Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én látom úgy, hogy a...

Csak én látom úgy, hogy a keresztények csak prédikálni tudnak a szeretetről, mások megsegítéséről, de ténylegesen senkinek sem segítenek?

Figyelt kérdés
Többször előfordult már, az is,hogy kiírtam ide valami szomorú kérdést,aztán rámírtak hogy “az Isten így szeret meg úgy szeret” de amikor visszaírtam,arra már csesztek válaszolni

2018. dec. 1. 18:08
 51/95 anonim ***** válasza:
0%

Ne már, ki ás mikor építette fel azt a bárkát?

Technológiai képtelenség, fából nem lehet ekkora hajót építeni, kizárt eset, nem lenne képes úszni és egyben maradni.

2018. dec. 8. 12:02
 52/95 anonim ***** válasza:
100%
Kitalálhatod elég könnyen, hogy hol költenek ilyesmire, hol máshol, mint az USA-ban. Ettől függetlenül felépítették, szóval biztos lehetséges. Ha van pénzed és érdekel, saját szemeddel is láthatod.
2018. dec. 8. 12:38
 53/95 anonim ***** válasza:
0%
Én sokat segítek a szegényeken. Amikor csak időm engedi, pozitív energiát küldök nekik és nagyon hálásak érte.
2018. dec. 8. 14:12
 54/95 A kérdező kommentje:

Én is csóró vagyok,meg még tanuló vagyok,így nem igazán tudok adakozni.

Hát úszni nem biztos hogy tud,de megépítették

2018. dec. 8. 15:57
 55/95 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ez egy nagyon gyenge kifogás, hogy "csóró" vagy. Teréz anya se volt milliomos, még is tudott segíteni az embereken.

De ha te nem segítesz másokon, miért veted más szemére, hogy rajtad sem segít? Nem kétszínű dolog ez?

2018. dec. 8. 16:05
 56/95 anonim ***** válasza:
0%
Sheral nevű felhasználó úgy tűnik nem akar válaszolni, pedig két egyszerű kérdést tettem fel és kíváncsi vagyok a válaszokra.
2018. dec. 9. 20:50
 57/95 Sheral ***** válasza:
100%

Kedves #48

A #47-es válaszommal már mindenféle mellébeszéléstől mentesen megkaptad a választ. A kereszténység az Újszövetségen alapszik. Az Ószövetség is fontos része a Bibliának, persze, hogy ugyanaz az Isten szerepel mind a kettőben. (Hogy jut eszedbe egyáltalán ilyeneket megkérdezni?) A probléma az, hogy te teljesen figyelmen kívül hagyod, hogy a Katolikus Egyház nem szó szerint értelmezi a Bibliát és ezzel így van az összes történelmi keresztény egyház is. Tehát keresztény szemmel az ószövetségi Istennek egy hibás értelmezése, amit te próbálsz csinálni, hogy egy gonosz Istent képzelsz a zsidók élére. Éppen azért állította meg Isten Ábrahámot Izsák feláldozásában, mert a zsidóknak alapvetően téves, pogány istenképük volt és félreértették Istent, éppen úgy, ahogy most te teszed.

A Biblián más vallások is alapulnak, mint a Zsidó és az Iszlám vallás is, azonban ők egészen más következtetésekre jutnak, mint a keresztények. Amennyiben a Katolikus Egyházra vonatkozóan szeretnél kritikát megfogalmazni, kérlek a katolikus teológiát kritizáljad és ne a Bibliát.

2018. dec. 10. 10:16
 58/95 anonim ***** válasza:
4%

# 57

Azt mondod az Ószövetség és Újszövetség Istene ugyanaz. Rendeb, de mit jelent az hogy nem szó szerint kell értelmezni a Bibliát? Például az alábbi verseket akkor szerinted hogyan kell értelmezni?

Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Szóval ezeket hogyan kell akkor értelmezni? Bárhogy nézem ezeket a verseket, népirtásra szólítanak fel. Kivétel képeznek a szűz lányok, mert őket meg lehet tartani rabszolgának. Nem így látod?

Mózes 5. 22 20-21)Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szűzesség a leányban: Akkor vigyék ki a leányt az ő atyjának háza elé, és az ő városának emberei kövezzék meg kővel, hogy meghaljon; mert gyalázatosságot cselekedett Izráelben, paráználkodván az az ő atyjának házánál. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt.

Ez pedig egy törvény ami szerint a parázna lányokat halálra kell kövezni. Te ezt másképp értelmezed?

Szóval várom akkor a fenti versek nem szó szerinti értelmezését.

2018. dec. 10. 20:18
 59/95 anonim ***** válasza:
93%

"Bárhogy nézem ezeket a verseket, népirtásra szólítanak fel. Kivétel képeznek a szűz lányok.."

Itt még a szűz lányok sem kivételek:

Korán (9:5): „A ha elmúlnak a Sérthetetlen Hónapok, hát vágjátok le a bálványimádókat, bárhol is találtok rájuk, s vegyétek őket, ostromoljátok őket, s fektessetek nekik mindannyinak csapdát. S ha megbánják, s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát hagyjátok útjukat.”

Jah egy kivétel van, ha behódolnak Mohamednek.

Korán (9:14): „Vágjátok le őket! Megfenyíti őket Allah kezeitek által, s Ő megzavarja őket, s pártfogol titeket ellenükben s ő begyógyítja a hívők népének kebelét.

Korán (9:29): „Harcolj azokkal, kiknek megadatott az Írás és nem hiszik Allahot, az Ítélet Napját, s nem tiltják azt, mit Allah és az Ő Hírnöke megtiltott, s nem vallják az Igaz Hitet addig, míg meg nem fizetik készséggel a sarcot, s lealacsonyodnak.”

Gondolom itt a keresztények és zsidók kiirtásáról van szó, mert az iszlám hit szerint ezek tartoznak még az Írás népéhez.

Korán (9:73): „Ó, Próféta! Küzdj a hitetlenek, s a képmutatók ellen! Légy dühös rájuk. Hajlékuk a Pokol, s ínség a végzetük.”

Nem tudom, hogy itt a hitetlenek elleni harc az ateisták ellen szól, vagy úgy általában a más vallásúakkal szemben?

Korán (17:16): „S ha Mi el akarjuk pusztítani a települést, hát elrendeljük azt (annak), kik könnyen éltek benne, s züllesztettek benne, majd érvényre jut a Mondás, s Mi azt a semmivel tesszük egyenlővé.”

Itt nem városok teljes kiirtásáról van szó? Még a szűz lányok se menekültek.

Korán (47:3-4): „Ez hát, miáltal kik tagadnak, a hamisat követik. Eképpen veti Allah az embereknek példáikat. S midőn ha találkoztok azokkal kik tagadnak, hát (legyen) nyakszegés, míg fel nem morzsoljátok ők s rabláncra nem fűzitek őket.

Szép jövő, vagy nyakszegés vagy rablánc.

Mózes és az egész Ószövetség ehhez a vérszomjhoz képest kismiska.

2018. dec. 10. 20:51
 60/95 anonim ***** válasza:
26%

Azt kértem a kedves keresztény hozzászólóktól hogy tisztázzák a fenti verseket a Bibliából. Te ehelyett a szokásos, Koránból kiragadott versekkel jössz. Ezerszer el lett mondva hogy ezek háborús konfliktusokra vonatkoznak és önvédelemről van szó. Egyébként ez ki is derül a szövegkörnyezetből vagy a kapcsolódó versekből, de ugye te ezeket "elfelejtetted" bemásolni.

Eléggé szánalmas hogy a saját keresztény vallásod tanításainak tisztázása helyett, válaszként egy másik vallást rágalmazol.

Szóval továbbra is várom hogy a kedves keresztények tisztázzák ezeket a verseket.

2018. dec. 11. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!