogyan az kitűnik a szó értelméből is, bár ami azt illeti, még mindig több a semminél.

2018. dec. 2. 15:48
 14/95 anonim ***** válasza:
93%

Lehet én értelmeztem rosszul a kérdést és te helyesen, de szerintem szóbeli segítségről, támogatásról volt szó és nem anyagiról. De lehet igazad van és pénzt kért a kérdező a keresztényektől.

Ettől függetlenül, bármilyen hihetetlen számodra, a világ leggazdagabb embereinek többsége nem keresztény. A keresztények több mint fele szegénységben él, például Afrikában, Dél-Amerikában, Indonéz szigeteken, Indiában, stb... sőt sok helyen még üldözik is őket, a közel-keleten az iszlám, keletebbre pedig hol a hinduk, hol a buddhisták, míg másutt az ateisták (Kína, Észak-Korea).

Ettől függetlenül, a legtöbb karitatív szervezet keresztény, gyanítom, hogy a legtöbb anyagi segítséget is a keresztények adják ezeken a szervezeteken keresztül. Ha mindenki csak annyit tenne, mint a keresztények, bár lenne szegénység, de sokkal kisebb mértékű.

Egyébként te konkrétan mivel segítesz a nélkülöző embereken? Mert gondolom nem csak lózungokban beszélsz, hanem szerénységből nem említetted, hogy miként segíted a világ szegényeit. Persze nem várom el, hogy India nyomortelepeire menj segíteni, mint Teréz anya nővérei, mert én sem mentem oda, de biztos a tőled telhető legtöbbet megteszed.

2018. dec. 2. 16:30
 15/95 anonim ***** válasza:
54%

Ami azt illeti, nem igazán hiszek a karitatív szervezetekben, illetve az a véleményem, hogy tisztelet a kivételnek, de a többségük a saját jólétét tartja a fontosnak és alibiből tesznek olyan tevékenységet, ami a vállalt kötelességük lenne.

Elhíresül némelyik eset, amolyan 'Róbert bácsi konyhája' jellegű és a keresztény szervezetekben sem bízok egy cseppet sem, hiszen láthatóan szinte semmi eredménye nincs a tevékenységüknek.

Magam nem vagyok vallásos és mellette nem is vetett fel soha a pénz, amit egyébként is a családomra kellett költenem, a gyermekeimre, a felnevelésükre és komoly erőfeszítéseket tettem, hogy ez minél jobban sikerüljön.

Ennek ellenére amit tudtam, megtettem, olyan alamizsna szinten, életem során gyakran adtam nincsteleneknek sajnálatból aprópénzt és amennyire tudtam, támogattam azokat a szerveket, szervezeteket, például a szavazatommal, amelyek célkitűzéseiben szerepelt a hajléktalankérdés megoldása, hiszen ilyen nagy volumenű cselekedetre csak az állam képes.

Mindig is olyan érzelmű voltam, ami az egyszerű nép pártján áll, bár nemigen politizálok, csak időnként egy kicsit, de mindezen alkalmakkor a szegénység enyhítése a célom, illetve ezeket preferálom.

Soha nem gondoltam azt, hogy mindenkit szeretnem kell, mert csak azt akarom és tudom szeretni, aki szeretetre méltó és nem is akartam soha az emberiséget megváltani, talán csak kamaszkorom fiatalsága idején lehettek ilyesmi gondolataim, de már nem emlékszem eléggé rájuk, meg tapasztaltabb lévén amúgy is mindenki rájön arra, hogy mennyi telhet tőle.

Szerintem elég, ha mindenki becsületesen él, szorgalmasan dolgozik és adózik, amelyből az állam rendezhetné a szegénység helyzetét.

Mindemellett én támogatom apróságokkal a krishnásokat például, vagy a Máltai szeretetszolgálatot, akik olajat, cukrot, olcsó tésztát gyűjtenek esetenként a rászorulóknak, ezt aligha fogja bárki ellopni, legalább is remélhetően, így talán névtelenül is segíthetek kicsit másokon, mert magam is egyszerűen élek, sőt talán rászorulnék segítségre is, de még soha senkitől nem kunyeráltam.

2018. dec. 2. 17:11
 16/95 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy közel korrekt válasz, de motoszkál a fejemben a kérdés, hogy te miért vársz el irreális dolgokat másoktól? Szerinted a keresztények többségének nincs családja, akiket el kell tartaniuk? Gondolod a keresztények nem szoktak segíteni legalább egy kis apróval? Mindenkinek nyilván nem, én sem tudnék adni minden kéregetőnek Budapesten aki leszólít és nem is biztos, hogy az a legjobb módja a segítségnek. De például nálunk ezen a héten gyűjtenek tartósélelmiszert egy olyan otthonnak, ahol fogyatékkal élő emberekkel foglalkoznak. Bár te írtad, hogy nem hiszel a karitatív szervezetekben, én hiszem, hogy jó helyre fog kerülni az összegyűjtött élelmiszer és nem valami Róbert bácsi lak belőle jól. Ahogy hiszem, hogy a helyi karitasz szervezet által gyűjtött adományokból sem Róbert néni fog magának új táskát venni, hanem olyan szegény idősemberekhez és kisgyerekesekhez kerül, akik valóban rászorulnak.

Persze ki így, ki úgy nézi a dolgokat, amit leírtam, csak egy vélemény volt a sok közül.

2018. dec. 2. 17:33
 17/95 anonim ***** válasza:
81%

Úgy tapasztaltam, hogy a keresztények ebben is átlagosak, mint minden másban is: van, aki segít... van, aki kicsit, van, aki többet. Van, aki semmit. Olyan is van, aki inkább árt.

Inkább az a gond, hogy a legtöbb nagyra tartja magát, hogy ő aztán micsoda nagy keresztény... pedig nem. Embernek átlagos, tehát kereszténynek gyenge a többségük.

2018. dec. 2. 17:48
 18/95 anonim ***** válasza:
24%

"Ez egy közel korrekt válasz, de motoszkál a fejemben a kérdés, hogy te miért vársz el irreális dolgokat másoktól?"

Nem várok el semmit másoktól, csak leírtam 13 -ban, hogy a keresztények szerintem miért nem segítenek másokon. Én nem vagyok keresztény, azt gondolom, hogy aki jószívű, az ad, amennyit tud, vagy akar.

A keresztények nem jószívűek, a tények ezt mutatják.

" a keresztények ebben is átlagosak, mint minden másban is: van, aki segít... van, aki kicsit, van, aki többet. Van, aki semmit. Olyan is van, aki inkább árt."

Na de az elveik szerint segíteni kellene, csakhogy mégsem teszik, akkor mi az oka szerinted ennek?

Márpedig szerintem az átlag alatt segítenek, hiszen ha jól tudom, közel kétmilliárd keresztény létezik, ha csak keveset is segítene mindegyik, mondjuk havi ezer Forinttal, akkor az kétezer milliárd lenne havonta, amiből már komoly dolgokat lehetne tenni, de nem így megy, mert az óriási többség egy fityinget sem ad soha.

2018. dec. 2. 19:34
 19/95 anonim ***** válasza:
31%

"mert az óriási többség"

Na, álljunk csak meg!

Nem MIND téged fog segíteni!

Így meg ugye nem veszed észre...

2018. dec. 2. 19:39
 20/95 anonim ***** válasza:
21%

" nem veszed észre..."

Nem bizony!

2018. dec. 2. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!