Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted, mi a "valláskritika...

Szerinted, mi a "valláskritika"rovat célja?

Figyelt kérdés

Volt olyan Isten nélküli fórumozó,aki egy ökölvívó ringként értelmezte,amely arra való,hogy egymást üssük,vágjuk,rúgjuk,tapossuk,de amikor"istentelennek"fordítottam az "ateista"szót,a"Tudományos és Köznyelvi Szavak

Magyar Értelmező Szótára szerint,vérig sértődött,s engem gyűlölködőnek minősített.

Valóban arra való,hogy egymáson leverjük minden boldogtalanságunk fusztráltságát,bosszúját?

Mit szólnál,ha egy idegen hívatlanul benyitna hozzád,és minden családi emlékedet,az otthonosságodat jelentő dolgaidat tűzre hányná,feleséged,szüleidet,gyermekeidet minden gyalázatos jelzővel illetné,s otthonodat,egy rohadt putrinak?...

Az Isten nélküli emberek így viszonyulnak vallásunkhoz,hitünk alapját képező értékeinkhez,példaképeinkhez ebben a rovatban.(Tisztelet a jelenséget erősítő kivételeknek!)

Szerinted is "valláskritika",az istentagadás,a vallásos emberek,hit,felekezetek,azok létjogosultságának gyalázása,tagadása?

Ha nem,szerintetek mivel foglalkoznak a moderátorok?

2018. febr. 9. 08:51
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
28%
Bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!
2018. febr. 12. 13:13
 52/60 A kérdező kommentje:

Rendben! Tudomásul vettem.

A "Valláskritika" oldal szellemi ring, szabályok nélkül, aminek célja, hogy kitombolja az ide járó istentelen, minden frusztrációját,a vallásos emberekkel szemben.

Természetesen,egy vallásos ember NEM HASZNÁLHAT olyan kifejezéseket,amelyek tökéletesen meghatározzák ezek viselkedését.

Az "istentelen" szó,nem azt jelenti,mint ahogyan a "Tudományos és Köznyelvi Szavak

Magyar Értelmező Szótára" írja,hanem egy fokozószó, illetve szitokszó.

(Boldogan mellőzném,ha nem adnának rá okot istentelenkedő hozzászólások!)

Ezen kívül,természetes joga minden idegennek,betörni egy vallásos ember magánszférájába,ott nyugodtan garázdálkodhat, és el kell tűrnie, hogy a garázdálkodó sértegesse,letapossa szeretteit.

Hálás vagyok Istennek,hogy nem vagyok kénytelen élni,egy ilyen megátalkodottan istentelen társadalomban!

2018. febr. 12. 18:01
 53/60 A kérdező kommentje:

51.Hsz!

Én megbocsájtok nekik,de ez nem lényeges,és gyakorlatom van abban.

Viszont Isten irgalmazzon az ilyen istenteleneknek!

2018. febr. 12. 18:04
 54/60 A kérdező kommentje:

Rendkívül tanulságos, hogy a több, mint 50 válaszból, saját portáján söprögetett 3 hozzászólás, a többi összes, idegen portákat igyekezett szennyezni!

Vajon ez jellemző az egész magyar társadalomra?

2018. febr. 12. 18:09
 55/60 A kérdező kommentje:

Nyilvánvaló,hogy az Istenben való hit,erőt,békét,reményt,életcélt,szeretetet,boldogságot ad,s ezt a jót mi,szeretnénk megosztani másokkal is .

Téged-istentelenként- mi késztet arra,hogy belegázolva lelkivilágunkba szétrombold mindazt?

2018. febr. 12. 18:20
 56/60 Darkmoon80 ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

Írod:

"A "Valláskritika" oldal szellemi ring, szabályok nélkül, aminek célja, hogy kitombolja az ide járó istentelen, minden frusztrációját,a vallásos emberekkel szemben. "

Láthatóan TE vagy az aki flusztráltságát mások szándékos sértegetésével próbálod levezetni.

Szabályok is vannak, és moderátorok is.

Néha nagyvonalúak, és eltűrik az olyan szabálytalanságokat, mint amit te rendszeresen elkövetsz (" ... mások sértegetéséért, ...", de lelkük rajta.

---

Írod:

"Ezen kívül,természetes joga minden idegennek,betörni egy vallásos ember magánszférájába,ott nyugodtan garázdálkodhat, és el kell tűrnie, hogy a garázdálkodó sértegesse,letapossa szeretteit. "

Hmmm. "garázdálkodhat..." Mióta garázdaság leírni valamiről egy véleményt, megfelelő érvekkel alátámasztva?

De egyébként valahol nagyon eltévedtél!

Mondd csak, mióta magánszférád a VALLÁSKRITIKA ROVAT? ("természetes joga minden idegennek,betörni egy vallásos ember magánszférájába")

Ez nem egy NYILVÁNOS fórum, ahol bárki szabadon (a megengedett határok között) véleményt nyilváníthat? Ugye az???

Ellenben:

Tudnál mutatni akár egyetlen olyan esetet, amikor a tényleges magánszférádba hatoltam? Írtam neked magánlevelet? Telefonon zaklattalak? Becsöngettem hozzád? Ugye nem, hiszen CSAK itt a VALLÁSKRITIKA oldalon feltett kérdések hozzászólásaiban találkoztunk, azt sem tudom, ki vagy hol élsz, mit csinálsz?!

---

Írod:

"Rendkívül tanulságos, hogy a több, mint 50 válaszból, saját portáján söprögetett 3 hozzászólás, a többi összes, idegen portákat igyekezett szennyezni! "

Érdekes! Feltettél egy kérdést, mely még csak nem is a vallásról szól, hanem egy szó értelmezéséről.

Miért is gondolod, hogy csupán a hívők előjoga ebben a témakörben véleményt nyilvánítani? Talán azt remélted majd a pártodat fogják? Még ez sem jött össze!

---

További megjegyzés:

Beláthatnád vallásosként TE vagy az, aki nem a VALLÁS rovatot látogatod, hanem a VALLÁSKRITIKA rovatot.

Vajon milyen okból??? Kritizálni akarod talán a vallást? Ha nem, akkor mit keresel itt?

Vagy talán eddig tényleg nem tudtad mi a célja a rovatnak? Azért tetted fel ezt a kérdést?

Nos, akkor most már láthattad a válaszokból, amelyek a kérdésedre érkeztek, hogy a túlnyomó többség véleménye szerint rovatnak célja a vallásokkal kapcsolatos kritikák megvitatása.

HA TÉGED ez zavar, akkor talán inkább a VALLÁS rovatot olvasgasd és ne a VALLÁSKRITIKA rovatot!

Még egy megjegyzés:

" (Boldogan mellőzném,ha nem adnának rá okot istentelenkedő hozzászólások!) " (mármint mások szándékos sértegetését)

Akkor is mellőzhetnéd, ha mégannyira is adnak rá okot!!!

Szerintem az ember ÖNMAGÁÉRT felel, saját magáról tesz tanúbizonyságot azzal, hogy hogyan nyilvánul meg!

Nem veszed észre, hogy magadat járatod le a viselkedéseddel??? (Még ha mégannyira is lenne rá okod, amennyire nincs!)

Bizony!

TE törsz be mások szférájába (valláskritika rovat). (*)

TE nem söprögetsz a saját házad előtt (vallás rovat).

(*) Nehogy félreérts!

Ez egy NYILVÁNOS fórum, ahol bárki szabadon (a megengedett határok között) véleményt nyilváníthat! Te is, én is! De aki megteszi, vállalja fel annak a kockázatát, hogy lesznek akik nem értenek egyet a véleményével.

És akit ez bánt, megsért, okosabban teszi, ha nem itt beszél a nézeteiről, hanem egy olyan közösségben, ahol mindenki azonos nézeteket vall vele!

2018. febr. 12. 21:06
 57/60 A kérdező kommentje:

56.Hsz!

Egy istentelen hozzászólása,számomra felér egy babgulyás utáni szösszenet értékével.

2018. febr. 18. 14:59
 58/60 anonim ***** válasza:

#57. hozzászólás = csak az írjon ide, aki egyetért velem, a többiek menjenek a francba.

Az felmerült már benned, hogy aki ennyire egyoldalúan látja a dolgokat, mint te, azzal gond van, nem is kicsi?

2018. febr. 18. 15:05
 59/60 A kérdező kommentje:

58.Hsz!

Meglehetősen korlátolt értelmezésed van!

Az egy dolog,hogy egy istentelen ember véleménye nem érdekel,mert csak korlátolt válaszokat adhat,de temérdek értelmes ateista,és más vallású írhat érdekes,értékes,és helytálló dolgokat.

Amit rólam állítasz,az alaptalan,korlátolt gondolkozású értelmezés.Hazugság.

Én javaslom,hogy ne ítélkezz más emberek felett,mert nagy valószínűséggel tévedsz,mint az én esetemben!

2018. febr. 19. 21:03
 60/60 anonim ***** válasza:

Hagyjuk, kedves, hagyjuk...

Megint csak magadat járatod le.

2018. febr. 20. 10:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!