Kedves ateisták, ti miért tekintitek a hitet rossznak, tudva azt, hogy a ti világnézetetek még sokkal rosszabb?
"ajánlok kettő számodra új könyvet tanakh (zsidó szent könyv)"
A Tanakh az gyakorlatilag az Ószövetség, tehát egy kereszténynek nem lehet új :) Valószínűleg a Talmuddal kevered.
#95: "...akkor ajánlok kettő számodra új könyvet tanakh (zsidó szent könyv) korán (arab szent könyv) mindkettőben bent van jézus mint proféta"
Én is ajánlok neked valamit.
Ha vitázol, akkor figyelj oda arra, amit a vitapartnered ír. Nem csak hamisítások terjesztését propagálod, rágalmazol, de még a vitapartnered beírásaira is nagy ívben, magasról...
Én is írtam már korábban a Tanakh-ról a #84-ben, és ha azt megértetted volna, akkor most nem körmöltél volna ilyen sületlenséget.
A #81-ben még ezt is beszúrtam neked:
Idézve: "A Jézus-hit a keresztény egyházak dogmarendszerének része, nem a zsidó vallásé. A zsidóságban Jézus még prófétaként sem jelenik meg, egyáltalán semmilyen szerepet nem játszik."
Ez is alaposan rád férne átolvasni, hogy lásd, mennyi zöldséget és alaptalanságot terjesztetek: [link]
Még jó, hogy benne van Jézus a Koránban, mint próféta! A Korán sokkal de sokkal később keletkezett, mint a Biblia kompletten, és a Korán annak állításaira is támaszkodott keletkezésekor, és a Korán nem egy tudományosan megalapozott történelemkönyv... nemde? Hogy az egyik történetek gyűjteménye a másik gyűjteményből születik, azért nem egy szokatlan dolog.
Amúgy ha ilyen hitelesnek tartod a Koránt, akkor azt is elismered, hogy Mohamed mellett Jézus csak másodhegedűs volt?
Hoppá... most aztán jó nagy bakikat követtem el az előzőben én is, de legalább beismerem... :(
Elnézést, elnézést főleg a #95-ös beírótól! Figyelmetlen voltam, és valamiért azt hittem, hogy a #95 a @Kérdező megjegyzése volt.
A @Kérdezőtől meg annyiban tartozom bocsánatkéréssel, mert bár sok bűn terheli a lelkét, de pont a figyelmetlenségben ez esetben ártatlan.
Ja...
Mellesleg meg tudná mondani valaki, hogy egy mélyen vallásos tag minek nyit topikot a Valláskritika rovatban???
:]
Kedves Pombe.
Ha nem érted, hogy mit jelent helytartó, írd be az angol fordítóba. Az igemorzsa írója valószínű, hogy a Bibliát idézte. Nem értem mi ez a nagy porkavarás.
Egyébként mivel bizonyítod, hogy a történelemírók mindig az igazságot írták le, főleg úgy, hogy ők is sok esetben másoktól tájékozódtak.
Ha megfigyeled például Erdély történelmét, olvasd el mit írnak a magyarok, és mit írnak a románok.
Egyébként te kell bizonyítsd, a történelem hitelességét, mert ti helyeseltétek az 54-es hozzászólót.
Várom a bizonyítékokat ami nem írás és vésés, hanem bizonyíték, mivel a Bibliától is ezt megkövetelitek.
Benne van a kérdésben!
106
A történelem TUDOMÁNY.
A biblia vallásos mesekönyv.
Ennyi. Nincs tovább.
Szánalmassá teszed magad, és rossz fényt vetsz azokra ahívőkre, akiknek az agyuk is kifejlődött, ezekkel a hülyeségekkel.
És még ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!