Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták, ti miért...

Kedves ateisták, ti miért tekintitek a hitet rossznak, tudva azt, hogy a ti világnézetetek még sokkal rosszabb?

Figyelt kérdés

íme a ti gondolkodástok.

https://www.youtube.com/watch?v=usOzM7MFo5g&feature=youtu.be

2018. szept. 18. 22:05
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/352 Mansour ***** válasza:
69%

"ajánlok kettő számodra új könyvet tanakh (zsidó szent könyv)"

A Tanakh az gyakorlatilag az Ószövetség, tehát egy kereszténynek nem lehet új :) Valószínűleg a Talmuddal kevered.

2018. okt. 5. 09:16
 102/352 Pombe ***** válasza:
91%

#95: "...akkor ajánlok kettő számodra új könyvet tanakh (zsidó szent könyv) korán (arab szent könyv) mindkettőben bent van jézus mint proféta"

Én is ajánlok neked valamit.

Ha vitázol, akkor figyelj oda arra, amit a vitapartnered ír. Nem csak hamisítások terjesztését propagálod, rágalmazol, de még a vitapartnered beírásaira is nagy ívben, magasról...

Én is írtam már korábban a Tanakh-ról a #84-ben, és ha azt megértetted volna, akkor most nem körmöltél volna ilyen sületlenséget.

A #81-ben még ezt is beszúrtam neked:

[link]

Idézve: "A Jézus-hit a keresztény egyházak dogmarendszerének része, nem a zsidó vallásé. A zsidóságban Jézus még prófétaként sem jelenik meg, egyáltalán semmilyen szerepet nem játszik."

Ez is alaposan rád férne átolvasni, hogy lásd, mennyi zöldséget és alaptalanságot terjesztetek: [link]

Még jó, hogy benne van Jézus a Koránban, mint próféta! A Korán sokkal de sokkal később keletkezett, mint a Biblia kompletten, és a Korán annak állításaira is támaszkodott keletkezésekor, és a Korán nem egy tudományosan megalapozott történelemkönyv... nemde? Hogy az egyik történetek gyűjteménye a másik gyűjteményből születik, azért nem egy szokatlan dolog.

Amúgy ha ilyen hitelesnek tartod a Koránt, akkor azt is elismered, hogy Mohamed mellett Jézus csak másodhegedűs volt?

2018. okt. 5. 10:23
 103/352 Pombe ***** válasza:
100%

Hoppá... most aztán jó nagy bakikat követtem el az előzőben én is, de legalább beismerem... :(

Elnézést, elnézést főleg a #95-ös beírótól! Figyelmetlen voltam, és valamiért azt hittem, hogy a #95 a @Kérdező megjegyzése volt.

A @Kérdezőtől meg annyiban tartozom bocsánatkéréssel, mert bár sok bűn terheli a lelkét, de pont a figyelmetlenségben ez esetben ártatlan.

2018. okt. 5. 11:29
 104/352 Pombe ***** válasza:
96%

Ja...

Mellesleg meg tudná mondani valaki, hogy egy mélyen vallásos tag minek nyit topikot a Valláskritika rovatban???

:]

2018. okt. 5. 12:23
 105/352 anonim ***** válasza:
96%
Mert van önkritikája, és tudja, hogy amit írt, abból igazi valláskritika lesz!
2018. okt. 5. 13:15
 106/352 A kérdező kommentje:

Kedves Pombe.

Ha nem érted, hogy mit jelent helytartó, írd be az angol fordítóba. Az igemorzsa írója valószínű, hogy a Bibliát idézte. Nem értem mi ez a nagy porkavarás.

Egyébként mivel bizonyítod, hogy a történelemírók mindig az igazságot írták le, főleg úgy, hogy ők is sok esetben másoktól tájékozódtak.

Ha megfigyeled például Erdély történelmét, olvasd el mit írnak a magyarok, és mit írnak a románok.

Egyébként te kell bizonyítsd, a történelem hitelességét, mert ti helyeseltétek az 54-es hozzászólót.

Várom a bizonyítékokat ami nem írás és vésés, hanem bizonyíték, mivel a Bibliától is ezt megkövetelitek.

Benne van a kérdésben!

2018. okt. 5. 14:10
 107/352 anonim ***** válasza:
94%
pombe te is én is emberek vagyunk meg esik hogy hibázunk most nem tudunk 5 percenként fel lépni az oldalra (aki tud annak túl sok a szabad ideje) én pusztán a koránt megemlítettem és igen hirtelen kevertem a két könyvet :D és félre írtam egy-két dolgot! valóban jézus nem messiás a zsidók közt még... :D hiszen a kereszténységet sem ő hozta létre de miatta jött létre
2018. okt. 5. 14:17
 108/352 anonim ***** válasza:
100%

106

A történelem TUDOMÁNY.

A biblia vallásos mesekönyv.

Ennyi. Nincs tovább.

Szánalmassá teszed magad, és rossz fényt vetsz azokra ahívőkre, akiknek az agyuk is kifejlődött, ezekkel a hülyeségekkel.

2018. okt. 5. 14:22
 109/352 anonim ***** válasza:
0%
figyi azért a biblia sem mesekönyv csak nem szó szerint írja le a dolgokat hanem egy fajta mögöttes tartalom szerint csak hát igen egyesek nem elég felnyitottak hogy megértsék :/ pl az özönvíz már a sumér korban is megjelent szoval nagyon is lehetséges hogy volt valahol egy hatalas árvíz / japánt már többször is sújtotta árvíz
2018. okt. 5. 14:34
 110/352 A kérdező kommentje:
2018. okt. 5. 15:58
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!