Ateisták! Mennyire tartjátok színvonalasnak a Facebookon szerveződő ateista oldalakat és csoportokat?
Magyar Ateista Mémbázis jó
Szórakoztató Valláskritika korrekt, bár sok baromságot összehordanak néha
Ateizmus nevű zárt csoport is van, az egy hulladék. Aki nem a szélsőbalos nézeteket hirdeti azt kirúgják onnan, nem is zajlik ott semmiféle eszmecsere vagy beszélgetés.
Ateizmus Cenzúra Nélkül nevű zárt csoportot imádom, egy olvasztótégely ahonnan csak trollokat távolítanak el, jó társaság csak vastag bőr kell hozzá.
Másokat nem ismerek
Én is úgy vagyok ezzel, mint a második.
A hit vagy meggyőződés magánügy, engem nem kell meggyőzni, de én sem akarok változtatni mások elvein.
Minek ezen filozofálni?
Egy-egy vallásban lehetnek vitás kérdések (én így értelmezem ezt a kitételt, te úgy), de az ateizmus tiszta és egyértelmű.
Nem vitatéma, legalábbis nekem nem az.
Lehet, kedves kérdező, hogy nem egyenesen a kérdésedre válaszoltam, csak megírtam a véleményemet.
Elnézést.
szeretem a fekete humorukat
pl "mi a különbség a pap és a pattanás közt? a pattanás megvárja míg 14 leszel csak utána megy az arcodra"
meg is jelenik időnként egy hűdekeresztény előadni magát és egy ateistát fenyeget a pokollal, jókat szoktam nevetni rajtuk
masszív ateistaként én sem tömörülök semmilyen csoportba de nevetni szeretek
a MAMBA szerintem szégyen az ateizmusra, gyakran deklarálják hogy ők az ésszerűség és a felvilágosultság zászlóvivői, és aki másképp gondolkodik mint ők nyilván ostoba, közben a legtöbb postjuk arról árulkodik ,hogy talán sosem beszéltek még vallásos emberrel, tipikus szalmabábu érvelés, már ahol állítanak is valamit, mert mondjuk a kecskével közösülő mohammed szerintem nem valláskritika csak olcsó likevadászat
valószínűleg olyasmi figurák szerkeszthetik mint a kurucz.info-t csak kicsit más formába öntik ugyan azt a primitívséget
Sajnos ezeken az oldalakon általában a témában tájékozatlan (és sokszor kifejezetten műveletlen) emberek fröcsögnek a vallásra, akik azt hiszik, hogy vallás=egyház és ugyanolyan agresszívan terjesztik a saját hitüket, mint a vallási fanatikusok szokták.
Jó eséllyel soha egyetlen könyvet nem olvastak el a témában, nem beszélgettek a téma szakértőivel, nem végeztek lelki gyakorlatokat és nem voltak ilyen témájú személyes élményeik sem, stb. Jó példa erre az az apuka, aki büszke volt, hogy a fia annyit írt az iskolai dolgozatában, hogy "nincs isten". Nagy büszkeségre adhat okot, hogy egy 12 éves visszamondja, amit otthon hallott. :D (mert nyilván apukához hasonlóan ő sem mélyült el alaposabban a témában).
"Jó példa erre az az apuka, aki büszke volt, hogy a fia annyit írt az iskolai dolgozatában, hogy "VAN ISTEN". Nagy büszkeségre adhat okot, hogy egy 12 éves visszamondja, amit otthon hallott"
megfordítva pont rávilágít hogy léteznek még vallások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!